0

بی توجهی به پرستاران پاشنه آشیل نظام سلامت است

بی توجهی به پرستاران پاشنه آشیل نظام سلامت است
بازدید 10

رئیس کل سازمان نظام پر ستاری گفت: بی توجهی به مسائل و مشکلات پرستاران می تواند پاشنه آشیل نظام سلامت شود. البته وزیر بهداشت پیگیری مجدانه ای دارد اما اکنون توپ در میدان سازمان برنامه و سازمان امور استخدامی و بی توجهی به این مسائل هزینه های سنگینی به کشور تحمیل می کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان در نشست خبری که به مناسبت هفته پرستار در سازمان نظام پرستاری برگزار شد، در پاسخ به این سوال یکی از خبرنگاران که آیا مشکلات پرستاران پاشنه آشیل وزیر بهداشت خواهد شد؟ بیان کرد: قطعا خدمات پرستاری بخش عمده‌ای از نظام سلامت است و اگر نتوانیم خدمات مناسبی ارائه دهیم و پرستاران را راضی نگه داریم این موضوع پاشنه آشیل نظام سلامت و پاشنه آشیل دولت خواهد بود.

وی گفت: انتظار می‌رود در حوزه سلامت شاهد رشد و پیشرفت باشیم. موفقیت و عدم موفقیت نظام سلامت در گروی رضایت کارکنان است. البته آنچه از وزیر بهداشت دیدیم پیگیری مجدانه موضوعات پرستاری است و امیدواریم با حمایت‌هایی که سازمان برنامه و اداری استخدامی دارند این مسئله حل شود. به نظرم بیشتر توپ در میدان این سازمان‌ها و مجلس است و وزارت بهداشت متضرر این موضوع است اما در برخی مسائل مانند ارائه خدمات رفاهی و بازتوزیع تعرفه‌ها وزارت بهداشت مستقیما وظیفه دارد. واقعیت این است که ما نگاه سیاسی به حوزه پرستاری نخواهیم داشت.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به مبلغ اضافه کاری پایین پرستاران گفت: مبلغ اضافه کاری 30 هزار تومانی قابل قبول نیست. افزایش مبلغ اضافه کاری باید از منابع عمومی تأمین شود. اکنون اضافه کار از منابع اختصاصی وزارت بهداشت و بیمارستان ها پرداخت می‌شود در حالی که این ها منابع ناپایداری هستند.

حق اضافه کاری حداقل باید ساعتی 100 هزار تومان بشود

دکتر نجاتیان گفت: اضافه کار اجباری با هدف رفع مشکلات ناشی از کمبود پرستار رخ داده است بنابراین افزایش مبلغ اضافه کار نیز باید اتفاق بیفتد اما میزان افزایشی که مورد توافق سازمان نظام پرستاری بوده، این است که به طور متوسط اضافه کاری به ساعتی 100 هزار تومان برسد. یک کارمند باید 175 ماه در محل کار حاضر شود تا به اندازه یک ماه حقوق بگیرد. اگر یک پرستار 144 ساعت اضافه به سرکار بیاید باید به اندازه یک حقوق به او پرداخت شود.

معوقات پرستاران دو ماه جلو آمد

وی با اشاره به معوقات پرستاران نیز گفت: در زمانی که اعتراضات پرستاری شروع شد متوسط معوقات کارانه پرستاران 9 ماه تأخیر داشت اما امروز به 7 ماه رسیده است. علت عمده معوقات تأخیر بیمه‌هاست در حالی که بیمه ها موظف هستند. نهایتا دو ماه اسناد دریافت شده را پرداخت کنند.

دکتر نجاتیان گفت: 72 درصد پرستاران خانم هستند. درصد پرستاران مرد در ایران نسبت به بسیاری از کشورها بیشتر است و علت آن اجرای نظام انطباق در ایران است. حضور زنان در پرستاری فرصت خوبی ایجاد کرده است. اشتغال زنان در پرستاری در افزایش مشارکت زنان در اقتصاد بسیار مؤثر بوده است. البته از سوی دیگر با محدودیت‌هایی در ارائه خدمات مواجه می‌شویم زیرا بانوان درگیر مرخصی‌های زایمان هستند که این موضوع نیز حق آنهاست. بانوان در دوران شیردهی نیز ساعات کاریشان کم می‌شود و این مسئله در مدیریت پرستاری در نظام سلامت چالش‌هایی ایجاد کرده است.

وی افزود: قطعا پرستاری حرفه‌ای است که به حضور زنان نیاز زیادی دارد اما امیدواریم با افزایش تعداد پرستاران بتوانیم حقوق قانونی پرستاران را حفظ کنیم.

وی با اشاره به لزوم تأسیس پاویون‌های پرستاری تصریح کرد: جایگاه پاویون‌های پرستاری در بیمارستانها اخیراً تضعیف شده و امیدواریم وزارت بهداشت به بحث پاویون‌های پرستاری توجه بیشتری داشته باشد.  زیرا پرستاران هم مانند بسیاری از مشاغل دیگر به محلی برای یک استراحت کوتاه نیاز دارند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش سلامت دیجیتال در مراقبت‌های پرستاری گفت: پرستاری با تکنولوژی قابل جایگزینی نیست زیرا پرستاری بر روابط بین انسان‌ها استوار است اما سلامت دیجیتال بسیار به مراقبتهای پرستاری کمک می‌کند. استفاده از تکنولوزی می‌تواند به مراقبت از راه دور بیمار و بررسی علائم حیاتی بیماران کمک کند.

دکتر نجاتیان گفت: در خارج از بیمارستان این تکنولوژی بسیار کمک‌‌کننده است و زمانی که نیاز است علائم حیاتی برخی بیماران را کنترل کنیم حتما این موضوع کمک کننده است. همچنین سلامت دیجیتال می‌تواند به کاهش زمان نوشتن گزارشهای پرستاری کمک کند.

ضعف پوشش خدمات پرونده الکترونیک در مراکز مراقبتی

وی افزود: در حوزه پرونده الکترونیک بیمار نیز هیچ یک از مراکز مراقبتی که مجوز وزارت بهداشت را دارند دسترسی به پرونده الکترونیک بیمار ندارند و درخواست داریم که بتوانیم با انجام امضای دیجیتال اقدام کنیم و دسترسی پرستاران مراکز مجاز به پرونده الکترونیک سلامت افراد فراهم شود. ما هنوز در حوزه مراقبت از بیمار در منزل پرونده الکترونیک سلامت نداریم و اگر بخواهیم پوشش بیمه‌ای برقرار کنیم  حتماً نیاز به پرونده الکترونیک داریم.

دکتر نجاتیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر آمار خودکشی پرستاران بیان کرد: اخیراً مسائل روانی کل جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است بخشی نیز به دلیل فشارهای ناشی از شغل باشد ما آمار دقیقی از خودکشی پرستاران نداریم و در ماه‌های اخیر نیز آماری از افزایش خودکشی پرستاران نداشته‌ایم.

تعرفه های پرستاری باید افزایشی بیشتر از سایر تعرفه ها داشته باشد

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر وضعیت رشد تعرفه‌های خدمات پرستاری در سال آینده نیز گفت: ‌تعرفه خدمات پرستاری بعد از 15 سال اجرا شد و در تعرفه 1403 رشد 40 تا 50 درصدی داشتیم. متوسط کارانه پرستاران به 6 میلیون تومان رسیده است که عدد متناسبی نیست. درخواست ما این است که در حوزه پرستاری تعرفه‌ها بیشتر از سطح عمومی تعرفه‌ها دیده شود البته از وضعیت دولت آگاه هستیم و منتظر هستیم که شورای عالی بیمه سلامت از سازمان نظام پرستاری برای تعیین تعرفه‌ها دعوت کند.

لزوم حضور پلیس در اورژانس بیمارستانها

وی با اشاره به لزوم حفط امنیت پرستاران شاغل در اورژانس نیز بیان کرد: در حوزه امنیت پرستاران دغدغه جدی داریم. اخیرا نامه‌ای ارسال و درخواست کردیم که در اورژانس‌ها پلیس مستقر شود زیرا عمده خشونت علیه پرستاران در اورژانس رخ می‌دهد. این امر دلایل متفاوتی دارد از جمله اضطراب بیماران و کمبود امکانات و عدم ارتباط موثر در برخی موارد با بیماران باعث این مشکل می‌شود اما حضور پلیس در اورژانس بسیار موثر است و در برخی استان‌ها کارگروه هایی شکل گرفته که برای اجرای این موضوع به بحث گذاشته شده است اکنون بحث تامین مالی این موضوع مطرح است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *