0

توسعه مدارس بهیاری عقبگرد نظام سلامت است

توسعه مدارس بهیاری عقبگرد نظام سلامت است
بازدید 32

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: ایجاد مدارس بهیاری در برخی استانها عقبگرد و بازگشت نظام سلامت به عقب است و نه تنها سلامت مردم را به خطر می اندازد بلکه به علت تعریف نشدن جایگاه شغلی بهیاران هزینه های گزافی به نظام سلامت وارد می کند.

نسیم هاتفی مودب در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری افزود: توسعه مدارس بهیاری در کشور عقبگرد نظام سلامت به گذشته است و سازمان نظام پرستاری مخالفت قاطعانه و صریح خود را با این موضوع اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: کشور طی سالهای گذشته در تمام حوزه های سلامت رشد قابل توجهی داشته‌ است و فناوری‌ها و کیفیت خدمات به روز شده است بنابراین در تربیت نیروی انسانی نیز باید قوی تر از گذشته عمل کنیم.

وی افزود: بازگشت به عقب در حوزه پرستاری مانند این است که رشته‌های فوق تخصصی پزشکی را به علت محدودیت‌ها محدود کنیم و دست از پیشرفت در زمینه پزشکی برداریم.

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: توسعه و ایجاد مدارس بهیاری در برخی استانها غیرمنطقی است و باعث می‌شود ایمنی بیماران به خطر بیفتد. به جای این کار نهادهای مسئول باید روی این مسئله کار کنند که چرا متناسب با افزایش آموزش پرستاری کشور جذب و ماندگاری پرستار نداشته‌ایم. باید ریشه‌ها بررسی شود. گسترش دبیرستان‌ها و مدارس بهیاری راه حل نیست و در این زمینه ریشه ها باید بررسی شود.

هاتفی مودب افزود: بهیاران برای فعالیت و ادامه تحصیل در کشور راهی جز وارد شدن به رشته پرستاری ندارند و با راه اندازی مدارس بهیاری صرفا هزینه‌های گزافی به سیستم آموزشی و درمانی کشور تحمیل می‌شود.

وی تاکید کرد: به جای اینکه افراد از دیپلم وارد لیسانس پرستاری شوند در واقع برای ورود از بهیاری به پرستاری به هفت سال زمان نیاز داریم زیرا بهیاران سه سال در دبیرستان و چهار سال نیز در دانشگاه در رشته پرستاری تحصیل خواهند کرد در صورتی که اگر این افراد مانند سایر دانش آموزان از مقطع دیپلم مستقیماً‌ وارد رشته پرستاری شوند به 4 سال زمان نیاز دارند.

هاتفی مودب تصریح کرد: راهکار این است که به جای مطرح شدن این موضوعات توسط وزارت بهداشت، این وزارتخانه باید روی ماندگاری و جذب نیروی انسانی متمرکز شود. در حال حاضر نیروهای مجرب و بسیار خوبی در حوزه پرستاری داریم اما متأسفانه ترک خدمت و مهاجرت به دلیل عدم رضایت شغلی بالاست.

وی بیان کرد: توسعه بهیاری در کشور چیزی جز به خطر انداختن سلامت مردم و تحمیل هزینه‌های گزاف آموزشی به نظام سلامت نیست. وزارت بهداشت باید توجه داشته باشد که همان بهیارانی که در سال‌های اخیر در کشور تربیت شده‌اند بلاتکلیف هستند و ردیف شغلی مشخصی در سیستم سلامت ندارند و به جای اینکه وزارت بهداشت موضوع گسترش بهیاری را مطرح کند باید وضعیت بهیاران موجود در نظام سلامت را تعیین تکلیف کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 34 مدرسه بهیاری و 6 هزار نیروی بهیار در سطح کشور داریم که سه درصد از گروه پرستاری را تشکیل می‌دهند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *