رئيس هیئت مدیره نظام پرستاری آبادان گفت: هنوز معوقات پرستاران کامل پرداخت نشده و با توجه به نرخ تورم، پرداخت مطالبات پرستاران بعد از یکسال به معنای این است که این معوقات با ارزش نصف به پرستاران پرداخت می شود.
کوروش نادری در گفتوگو با خبرنگار روابطعمومی سازمان نظام پرستاری افزود: بهدنبال تنشها، اعتراضها و اعتصاب پرستاران، مسئولان کشور اعم از دولت، مجلس، دستگاههای امنیتی و نظارتی پای کار آمدند و قولهایی دادند.
وی افزود: از جامعه پرستاری فرصت سه ماههای را خواستند که تا روز پرستار تعدادی از این مشکلات را حل کنند، اما معوقات پرستاران هنوز به طور کامل پرداخت نشده و امروز با توجه به نرخ تورم شاید بهاندازه نصف حق واقعی آنها پرداخت میشود.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آبادان بیان کرد: در مورد افزایش اضافه کاری نیز گر چه قولهایی مبنی بر افزایش حدود 2 برابری مبلغ اضافه کاری داده شده اما این میزان با حداقل خواسته پرستاران که متوسط اضافه کاری ساعتی 100 هزار تومان است فاصله دارد.
وی افزود: عمده جامعه پرستاری جوان است و از نیروهای زیر ۱۰ سال سابقه کار تشکیل شده است. مبلغ اضافه کاری این پرستاران بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است و با فرمول دو برابر شدن اضافه حقوق، مبلغ اضافهکاری آنها بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان میشود و فاصله زیادی با عدد ۱۰۰ هزار تومان دارد.
نادری گفت: جامعه پرستاری از دیرباز با تشکیلات صنفی خود در قالبهای مختلف پیگیر حق و حقوق و مطالبات صنفی و قانونی خود بوده و هست. این موضوع فراز و فرودهای بسیاری داشته و گاهی موفقیتآمیز و گاهی با بی توفیقی همراه بوده است.
رئيس هیئت مدیره نظام پرستاری آبادان اظهار کرد: حقوق ناکافی، اضافهکاری اجباری، حقالزحمه پایین اضافهکاری، اجرا نشدن قوانین و مصوبات مجلس و دولت مانند قانون ارتقاء بهرهوری و تعرفهگذاری و همچنین اعمال سلیقهای آنها در شهرها و استانهای مختلف باعث نگرانیهای شدید جامعه پرستاری شد که بهدنبال آن اعتراضات پرستاران را برخی شهرها شاهد بودیم. موضوعی که کمتر در سطح دنیا شاهد آن هستیم و در سطح ایران هم سابقه قبلی نداشت.
هر سال فارغالتحصیلان بیش از ۲۰ دانشکده پرستاری را از دست میدهیم
نادری ادامه داد: جامعه پرستاری خود را با سایر پرستارانی که در نقاط مختلف دنیا کار میکنند، مقایسه میکند که در یک شیفت کاری بهاندازهای حقوق میگیرند که شاید چند برابر حقوق فعلی آنها باشد. به همین دلیل تعداد زیادی از پرستاران و کادر پیراپزشکی و درمانی عطای کار کردن در کشور را به لقای آن بخشیدند و راهی مهاجرت به کشورهای دیگر میشوند.
وی گفت: شاهد آن هستیم که دو تا سه هزار پرستار پیگیر مهاجرت در سال هستند. معنی آن این است که فارغالتحصیلان بیش از ۲۰ دانشکده پرستاری که بهصورت متوسط ۱۰۰ نفر فارغالتحصیل دارند را از دست میدهیم و نیروی جوان آموزشدیدهای را که میتواند سالیان زیادی برای کشور کار کند، بهصورت رایگان در اختیار کشورها قرار میدهیم.
نادری گفت: امیدواریم امسال اتفاقهای جدید در بحث قوانین و اجرای درست آنها و همچنین پرداختهای پرستاران در حوزههای مختلف رخ دهد. شاید یکی از مواردی که بتواند تا حدودی مشکلات را پاسخگو باشد، اجرای فوقالعاده خاص با ضریبی است که پاسخگوی نیازهای معیشتی باشد و بتواند بر تورم غلبه کند و پرستاران با دریافت حق و حقوق قانونی خود زندگی در شأن جامعه پرستاری داشته باشند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید