خبرگزاری مهر، گروه استانها: هنگامی که حوادث و بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و… هر حادثهای که به وقوع میپیوندد نخستین گروهی که به عنوان اولین نیروهای امدادی در محل حادثه حاضر میشود و به امدادرسانی و عملیات امداد و نجات میپردازد جمعیت هلال احمر است و شاید شماره ۱۱۲ جزو شمارههای پرکاربرد در حوادث باشد.
هلالاحمر از مجموعهای داوطلبان تشکیل شده که در حوادث و رویدادهای مختلف به انجام اقدامات بشردوستانه میپردازند و فعالیت این جمعیت تنها حوادث طبیعی محدود نمیشود بلکه واردات داروهای خاص، انجام اقدامات پزشکی در خارج از کشور، واردات واکسن کرونا در اوج شیوع همهگیری کرونا، بانک امانات تجهیزات پزشکی و داروخانه، برخورداری از پایگاههای امداد و نجات جادهای، هوایی و… از جمله خدماتی است که این مجموعه به مردم ارائه میدهد.
داروخانه هلال احمر یکی از خدماتی است که این جمعیت با واردات برخی داروهای خاص در کنار سایر داروها انجام میدهد و با توجه به فعالیتهای بشردوستانه این جمعیت افراد بسیاری به ویژه بیماران کم برخوردار و خاص از آن بهرهمند میشوند اما استان کرمانشاه تنها مرکز استانی است که از این امتیاز بی بهره است.
تأسیس داروخانه هلال احمر در استان کرمانشاه یکی موضوعات داغ و مهم است و در یک دهه گذشته به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و مسئولان تنها قول مساعد پیگیری موضوع را به مردم دادهاند اما تاکنون راه حل خاصی برای آن ارائه نشده و حل موضوع بی نتیجه باقی مانده است.
در تاریخ ۲۵ خرداد سال ۱۴۰۱ خبری در رسانهها با عنوان صدور مجوز داروخانه هلال احمر منتشر شد (مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه صادر شد) موضوعی که با گذشت زمان واقعیت آن با تردید و پس از گذشت زمان تکذیب شد تا گره کور صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی صدور مجوز همچنان باز نشده باقی بماند و استان کرمانشاه تنها استان بدون داروخانه هلال احمر باشد.
اما روی کار آمدن دولت سیزدهم و ایجاد تغییرات مدیریتی در استان کرمانشاه، استانداران کرمانشاه قول پیگیری ویژه موضوع را داده و بر بهرهمندی مردم استان از این ظرفیت تاکید کردند اما تاکنون با وجود پیگیریها مشکل کماکان به قوت خود باقی است.
قول پیگیری برای تأسیس داروخانه هلال احمر در کرمانشاه
محمد رشیدی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنها استانی در کشور هستیم که داروخانه هلال احمر نداریم و این موضوع شایسته مردم استان کرمانشاه نیست.
وی افزود: راهاندازی داروخانه هلال احمر میتواند به بیماران نیازمند، صعب العلاج و آسیبهای اجتماعی کمک کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تأسیس داروخانه هلال احمر به ارائه خدمات درمانی هرچه بهتر و بیشتر کمک میکند.
رشیدی خاطر نشان کرد: از رئیس جمعیت هلال احمر و شخص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع صدور مجوز داروخانه هلال احمر را به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد.
داروخانه هلال احمر نیاز بدیهی مردم استان است
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در ابتدای حضورش در کرمانشاه به عنوان استاندار درگفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرده بود: طی نشستی که با مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان برگزار شد مقرر شده طی نامهای مجدد درخواست رسمی استان را به وزارت بهداشت اعلام کنیم.
وی افزود: در راستای رسیدن به هدف از ظرفیت مجمع نمایندگان استان کرمانشاه استفاده خواهیم کرد.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: تأسیس و راه اندازی داروخانه هلال احمر یکی از نیازهای بدیهی استان است.
صحرایی با اشاره به علت عدم صدور مجوز، گفت: هر علتی که برای عدم صدور مجوز داروخانه هلال احمر وجود داشته باشد با پیگیری مستمر انجام شود زیرا این موضوع مطالبه مردم استان کرمانشاه است.
سرانجام پس از پیگیریهای فراوان در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ طی نامه استاندار کرمانشاه به وزیر بهداشت موضوع مجوز داروخانه هلال احمر استان کرمانشاه پیگیری که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی دستوری به معاونت غذا و دارو با توجه به نیاز مردم استان و عبور زائران اربعین از این استان یک هفته به این معاونت برای صدور مجوز وقت داده است.
هفتهها و ماهها از این دستور میگذرد و مردم کرمانشاه به ویژه بیماران صعب العلاج و بیماران خاص که خدمات دارویی از مجموعه هلال احمر با تعرفهای متفاوت و کمتر اخذ میکنند همچنان منتظر صدور مجوز از سوی این معاونت هستند.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ایام اربعین حسینی و در بازدید از مرز خسروی نیز پیگیر صدور این مجوز شد.
شهریاری طی تماس تلفنی با معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص صدور مجوز ماده ۲۰ و سهمیه دارویی به داروخانه کرمانشاه پیگیری انجام داد که در جواب معاون غذا و دارو محدودیت برای صدور مجوز داروخانه دولتی اشاره داشتند.
هلال احمر کرمانشاه همچنان بدون داروخانه
محمدباقر محمدی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از پیگیریهای فراوان همچنان استان کرمانشاه تنها استانی است که داروخانه هلال احمر ندارد.
وی افزود: داروخانه هلال احمر در ارائه خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج در سراسر کشور نقش ویژه ای دارد و امروز شاهد هستیم که بیماران خاص و صعبب العلاج این استان برای استفاده از خدمات دارویی مجموعه هلال احمر به استانهای دیگر بروند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه تصریح کرد: هرچند امروز تأسیس داروخانه هلال احمر به یک مطالبه عمومی تبدیل شده اما برخی در معاونت غذا و دارو سدی در برابر این خواسته مردمی هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر کرمانشاه یک مرکز فوریتهای دارویی هلال احمر دارد که مجوزی برای ارائه داروی نسخهای به بیماران ندارد و سهمیه خاصی نیز برای دارو به آن اختصاص داده نمیشود.
محمدی خاطرنشان کرد: مجوز ماده ۲۰ که سال هاست در استان کرمانشاه پیگیری میشود میتواند مشکلات مردم این استان در حوزه دارویی را تا حدودی برطرف کند.
در خصوص مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه ترک فعل انجام شده است
وی در ادامه به دستور وزیر بهداشت برای مجوز داروخانه هلال احمر ظرف مدت یک هفته از تاریخ دستور (۳۰ تیر ۱۴۰۳)، گفت: از دادستان و سایر متولیان برای ورود به این مساله و ترک فعل انجام شده با وجود دستور وزیر محترم وقت درخواست داریم با جدید به مساله مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه ورود کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه با گلایه از برخی اقدامات، یادآوار شد: اخیراً انجمن داروسازان ایران نامهای به وزیر جدید بهداشت زده و خواستار جلوگیری از تأسیس داروخانههای هلال احمر شدهاند و به عنوان مثال استان کرمانشاه را نام بردهاند که هیچ داروخانه هلال احمری ندارد.
محمدی با اشاره به بندی از این نامه در خصوص کاهش تصدی گری دولت و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، اظهار کرد: هرچقدر صدور مجوز ماده ۲۰ برای داروخانه هلال احمر کرمانشاه زمان ببرد این وسط بیماران خاص و صعب العلاج زحمت بیشتری را برای استفاده از خدمات دارویی هلال احمر متحمل میشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: زیرساختهای لازم برای تأسیس این داروخانه در کرمانشاه آماده است و همه امکانات فراهم شده و فقط منتظر صدور مجوز از سوی معاونت غذا و دارو هستیم تا ارائه خدمات دارویی را آغاز کنیم.
انتظار مردم استان کرمانشاه به عنوان مردمانی که هشت سال در خط مقدم دفاع مقدس قرار داشتهاند و امروز نیز در ایام اربعین قدمگاه میلیونها زائر اربعین حسینی هستند و هم اکنون نیز دارای نرخ بیکاری بالایی هستند از دولتها و وزارت بهداشت آن است که موضوع به صورت ویژه پیگیری شود و با رفع موانع زمینه صدور مجوز فراهم شود و از دادستان کرمانشاه نیز به عنوان مدعی العموم انتظار میرود با ورود به ماجرا پس از سالها با کم کاریها برخورد کند و به صورت خاص پیگیر حل مشکل باشد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید