به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی پور، معاون وزیر و رئیس این سازمان در افتتاح مرکز تحقیقات میکروبیوم دانشگاه آزاد اسلامی در واحد تهران مرکز، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش به محققان این بخش اعلام کرد: وقتی درباره محصولات ارزشمند پروبیوتیک صحبت میکنیم در واقع درباره محصولاتی است که بیش از یک دهه است از سازمان تخصصی حاکمیتی دامپزشکی مجوز گرفته اند.
وی با بیان اینکه وقتی درباره محصولات زیست فناوری صحبت میکنیم در واقع درباره محصولاتی صحبت میکنیم که در تولید به کمک ما بیایند و در این مسیر جا دارد تا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکر کنم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در این میان آبزیان به عنوان اقتصاد پویا فعال است و در هرم غذایی و امنیت غذایی جایگاه خاصی دارد و در حوزه تجارت بین المللی هم سهم تجارت آن سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه با افزایش تولیدات، سهم این تولیدات از تولیدات دانش بنیان و تهیه اقلام مهم در تغذیه آبزیان هم شدنی است اظهار کرد: در کشور خودمان نیز طی پنجاه سال گذشته صنعت آبزیان بین ۴ تا ۷ درصد رشد داشته است و از آنجا که اشکال تولیدات آبزیان از صید و صیادی محدودتر مدل یک قرن قبل به مدل تحقیقات محور و با حجم تولیدات گسترده تغییر کرده است، لذا این تغییر حجم تولید، وظیفه دامپزشکی را سنگین تر کرده است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته تنها محصولات که صادرات آن استمرار داشته آبزیان بوده و اتفاقا از اتحادیه اروپا آغاز و بعد از آن به منطقه آ.سه. آن، اوراسیا و … صادر شده است افزود: لذا ما از محصولات پروبیوتیک جهت کمک به سلامت آبزیان و کاهش بیماریهای آبزیان باید استفاده کنیم تا به تقویت سیستم ایمنی و مغذی های مورد نیاز مردم کمک شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه پروبیوتیکها جایگزین خوب برای کنترل پاتوژن ها و در نتیجه بهبود رشد کمی و کیفی آبزیان است گفت: پس از اینکه ما در سال ۱۳۹۳ اولین پروانه و در سال ۹۵ دومین و سومین پروانه را صادر کردیم، تعداد ۱۷ کارخانه با ۱۰۲ محصول حوزه زیست فناوری فعال شده اند که به سلامت محصول نهایی کمک میکنند و این توجه نشانه یک سرمایهگذاری هوشمندانه برای یک سرمایهگذار در این بخش است.
دکتر رفیعی پور با تاکید بر اینکه هر محصولی که قرار بر تولید آن باشد باید استانداردها و ضوابط دامپزشکی رو طی کند گفت: قطعا اگر محصولی مؤثر نباشد جلوی آن را میگیرم و بالعکس اگر مفید باشد از تولید آن حمایت میکنیم.
همچنین دکتر رفیعی پور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور ایجاد آزمایشگاههای به روز و مجهز این مجموعه را تبریک گفت.
لازم به ذکر است اولین رویداد از سری رویدادهای میکروبیوم در خصوص آبزی پروری، در راستای سیاست کلان امنیت غذایی و دارویی کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی و با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان دامپزشکی کشور و انجمن پروبیوتیک ایران برگزار شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید