وبدا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و فوق تخصص طب نوزادان گفت: نوزادان نارس به دلیل مشکلات سلامتی، به نظارت دقیق و مراقبتهای ویژه برای رشد و تکامل خارج از رحم نیاز دارند.
به گزارش وبدا، دکتر رویا چوپانی در برنامه زنده رادیویی سلامت باشید از شبکه جهانبین به مناسبت بزرگداشت ۲۷ آبان مصادف با ۱۷ نوامبر ”
روز جهانی نوزاد نارس
” اظهار داشت: نوزاد نارس یا زودرس قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا آمده است.(یک بارداری معمولی تا حدود ۴۰ هفته طول میکشد)
وی افزود: یکی از روش های مراقبت از نوزدان نارس، مراقبت آغوشی است که موجب می شود گرمای بدن نوزاد در آغوش مادر با برقراری تماس پوست با پوست حفظ شود.
فوق تخصص طب نوزادان با بیان اینکه نوزاد به طور طبیعی در اخرین ماه بارداری، املاح مورد نیاز را از مادر دریافت می کند اضافه کرد: در نوزاد نارس سیر تکامل در دوران بارداری سپری نمیشود از این رو باید با تقویت شیر مادر و تغذیه نوزاد با آن، املاح مورد نیاز نوزاد را تامین و به وزن گیری ایده ال آن کمک کرد.
وی یادآور شد: در استان چهارمحال و بختیاری ماهانه حدود ۷۰ نوزاد نارس متولد می شود که مراقب و نگهداری موجب حفظ حیات و تامین سلامت کامل نوزاد می شود.
وی ادامه داد: برخی نوزادان نارس برای پایش شبانه روزی سلامت از سوی پرستاران و پزشکان در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) و همچنین واحد post nicu بیمارستان هاجر(س) شهرکرد تحت مراقبت قرار می گیرند.
وی یادآور شد: نوزادان نارس در هنگام تولد سیستم ایمنی کاملی ندارد و بیشتر از دیگر نوزادان نیاز به مراقبت و توجه دارند تا زمانی که دوران رشد و تکامل را طی کنند.
دکتر چوپانی خاطرنشان کرد: یکی از شایعترین علت بستری نوزادان نارس در یک سال اول زندگی، عفونت ریوی و اسهال و استفراغ است.
وی یاداور شد: به منظور حفظ سلامت شبکیه چشم و بینایی در نوزادان نارس باید بعد از یک ماهگی معاینات چشم(رتینوپاتی) بصورت منظم تحت نظر پزشک انجام شود.
فوق متخصص طب نوزادان گفت: تمام مشکلات جسمی کودکان نارس با مراقبت. قابل پیشگیری و درمان است و جای نگرانی برای والدین وجود ندارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید