یکی از مطالبات بهحق قشر فعال و زحمتکش حوزه سلامت در طی سالهای متمادی، اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بوده، قانونی که به مدت ۱۵ سال بر زمین مانده و هنوز هم بصورت کامل انجام نشده است.
به گزارش روابط عمومی نظام پرستاری؛ پرستاران بعنوان اعضای مهم نظام سلامت، بنابر حرفه خود، نقش مهمی در درمان بیماران مختلف و حفظ روحیه آنها داشته و با همکاری پزشکان در خط مقدم مبارزه با بیماریهای مختلف حضور داشته و فعالیت تاثیرگذاری در این عرصه خطیر دارند.
یکی از مطالبات بهحق این قشر فعال و زحمتکش حوزه سلامت در طی سالهای متمادی، اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بوده است. قانونی که به مدت ۱۵ سال بر زمین مانده و هنوز هم بصورت کامل انجام نشده است.
بر اساس این قانون کارانه ارائه کنندگان خدمات پرستاری باید بر اساس قانون تعرفهگذاری اجراء شود.
با وجود تصویب این قانون در سال ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ این قانون، تا سال ۱۳۹۹ اقدام چندانی برای اجرای این قانون انجام نشد و حتی آییننامه اجرایی آن که مطابق مصوبه مجلس باید ظرف ۶ ماه پس از تصویب قانون و در همان سال ۱۳۸۶ تدوین و ابلاغ میشد، نیز نوشته نشده بود تا جایی که رهبر انقلاب در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۹۹ در مراسم روز پرستار از مسئولان خواست این قانون را اجراء کنند.
با تاکید رهبر معظم انقلاب در روز پرستار سال ۹۹، پس از ۱۴ سال مسکوت ماندن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، روند اجرایی شدن آن به جریان افتاد و سرانجام آیین نامه اجرایی هشت مادهای این قانون در ۶ مرداد ۱۴۰۰ در جلسه هیأت وزیران تصویب و با امضای معاون اول رئیس جمهوری وقت برای اجراء ابلاغ شد.۱
خبرنگار ما بر اساس مطالبات گروهی از پرستاران مبنی بر نقص اجرای این قانون بر آن شد تا با چند نفر از این اعضای فعال نظام سلامت، گفتگویی داشته باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ یکی از پرستاران که از بردن نام او معذوریم در این خصوص گفت: مسئولان اجرائی در اجرای صحیح این قانون کوتاهی کرده به تا اینکه مدتها طول کشید تا یک دستورالعملی را برای پرداخت آن طراحی کرده و آن را اجرائی کنند.
وی ادامه داد: در این راستا و با وعده و وعیدهای برخی از مسئولان، قول پرداخت منظم و دقیقتری را داده اما این در حالیاست که الان در سال ۱۴۰۲، هیچ دریافتی از این تعرفه نداشتهایم.
پرستار دیگری در این رابطه بیان کرد: در ابتدا مبالغ ناچیزی را بصورت نامنظم به ما پرداخت کرده که هیچ اصول و قانون مشخصی برای پرداخت آن تدبیر نکردهاند.
وی افزود: از اینکه این پرداختها در بیمارستانهای مختلف روش اجرایی واحدی نداشته معترض هستیم.
این پرستار ادامه داد: بقدری این تعرفهها را دیر پرداخت میکنند که ارزش ذاتی آن بارها کمتر و کمتر میشود. از طرفی اختلاف در پرداختها آنقدر فاحش است که باعث ایجاد ناراحتی، بیاعتمادی و البته بیانگیزگی در قشر پرستاران شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بیمارستانها هیچ مسئول مستقیمی برای این طرح وجود ندارد تا در صورت لزوم پرستاران برای مطالبات حقوقشان به آن مراجعه کنند.
پرستار دیگری نیز ابراز کرد: پرداخت این قانون در شهر همدان روش اجرایی واحدی نداشته، بطوریکه این تعرفه را یک بیمارستان علی الحساب پرداخت کرده، یک بیمارستان با کارآمد پرداخت میکند و یک بیمارستان به روشی دیگر پیش میرود.
این پرستار ادامه داد: پولی که بابت تعرفه به پرستاران پرداخت میشود آنقدر کم است که هیچ تطابقی با پولی که بیمارستانها بابت خدمات پرستاری از مردم دریافت میکنند، ندارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ باتوجه به صحبتها و گلایههای این پرستاران مبنی بر اینکه یک سال از شروع اجرای این طرح میگذرد و چیزی که برای پرستاران همدانی پرداخت شده است به شرح ذیل است.
این تعرفه در یک مرحله ۳ ماه اول ۱۴۰۱ علیالحساب پرداخت شده، در مرحله بعد تعرفه ماه تیر ۱۴۰۱ پرداخت شده است. در مرحله بعد به ما اعلام شد چون بیمهها زیر بار این ۴ ماه نرفتهاند، ۵۰ درصد هشت ماه بعدی ۱۴۰۱ پرداخت میشود که البته آن پولی که بابت ۴ ماه اخیر گرفتهاید از آن کسر شده است. و در نهایت در آخرین پرداخت یک پول ناچیز بابت تعرفه شهریور ماه ۱۴۰۲ پرداخت شده است.
بنابر گفته این پرستاران چیزی که در نهایت به پرستاران همدانی پرداخت نشده نیز اینگونه بوده که تعرفه ۳ ماه آخر سال ۱۴۰۰ هنوز هم پرداخت نشده، علاوه بر آن تعرفه ۴ ماه اول سال ۱۴۰۱ نیز پرداخت نشده است.
مسئله بعدی عدم پرداخت تعرفه ۵۰٪ دوم ۸ ماه بعدی ۱۴۰۱ و همچنین عدم پرداخت تعرفه ۵ ماه اول ۱۴۰۲ است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، پس از چهارده سال توقف، سال ۱۴۰۱ اجرائی شد.
علیرضا توقیری افزود: پس از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اجراء شدن این طرح ، وزارت کشور این قانون را با حمایت دولت، از مرداد ماه ۱۴۰۱ محاسبه کرده که در چند مرحله به پرستاران پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه قانون تعرفهگذاری یکسری شیوه نامهها دارد، عنوان کرد: این شیوه اجراء برای اولین بار تجربه میشود، سال گذشته به یک نحوی شیوهنامه ابلاغ شده و مطابق با آن محاسبات نیز انجام شد، طبیعتا این قانون همانند طفلی بود که تازه متولد شده و لازم بود اشکالات طرح استخراج شود.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: دوباره برطبق اشکالاتی که در آن وجود داشت و از طرفی ظریب مربوط به تعرفهگذاری افزایش پیدا کرده بود، امسال برطبق نوع محاسبات و برقراری عدالت بین همکاران، پوشش ضعفهایی که در سال گذشته وجود داشت در حال انجام است.
توقیری با بیان اینکه باید در سال گذشته این تعرفهها را به مدت هشت ماه پرداخت میکردیم که در چند مرحله ابتدا بصورت علیالحساب، بعداز دقیق شدن محاسبات این مبالغ به حساب افراد واریز شده بود، علاوه بر آن پرداختهای بعدی نیز اصلاح شد.
وی همچنین افزود: یعنی مابهتفاوت پرداختهایی که در دو مرحله و بصورت علیالحساب واریز در پرداختهای بعدی اصلاح گردید.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: از پرداخت تعرفههای مربوط به سال گذشته مبلغ ناچیز و جزئی باقی مانده که به حساب پرستاران واریز خواهد شد، در واقع اصل پرداختها انجام شده است.
توقیری ابراز کرد: پرداخت تعرفه سال ۱۴۰۲ با توجه به اینکه هنوز محاسبات بصورت دقیق حساب نشده و با توجه به ساختار و دستورالعمل جدید، به این زودیها نبوده و طول میکشد.
وی بیان کرد: این تعرفه براساس آخرین کارانه دریافتی اسفند سال قبل محاسبه شده و تا اینجای کار فقط ۶ ماه به حساب پرستاران بصورت علیالحساب واریز شده است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: تعرفهگذاری یعنی به ازای میزان خدمات پرستاران، بر اساس تعداد بیماران، بخشی که در آن خدمت میکنند، حساسیت کار، خیلی از فاکتورهای مختلف و ظریب تعرفه و باتوجه به شرایط کاری با محاسبات پیچیده خود انجام شده و متناسب با عملکرد پرستاران پرداخت میشود.
توقیری همچین یادآور شد: این طرح قانون مشخص و شفاف داشته و به پرستاران نیز اطلاعرسانی شده است. بنابراین پرداخت تعرفهگذاری باتوجه به میزان ارائه خدمات و تابع متغییرهای متفاوتی براساس عملکرد پرستاران بوده که این با این عمل عدالت در بین آنها برقرار شود.
وی همچنین افزود: پرستاری که در بخش Icu برای بیماران بدحال خدمات میدهد، هم از نظر ظریب و هم از نظر پارامترهای دیگر با پرستاری که در یک بخش راحتتر و با استرس کمتر ارائه خدمات میدهد فرق میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، به نظر میرسد که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر عملکرد مسئولان در این خصوص نظارت ویژه داشته و مسئول مشخصی برای پیگیری اجرای صحیح طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری منصوب نمایند.
چرا که این قشر جزء ستون اصلی و پر تلاش نظام سلامت بوده، بدست آوردن رضایت آنها، ایجاد انگیزه و قدرتی مضاعف برای پاسبانی و حفظ جان بیماران جامعه اسلامی است.
ino.ir/1/1628/2096
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید