0

خطر نهفته در پس موفقیت

خطر نهفته در پس موفقیت
بازدید 39
خطر نهفته در پس موفقیت

افراد موفق اغلب خصیصه‌های مثبت زیادی دارند که باعث جاه‌طلبی آن‌ها می‌شود، اما ممکن است به دلیل هیپومتیلاسیون بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار بگیرند.
پیدا کردن افراد موفقی که آن‌قدر سخت کار می‌کنند که اغلب از سلامت جسمی و روانی‌شان غافل می‌شوند، کار سختی نیست.
باور بر این است که این افراد از ترسِ شکست برای رسیدن به کمال تقلا می‌کنند. میل انسان به بهتر کار کردن خصیصه روانی و شخصیتیِ شگفت‌انگیزی است، اما دنبال کردن چنین چیزی ممکن است صرفاً به خستگی و نارضایتی ختم شود. در پسِ تلاش برای رسیدن به کمال، این حساسیت وجود دارد که دیگران درباره ما چگونه فکر می‌کنند که می‌تواند منشأ فشار روانی فوق‌العاده‌ای باشد.

در شرایط استرس روانی، سطح هورمون آدرنوکورتیکوتروپین افزایش می‌یابد. ترشح بیش از اندازه و مداوم این هورمون به ایجاد مشکلاتی مانند فشار خون بالا، چربی خون، افزایش قند خون، التهاب مزمن و افزایش چربی احشایی دامن می‌زند.
مطالعه دانشگاه ییل نشان داد خانم‌هایی که وزن طبیعی دارند اما مستعد استرس هستند، چربی شکمی بیشتری دارند. این خانم‌ها بیشتر احساس استرس می‌کنند، اغلب احساسات منفی دارند و در حین انجام کارهای استرس‌زا کورتیزول بیشتری ترشح می‌کنند که باعث انباشت چربی در اطراف اندام‌های داخلی می‌شود.
این افراد معمولاً با اندامی لاغر و طبیعی شروع به کار می‌کنند اما تحت استرس روانی بلندمدت قرار می‌گیرند و شاید رژیم غذایی ناسالمی را هم دنبال کنند که فرم بدن‌شان را به مرور زمان تغییر می‌دهد. آن‌ها اغلب از روی اجبار ورزش می‌کنند و ممکن است برای حفظ اندام‌شان نسبت به چیزهایی که می‌خورند حساس باشند و با شدت زیاد ورزش کنند.

مدیرانی که روزانه ورزش می‌کنند اما هنوز حال خوشی ندارند
مدیری ۴۰ ساله را در نظر بگیرید که بیش از ۶۰ ساعت در هفته کار می‌کند و تقریباً هر روز درگیرِ اضطراب و بی‌خوابی است. او از خواب خود می‌زند و به باشگاه می‌رود، اما همچنان مشکلات زیادی دارد.
این وضعیت یک دلیل زیست‌شیمیایی دارد: هیپومتیلاسیون. متیلاسیون (یا متیل‌دار کردن) فرایندی زیست‌شیمیایی است که در ترمیم دی‌ان‌ای، سم‌زدایی، عملکرد سیستم ایمنی و تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد. اگر مشکلی در روند متیلاسیون وجود داشته باشد، مغز، عصب‌ها و خصیصه‌های روان‌شناختی تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

با متیلاسیون ضعیف، مغز دچار فقدان دوپامین و سروتونین می‌شود؛ دو انتقال‌دهنده عصبی مهم که خلق‌و‌خوی انسان را تنظیم می‌کنند و عامل رضایت روانی هستند. کمبود این‌دو هورمون باعث احساس تنهایی، افسردگی و نارضایتی از زندگی، کار و مطالعه می‌شود.
با احیای تعادل زیست‌شیمیایی از طریق روان‌درمانی، تنظیم مواد مغذی و اصلاح فکری و رفتاری، سلامتی به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای بهبود می‌یابد و بازده کاری انسان به شکل قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند.
این بیماران نادر نیستند. زمانی آن‌ها را معتاد به کار می‌نامیدیم. این افراد همیشه کارهای ناتمام دارند و به‌ندرت دست از کار می‌کشند. در شرایط پراسترس، بدن بدون تردید دچار خستگی، ضعف ایمنی و مشکلات گوارشی خواهد شد.

علائم هیپومتیلاسیون
مطالعات نشان داده‌اند افرادی که از متیلاسیون ضعیف در برخی از ژن‌های مرتبط با محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-فوق‌کلیه رنج می‌برند، بیشتر در معرض افسردگی حاد قرار می‌گیرند.
بیماران مبتلا به هیپومتیلاسیون بویژه مستعد افسردگی هستند و میل به خودکشی پیدا می‌کنند. این افراد نه‌تنها بسیار یک‌دنده هستند، بلکه ذهنی وسواسی دارند و به رفتارهای اعتیادآور مانند قمار، رفتارهای جنسی، مواد مخدر، مصرف سیگار، نوشیدن الکل و غیره روی می‌آورند.
عموماً این وضعیت ارتباطی با مشکلات اخلاقی ندارد و بیشتر به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها سعی می‌کنند از این رفتار برای جبران خلأ درونی، بدخلقی و نارضایتی از زندگی، کار و مدرسه- بر اثر ناکافی بودن سطح سروتونین و دوپامین- استفاده کنند.

هیپومتیلاسیون در بین متخصصان از جمله پزشکان، وکلا، دانشمندان، کارآفرینان و سیاستمداران رایج است. خصیصه‌های زیست‌شیمیایی در تعیین ویژگی‌های شخصیتی این افراد از جمله سخت‌کوشی، ریسک‌پذیری بالا، رقابت‌پذیری، جدیّت بیش از اندازه در انجام کارها و به‌ویژه سماجت و یک‌دندگی نقش دارند. این مقوله‌ها همگی در موفقیت این افراد مؤثر هستند، اما میزان خطر آن‌ها برای سلامتی نیز بسیار بالاست. این افراد جزو معدود گروه‌هایی هستید که عمدتاً به دلایل روانی دست به خودکشی می‌زنند.
بهبود هیپومتیلاسیون
مشکلات مادرزادی و اکتسابی مربوط به بیان ژنِ متیل‌دارشده اغلب از طریق تغییرات زیست‌شیمیایی متناسب با نیازهای فردی درمان می‌شوند. می‌توان از دارو هم استفاده کرد، اما اصلاح رژیم غذایی و مصرف مواد مغذی اهمیت بیشتری دارد.
مصرف متیونین و برخی کوآنزیم‌های مهم و همچنین ویتامین‌های ب۶ و ب۱۲ و اسید فولیک توصیه می‌شود. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که کمبود اسید فولیک با کاهش سطح متیلاسیون ارتباط مستقیم دارد و مکمل اسید فولیک می‌تواند فرایند متیلاسیون را اصلاح و ناهنجاری‌های ناشی از ترکیبات سمی یا سوءتغذیه را جبران کند.
مطالعات دیگر نشان داده‌اند افرادی که اسید فولیک و ویتامین‌های ب۶ و ب۱۲ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر ناهنجاری‌های متابولیک قرار می‌گیرند که نشانه دیگری از نقش سازنده ویتامین‌های ب در فرایند متیلاسیون است.

با این‌حال، افرادی که دچار کمبود سروتونین و دوپامین هستند، در استفاده از اسید فولیک باید مراقب باشند، زیرا مصرف اضافی آن می‌تواند روی عملکرد مغز تأثیر بگذارد. برخی از مطالعات نیز نشان داده‌اند سالمندانی که فولات فراوان اما ویتامین ب۱۲ اندکی دارند، ظرفیت شناختی محدودتری دارند. از این‌رو، باید با یک متخصص مشورت کنید تا موارد مختلف را تحلیل کنید و به یک برنامه درمانی اختصاصی برسید.

تغذیه و سلامت روانی به یک اندازه اهمیت دارند
مصرف سبزیجات سبزرنگ، مغزها و ماهی‌های عمق دریا برای حفظ سلامت روان مبتلایان به اختلالات روانی و رفتاری خفیف اهمیت ویژه‌ای دارند. در عین‌حال، روی، منیزیم، ویتامین د و غیره نیز باید دریافت کنید. این مواد مغذی می‌توانند خلق‌و‌خوی ناپایدار شما را کنترل کنند، خستگی را بهبود بخشیده و از وخامت سیستم ایمنی جلوگیری کنند.
تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که بیشتر میوه و سبزیجات خام مصرف می‌کنند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند. ۱۰ سبزی و میوه تازه که برای سلامت روان مفید هستند، عبارتند از:

  • هویج
    موز
    سیب
    سبزیجاتی مانند اسفناج که رنگ‌شان سبز تیره است
    گریپ‌فروت
    کاهو
    مرکبات
    انواع توت
    خیار
    کیوی

ما جدا از اصلاحات زیست‌شیمیایی و غذایی، به یک نظام اعتقادی منسجم نیاز داریم که به همه کمک کند ضمن حفظ آرامش درونی خود به مقابله با استرس، درگیری و منافع ناهمگون بپردازند. افرادی که از ایمان و حمایت معنوی برخوردار نیستند، ممکن است بیش از حد در پی موفقیت کاری باشند و رشد معنوی‌شان را نادیده بگیرند.
اگر شما هم یکی از این افراد هستید، شاید به این نکته برسید که هرچه موفق‌تر می‌شوید، بیشتر احساس آشفتگی و اضطراب می‌کنید که درنهایت به احساس پوچ بودن زندگی ختم می‌شود.
اگر تمایلات کمال‌گرایانه دارید، به رژیم غذایی، تغذیه و سبک زندگی و همچنین فعالیت‌های معنوی خود توجه بیشتری نشان دهید. تنها با حفظ تعادل بین سلامت جسمی و روانی است که می‌توان در بلندمدت به موفقیت رسید.
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *