پوکی استخوان به طور عمده با کاهش تراکم معدنی استخوان تعریف میشود و درسنین بالا و به خصوص در زنان بعد از سنین یائسگی میتواند منجر به شکستگی زودرس شود.
براساس آخرین شواهد موجود از هر ۳ زن و از هر ۵ مرد بالاتر از ۵۰ سال یک نفراز شکستگی ناشی ازپوکی استخوان رنج میبرد. شکستگی ناشی از پوکی استخوان که اغلب در ناحیه ی گردن،استخوان ران، ستون مهره ها و مچ دست رخ میدهد.
میتواند اولین علامت استئوپروز، به عنوان یک بیماری خاموش که علامت مشخصی ندارد، باشد. به همین دلیل تشخیص زودرس و درمان موثربیماران مبتلا به پوکی استخوان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
طیف گستردهای از عوامل خطر از جمله عوامل ژنتیکی، عوامل خطر رفتاری شامل تغذیه ی ناسالم،مصرف دخانیات و الکل و کم تحرکی و نیز ابتلا به بعضی بیماریها و مصرف طیفی از انواع داروها در بروزاستئوپروز نقش دارند.
با این وجود پیشگیری از بروز استئوپروز ازطریق اصلاح سبک زندگی و رعایت توصیه های پیشگیرانه در جهت تغذیه ی سالم، فعالیت بدنی منظم، عدم مصرف سیگار و الکل و جایگزینی ریز مغذیها و مواد معدنی موثر در سلامت استخوان از جمله ویتامین دی و کلسیم تا حدود زیادی امکانپذیر است.
در کشور ما همزمان با سراسر جهان ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر تا ۴) آبان برای اطلاع رسانی و آموزش در خصوص پویش اطلاع رسانی پوکی استخوان با شعار هر قدم یک گام به سوی استخوان های قوی تر اعلام شده و به منظور آگاه سازی عمومی جامعه در مورد خطر پوکی استخوان و تشویق مخاطبان به پیشگیری از آن اقدام کنیم.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید