رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: اساسا لفظ سلامت یک واژه قرآنی و دینی است و دین اسلام بر مبنای معنویت است و اساسا دین اسلام بر اساس ابلاغ و تبشیر و انذاز است.
زالی با اشاره به جایگاه نفس و انواع آن، افزود: اولین کسی که در این موضوع ورود کرد رازی بود که کتابی به نام طب روحانی نگاشته است و در خصوص سلامت معنوی نوشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: سلامت معنوی بحث پیچیده ای و تعاریف مختلفی دارد و ما یک نگاه قرآن محور داریم که باید این را باز کنیم و مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: تقویت سلامت معنوی اکتسابی است و این مفهوم قابلیت آموزش دارد.اگرچه بخشی از آن در ساحت های سرشتی انسان است اما بخش عمده آن اکتسابی است.
وی ادامه داد: شاکله ارتباطی ما در سلامت معنوی سلامت معنوی اجتماعی است و همان مواسات و برادری و دیگری را مقدم دانستن است.
زالی ابراز کرد: کاهش اضطراب و افسردگی و انزوا با سلامت معنوی ارتباط دارد و وقتی در این خصوص صحبت می کنیم بخشی مربوط به سلامت معنوی و بخشی مربوط به سلامت جسمی است.
عوارض سالمندی در افرادی که به موضوع امور معنوی و سلامت معنوی توجه داشته اند کمتر بوده است.الان مطالعات نشان می دهد در افراد دیندار قسمت های لوب پیشانی و آهیانه مغز فعالتر هستند و اینکه خانمهای باردار معتقد به اموردینی و سلامت معنوی در هنگام زایمان پاسخشان به درد تحمل پذیر تر است.
وی با اشاره به تاثیر سلامت معنوی در مغز،تصریح کرد: الان بحثی به نام مغز معنوی گرا وجود دارد و علوم اعصاب معنوی گرایانه داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت سلامت معنوی در افراد، بیان کرد:امروزه سلامت معنوی معادلات بیولوژیکی مغز را دارد و با تقویت و آموزش می توان کیفیت بخش های از مغز را بالابرد.زالی تاکید کرد: باید با نگاه عمیق به طب معنوی و سلامت معنوی را مورد توجه قرار داد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید