هادی احمدی، در گفتوگو با خبرنگار مهر، به مشکلات داروسازان و داروخانهها اشاره کرد و افزود: هر سال نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از دانشکدههای داروسازی کشور فارغ التحصیل شده و به جمع داروسازان ایران افزوده میشوند. البته یک تعداد هم در خارج از کشور مدرک داروسازی میگیرند و بعد از معادل سازی، به عنوان داروساز داخل کشور محسوب میشوند.
وی با عنوان این مطلب که ۳۳ هزار داروساز در کشور داریم، ادامه داد: در حال حاضر، ۱۶ هزار داروخانه در سراسر کشور فعال است.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، با انتقاد از تصویرسازی برنامه هفتم توسعه کشور برای داروسازان، گفت: بر اساس مصوبه برنامه هفتم توسعه، میبایست در پایان این برنامه که البته هنوز شروع نشده است؛ به ازای هر ۵۰۰۰ نفر جمعیت کشور یک داروخانه وجود داشته باشد.
احمدی توضیح داد: همین الان هم در برخی از نقاط کشور، از برنامه هفتم جلو هستیم؛ به طوری که در تهران به ازای هر ۳۷۰۰ نفر جمعیت یک داروخانه تأسیس شده است. بنابراین، میبینیم که از برنامه جلو هستیم.
وی در عین حال به این نکته اشاره کرد که در برخی استانها مثل سیستان و بلوچستان، به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک داروخانه وجود دارد.
احمدی در پاسخ به این سوال که چرا شاهد این اختلاف در تأسیس داروخانه در استانهای مختلف کشور هستیم، گفت: متأسفانه هرچه از مناطق برخوردار کشور دور میشویم، این وضعیت بیشتر مشاهده میشود. زیرا، خیلی از داروسازان ترجیح دادهاند در مراکز استانها و مناطق برخوردار کشور داروخانه تأسیس کنند.
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران ادامه داد: اگر جمعیت کشور را ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، در حال حاضر به ازای هر ۵۵۰۰ نفر یک داروخانه وجود دارد که نزدیک به مرز مورد تصویب در پایان برنامه هفتم است.
وی با انتقاد از شیوه آموزش در رشتههای پزشکی و داروسازی، گفت: مشکلی که در بحث آموزش وجود دارد، این است که پذیرش و فارغ التحصیلی در رشته داروسازی بدون پیش بینی برای آینده شغلی این افراد صورت میگیرد؛ در واقع، هیچ فکری برای اشتغال فارغ التحصیلان نشده است.
احمدی افزود: با این روند در امر آموزش، نخبههای کشور در رشتههای مختلف از جمله داروسازی، بعد از فراغت از تحصیل، مهاجرت میکنند و عملاً، سرمایههای کشور در کشورهای دیگر مورد بهره برداری قرار میگیرند.
وی با عنوان این مطلب که با ارجاع ۹۰ درصد داروسازان به داروخانهها در واقع آدرس غلط به آنها میدهیم، گفت: متأسفانه این تفکر که داروساز فقط باید داروخانه تأسیس کند، اشتباه است. زیرا، داروسازان می بابایست در بیمارستانها، کارخانجات داروسازی و سایر عرصهها و حوزههای مربوط به داروسازی مشغول فعالیت شوند.
احمدی تاکید کرد: بازار کار داروساز، فقط داروخانه نیست. در حالی که در برخی از شرکتهای داروسازی، شاید تعداد داروسازان به تعداد انگشتان دست هم نرسد.
وی افزود: ما باید به فکر آینده شغلی داروسازان باشیم، زیرا؛ ظرفیت داروخانهها تکمیل شده است.
عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، با عنوان این مطلب که اغلب داروخانههای تازه تأسیس دچار مشکل نقدینگی هستند، گفت: تأسیس داروخانه، اول مشکلات داروسازان است.
وی با اشاره به طلب ۲۶ هزار میلیارد تومانی داروخانهها از بیمهها، افزود: مشکل نقدینگی داروخانهها، باعث انباشت ۱,۳۰۰ میلیارد تومان چک برگشتی شده و داروخانههای قدیمی هم درگیر این مشکلات هستند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید