0

مصدومان تصادفات آثار منفی ماندگاری بر ذهن و روان پرستاران باقی می‌گذارند

مصدومان تصادفات آثار منفی ماندگاری بر ذهن و روان پرستاران باقی می‌گذارند
بازدید 37

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آمل گفت: پرستاران در خط مقدم خدمات سلامت به مردم مدام با صحنه‌های دلخراش تصادفات رانندگی مواجه می‌شوند که خاطرات آن آثار منفی ماندگاری بر ذهن و روان آنان باقی می‌گذارد.

هادی کمالی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان پرستاری افزود: بنده به عنوان کادر اورژانس پیش بیمارستانی سالهاست با صحنه‌های دلخراش تصادفات مردم مواجه هستم و خاطرات تلخ آن را هرگز فراموش نمی‌کنم.

وی گفت: خاطرم هست واژگونی یک اتوبوس در جاده هراز که داخل آب افتاده بود که یک فوتی، سه مفقودی و 25 مصدوم داشت. این حادثه یکی از خاطرات بد من از تصادفات جاده‌‎ای است که بعد از گذشت سال‌ها اثرات آن هنوز با من و کادر درمان همکارم هست.

کمالی اضافه کرد: متاسفانه در این تصادف دو خواهر دانشجو جزو مسافران این اتوبوس بودند که یکی از آنها مصدوم شده بود و دیگری را آب برده بود. بعد از انتقال خواهر مصدوم به بیمارستان، پدر آنها با مراجعه به بیمارستان سراغ دختر دیگرش را می‌گرفت. با اینکه می‌دانستیم در صحنه تصادف مفقود شده، نتوانستیم به پدرش بگوییم و گفتیم احتمالا با آمبولانس‌های بعدی می‌آید.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری آمل گفت: در تصادفات رانندگی گاهی شاهد از دست رفتن یا آسیب به کودکان هستیم. در این حوادث دو عامل بسیار موثر است یکی اینکه کودک دست یا سر خود را از پنجره خودرو بیرون می‌آورد و دیگر اینکه پدر یا مادر در حین رانندگی کودک را در بغل می‌گیرند و متاسفانه شاهد موارد متعددی بوده‌ایم که بر اثر تصادف کودک از پنجره به بیرون پرت شده و فوت شده است.

وی افزود: سرعت غیر مجاز مهمترین عامل تصادفات جاده‌ای است که با آن مواجه بوده‌ایم، در داخل شهرها هم متاسفانه استفاده از تلفن همراه دلیل عمده‌ تصادفات است. همچنین توجه نکردن عابران پیاده برای عبور از معابر تعیین شده مانند پل هوایی و خط‌کشی عابر پیاده نیز عامل مهمی است که متاسفانه منجر به تصادف می‌شود.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آمل گفت: درخواست پرستاران به‌عنوان بخشی از نظام سلامت و کادر درمان از مردم این است که نکات ایمنی را رعایت و به علائم جاده‌ای و مقررات راهنمایی و رانندگی توجه کنند تا در سفرهای شهری و برون شهری شاهد این همه حوادث دلخراش و ناراحت کننده نباشیم.

وی افزود: حوادثی که هر سال جان هزاران نفر را در ایران می‌گیرد و صدها هزار نفر را مصدوم می‌کند و این خسارت بزرگی است که آثار  منفی جسمی و روانی زیادی در جامعه می‌گذارد و پرستاران نیز که از نزدیک شاهد آسیب دیدگان این حوادث هستند، دچار آسیب های روحی زیادی می‌شوند.

کمالی گفت: پویش نه به تصادف ابتکار خوبی است که باید ادامه پیدا کند و با تکرار این مساله و افزایش آگاهی عمومی برای رعایت نکات ایمنی شاهد کاهش این حوادث باشیم تا هم مردم سلامت باشند و هم کادر درمان بتوانند با کاهش این حوادث در امور دیگر خدمات بهتر  و مناسبت تری به بیماران ارائه کنند.

 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *