به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی؛دکتر محمد رئیس زاده افزود: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتما یکی از مولفه های تقویت آن جمعیت سالم مولد،عملکرد جامعه عظیم 76 هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور برای جامعه مامایی سرمایه گذاریهای کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما میخواهیم از این سیاه چاله ی جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتما باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.
دکتر رئیس زاده همچنین در سخنان خود به آمار قابل توجهی اشاره کردو افزود: ما در سال های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال 98 نسبت به سال 97، 12 و 4 دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.
وی در همبن زمینه عنوان کرد: در 1400، یک میلیون و 114 هزار تولد داشتیم. 1401 یک میلیون و75 هزار و در سال 1402، یک میلیون و 57 هزار. لذا کاهش1401 نسبت به 1400، 3 و شش دهم بوده اما کاهش 1402 نسبت به 1401 یک و شش دهم بود و جلوی آن سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.
وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از 76 هزار جمعیت مامایی کشور تنها 10درصد آنها پروانه مطب داردند. یعنی 7هزار و 712 پروانه ی فعال مامایی داریم. یکی از مهمترین مولفههای تشویق به فرزند آوری این است دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتملتر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید بکار گرفته شوند و این واقعیتها را باید مسئولان عزیز کشور بدانند.
دکتر رئیس زاده گفت: جشن روز ماما بایدیک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد وحتما ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید