رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: همکاری وزارت بهداشت و نظام پرستاری یک فرصت تاریخی است که باید از آن برای رفع مشکلات اساسی پرستاران و ارتقای کیفیت خدمات مراقبتی استفاده کنیم. مساله کمبود پرستار و تعریف جایگاه پرستاران در برنامه پزشک خانواده از جمله مهمترین محورهای این همکاری می تواند باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان اظهار کرد: سه ضلع حکمرانی پرستاری شامل سازمان نظام پرستاری، معاونت پرستاری و اعضای بورد پرستاری هستند و همگرایی بین این بخشها وجود دارد. بخش قابل توجهی از تلاشها در حوزه حرفهای پرستاری مربوط به همکاری بین سازمان نظام پرستاری، بورد پرستاری و مدیران است.
وی افرود: تجربه نشان میدهد فرصتی که هماکنون در دولت چهاردهم و با حضور دکتر ظفرقندی و تیم سیاستگذاری وزارت بهداشت فراهم شده، بسیار ارزشمند است. این فرصت بینظیر میتواند موجب تقویت همگرایی بین نهادهای پرستاری شود و در نهایت به ارتقای کیفیت مراقبتها و رضایتمندی مردم منجر شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: از هشت هدف تشکیل سازمان نظام پرستاری، تنها یکی مربوط به حفظ حقوق مادی و معنوی پرستاران است، در حالی که هفت هدف دیگر به موضوعات مهمی نظیر کیفیت مراقبتها، رضایت مردم، آموزش و پژوهش اختصاص دارد.
وی افزود: البته به دلیل مشکلاتی که پرستاران در این سالها با آن مواجه بودهاند، بُعد مطالباتی سازمان نظام پرستاری بیشتر برجسته شده است و به دلیل مطالبات انباشته شده پرستاران و گرفتاریهای پرستاران به لحاظ معیشتی این تصور ایجاد شده که سازمان نظام پرستاری صرفا یک سازمان صنفی است.
دکتر نجاتیان تاکید کرد: واقعیت این است که با توجه به اولویت پیگیری مطالبات پرستاران سایر وظایف سازمان نظام پرستاری در سالهای گذشته مغفول مانده و ما اکنون باید این ظرفیتها را فعال کنیم و نباید منتظر باشیم تا تمامی مشکلات پرستاران حل شود و بعد به موضوع مهم پرستاری یعنی کیفیت مراقبتهای پرستاری برسیم.
دکتر نجاتیان بیان کرد: با توجه به اولویت دولت و وزارت بهداشت نسبت به نیروی انسانی، فرصتی برای پرداختن به مسائل اصلی حوزه پرستاری فراهم شده است. از جمله این مسائل، موضوع کمبود پرستار است.
وی گفت: قانون برنامه هفتم توسعه تکلیف کرده که آموزش پرستاری افزایش یابد. امروز مسائلی مطرح است مبنی بر اینکه برای جبران کمبود پرستاران نیروهای بهیاری تربیت کنیم. این امر تصمیم اشتباهی است که ما را از کیفیت خدمات پرستاری و جایگاهی که پرستاری ایران در سطح بین المللی پیدا کرده است دور می کند زیرا ما در تربیت نیروهای پرستاری در تمام مقاطع جزو کشورهای سرآمد منطقه هستیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پیشنهاد ما این است که براساس آمایش سرزمینی کمبود پرستار را دقیقتر بررسی کنیم تا مشخص شود آیا این کمبود واقعی است، یا مشکل در تعداد دانشکدهها یا در جذب نیروی انسانی است.
وی گفت: برای مثال کمبود پرستار در تهران ممکن است با تاسیس پانسیون حل شود و ما آماده هستیم که با همکاری وزارت بهداشت راهکار جبران کمبود را بررسی کنیم.
دکتر نجاتیان افزود: مسئله دوم مربوط به نقش پرستاران در برنامه پزشکی خانواده است که از اولویتهای وزارت بهداشت و دولت است. متأسفانه جایگاه مراقبتهای پرستاری در این برنامه هنوز به درستی تعریف نشده است. به ویژه، مراقبت در منزل به عنوان یک حلقه مهم خدمات، در چرخه ارجاع خدمات نظام سلامت جایگاهی پیدا نکرده و نیاز به توجه بیشتری دارد. پیشنهاد ما این است که با معرفی پرستاران متخصص، این جایگاه تقویت شود.
وی تصریح کرد: همچنین ظرفیتهایی در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که میتوان برای رفع محدودیتهای حوزه پرستاری از جمله جذب و استخدام از آنها بهره برد. سازمان نظام پرستاری و هیئتمدیرههای آن در سراسر کشور آمادهاند تا در کنار وزارت بهداشت به تحقق این اهداف کمک کنند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید