0

کاهش سن ابتلای آلزایمر به ۶۰ سال

کاهش سن ابتلای آلزایمر به ۶۰ سال
بازدید 13
کاهش سن ابتلای آلزایمر به ۶۰ سال

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران از کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۶۰ سال خبر داد و گفت: آلودگی هوا، استرس، تغذیه نامناسب و عدم فعالیت بدنی از عوامل مهم ابتلا به آلزایمر در ایرانیان است.

محمدتقی جغتایی روز چهارشنبه در سیزدهمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، افزود:
زوال عقل، اختلال مزمن مغزی و آلزایمر جزء بیماری دمانس هستند. آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود؛ البته با بالا رفتن سن، اندکی فراموشکار شدن در افراد طبیعی است اما در بیماری آلزایمر این اختلال حافظه به تدریج پیشرفت می‌کند.
وی اظهار داشت: البته کرونا نیز بیشترین تاثیر را در تخریب و ایجاد اختلالات مغزی گذاشته و می تواند یکی از عوامل مهم ابتلا به اختلالات ذهنی باشد.
رئیس سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان اینکه ریشه بسیاری از اختلالات سیستم عصبی مسائل شناختی و اختلال در عملکردهای شناختی است، گفت: با تشخیص به موقع بیماری ها و توانمندسازی شناختی می‌توان روند توانبخشی بیماران تسهیل شود.
تاکید بر افزایش تاب آوری جامعه
وی در عین حال با تاکید بر افزایش تاب آوری جامعه افزود: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه ، وضعیت روانی مردم نیز بهم می خورد و توانایی های کاربردی پایین می آید برای جلوگیری از این امر باید تاب آوردی افراد با کنترل استرس و فعالیت بدنی مناسب افزایش یابد.
جغتایی افزود: حوزه علوم اعصاب جزء حوزه‌های پرطرفدار است به طوری که دانشجویان زیادی علاقمند به تحصیل در این حوزه هستند.
وی ادامه داد: در گذشته ابزارها برای شناخت مغز بسیار محدود بودند. اما خوشبختانه با رشد آی‌تی، رشد حوزه‌ های مختلف زیستی، رشد مطالعات الکتروفیزیولوژی و هوش مصنوعی شناخت مغز و علوم اعصاب پیشرفت‌های چشم‌گیری داشت.
رئیس انجمن علوم اعصاب افزود: پیش بینی می‌شود در ۵۰ سال آینده به جایی برسیم که بیماران روانی با یک تست ساده تشخیص داده شوند. همچنین محققان اعتقاد دارند با رشد حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی تا ۴۰ سال آینده افراد نابینا، بینا می‌شوند.
ایران در حوزه علوم اعصاب در منطقه مقام اول را دارد
جغتایی با بیان این موضوع که برای رشد یک جامعه باید حوزه علوم اعصاب تقویت شود، گفت: با توجه به تلاش‌هایی که دانشجویان و استادید این حوزه داشته‌اند، حوزه علوم اعصاب در منطقه اول است. همچنین در دنیا نیز رتبه ۱۳ به کشورمان ایران اختصاص دارد.
نادر توکلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران توانمندی‌های بسیاری در حوزه علوم پایه و علوم بالینی دارد. گروه روانپزشکی و نورولوژی این دانشگاه جز بهترین و فاخرترین حوزه‌ها در سطح کشور است.
وی در ادامه به برگزاری کنگره‌های علمی اشاره کرد و افزود باید همه این کنگره‌ها در راستای پیشگیری از بیماری‌ها برگزار شوند.
در ادامه این کنگره سید محمد مهدوی دبیر علمی ستاد توسعه علوم شناختی گفت: حوزه سلامت هدف نهایی ستاد است که تلاش می‌کنیم با بهره‌گیری از تمام امکانات این اهداف اجرایی شود.
وی ادامه داد: آموزش شناختی، فناوری‌های نوظهور شناختی،فلسفه ذهن و نظریه پردازی و همچنین شناخت اجتماعی و علوم اجتماعی محاسباتی از اهداف مهم ستاد است که در راستای اجرایی آن تلاش می‌کنیم.
سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از امروز ۲۱ تا ۲۳ اذر ماه در سالن‌ همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.

بنا بر همین گزارش میگنا آلزایمر یک بیماری عصبی پیشرونده است که به تدریج موجب تخریب سلول‌های مغزی و اختلال در عملکردهای شناختی می‌شود. این بیماری شایع‌ترین نوع زوال عقل است و معمولاً در افراد بالای ۶۵ سال دیده می‌شود، هرچند در موارد نادر می‌تواند در سنین پایین‌تر نیز رخ دهد.

علائم اولیه آلزایمر شامل فراموشی‌های خفیف، دشواری در یادآوری رویدادهای اخیر و مشکلات در تفکر و برنامه‌ریزی است. با پیشرفت بیماری، فرد ممکن است دچار گیجی، ناتوانی در تشخیص زمان و مکان، تغییرات رفتاری و ناتوانی در مراقبت از خود شود.

بیماری آلزایمر به تدریج بدتر می‌شود و ممکن است به از دست دادن کامل استقلال منجر شود. امید به زندگی پس از تشخیص معمولاً بین ۳ تا ۹ سال است، اما برخی بیماران می‌توانند تا ۲۰ سال نیز زنده بمانند.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد، اما روش‌هایی برای مدیریت علائم و کاهش سرعت پیشرفت بیماری وجود دارد. تشخیص زودهنگام و مراقبت مناسب می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *