رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: از دکتر رفیع زاده رئیس سازمان امور اداری و استخدامی می خواهم نگاهی واقع بینانه به حوزه پرستاری داشته باشند و استاندارد 1.8 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی را قبول کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نطام پرستاری دکتر احمد نجاتیان در دیدار با اعضای هیئت مدیره های نظام پرستاری استان سیستان و بلوچستان در ایرانشهر افزود: هنوز نتوانستهایم سازمان امور اداری و استخدامی را قانع کنیم که استاندارد 1.8 پرستار و 2.5 گروه پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی را قبول کند.
وی گفت: حق پرستار به دلیل هزینه کمی که به او پرداخت میشود پایمال میشود. دو کار باید انجام شود. یکی اینکه مجوز استخدام نیروی انسانی آماده شود و از سوی سازمان اداری و استخدامی به وزارت بهداشت اعطا شود که شاید بخشی از این مشکل را حل کند. نکته دوم افزایش مبلغ اضافه کار است که این افزایش نیز نامهاش از سوی وزیر بهداشت به سازمان اداری و استخدامی و هیئت دولت ارسال شده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: شرایط اورژانس برخی بیمارستانها ناایمن است. برخی پرستاران امنیت شغلی ندارند و به صورت شرکتی در نظام سلامت مشغول به کار هستند. این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها بر این تاکید داشته اند که باید امنیت شغلی پرستاران تأمین شود و با پرستاران نباید مانند کارگران فصلی برخورد شود و گر نه در بزنگاهها دچار مشکل خواهیم شد.
نمایندگان مجلس باید برای سختی شغل پرستاری اجماع کنند
وی با اشاره به نامه نگاری با رئیس کمیسیون بهداشت مجلس بیان کرد: به نظر میرسد اجماعی در بین نمایندگان مجلس باید اتفاق بیفتد. مجلس پرستاری را شغل سخت و زیان آور تلقی کرده و این اختیار را به پرستاران داده که با 25 سال خدمت بازنشسته شوند و این درحالی است که پرستاران باید به دیوان عدالت اداری شکایت ببرند تا بازنشستگی آنها در 25 سالگی محقق شود.
نجاتیان گفت: مجلس باید معضل بازنشستگی را حل کند. برخی از پرستاران که در دوران کرونا کار کردند هنوز یا شرکتی هستند یا شغلی ندارند در حالی که در دوران کرونا این پرستاران جان خود را به خطر انداختند و اکنون از آنها میخواهیم بروند آزمون بدهند تا پذیرفته شوند.
مجلس سال گذشته اقدام خوبی برای فوق العاده خاص پرستاران کرد اما تبدیل به ترمیم حقوق شد و مبلغ چشمگیری نیست و از منابع درآمدی پرداخت میشود یعنی ممکن است دانشگاهی پول نداشته باشد و آن را پرداخت نکند.
وی اضافه کرد: در حوزه فوریتها نیز کارگروهی تشکیل دادهایم. اینکه نماینده فوریت های پزشکی نیز در شورای عالی نظام پرستاری باشد نیز پیشنهاد شده که باید تصویب شود.
نجاتیان گفت: بحث پانسیون پرستاران نیز مطرح است و اگر در تهران پانسیونی تأسیس شود میتوان هزاران پرستار را در تهران جذب و حفظ کنیم زیرا اکنون اجاره خانه در شهر تهران بسیار بالاست و به همین دلیل فراخوان های جذب پرستار در تهران به طور کامل تکمیل ظرفیت نمیشود و بنابراین مشکل مسکن هم در مناطق محروم و هم غیرمحروم وجود دارد. در این زمینه نیز نامه ای به وزیر مسکن نوشتهایم و امیدواریم آن را بررسی کنند.
نجاتیان افزود: بهیاری در مقطعی به سلامت جامعه کمک کننده بوده است. ما قدردان زحمات بهیاران هستیم اما امروز بهیاری جوابگوی نیازهای پیچیده سلامت مردم نیست. برای این موضوع در سالهای گذشته تدابیری اندیشیده شد که 5 درصد از ظرفیت آموزش دانشگاهی پرستاری کشور به بهیاری اختصاص یابد تا در رشته پرستاری پذیرش شوند.
وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی این پیشنهاد ما را پذیرفته اما گروه هایی از سطح آموزش و پرورش و وزارت بهداشت همچنان بر تربیت بهیار تأکید دارند اما اعتراض داریم که چرا وقتی ساختار وزارت بهداشت تغییر کرده باید مدارس بهیاری راه اندازی شوند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید