به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر “علیرضا رفیعی پور”، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس این سازمان امروز در سالن اجلاس سران در سخنرانی خود به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در حضور مدیران ارشد و پیشکسوتان جامعه دامپزشکی و پزشکی، نمایندگان سازمان بهداشت جهانی و فائو گفت: در ابتدا از تلاشها و تعهدات اساتید بزرگوار پروفسور میرشمسی، کاوه، عزیز رفیعی، شفیعی و … قدردانی میکنم و سپس از سفیدپوشان دامپزشک و محقق این بخش که همچون “فرشتگان نگهبان” پاسدار بهداشت و سلامت عمومی و سرمایههای بهره برداران بخش دام، طیور و آبزیان هستند.
وی در ادامه به اهمیت تاریخ و عظمت این مجموعه طی صد سال اخیر اشاره و تاکید کرد: این یک قرن خدمت، نشاندهنده اصالت و بزرگی آنهاست.
دکتر رفیعی پور در بخش دیگری از سخنانش به سوابق تاریخی واحدهای اجرایی بخش دامپزشکی از جمله سال ۱۲۹۶ که تشکیلات دامپزشکی در آن موعد ایجاد شد و همچنین ۱۰۰ سال از زمان تأسیس مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی و ۹۲ سالگی دانشکده دامپزشکی اشاره کرد و از نیروی انسانی وسیعی که در این بخشها از جمله حیطه دانشگاهی تربیت شده اند یاد کرد.
دکتر رفیعی پور در عین حال افزود: اما با وجود اینکه در حوزه دانشگاهی پیشرفتهای خوبی حاصل شده، در بخش تشخیص، تحقیق و آزمایشگاهها نیاز به توسعه بیشتری حداکثر طی ۵ سال آینده وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در تشریح اهداف دامپزشکی بر اهمیت حفظ بهداشت، رصد و پایش تاکید کرد و نقش مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی را در این زمینه به عنوان حامی اصلی در تأمین واکسنهای مورد نیاز یادآور شد و گفت: در واقع مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به تحقق شعار “پیشگیری بهتر از درمان است” جامه عمل پوشانده است و کیست که نداند بدون واکسن، تولید محصولات دامی سالم و بهداشتی ممکن نخواهد بود.
دکتر رفیعی پور در جمع بندی سخنانش به اسامی واکسنهای جدید مورد نیاز دامپزشکی و لزوم تسریع در فرآیند تولید واکسنهای داخلی به گونهای که در پنج سال آینده کشور و منطقه بتوانند به خوداتکایی در این زمینه برسند اشاره کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی به درخواست مجوز برای ۱۰۰ پلتفرم واکسنساز در کشور اشاره کرد که همیشه به دنبال تولید ۱۰ تا ۱۵ نوع واکسن مختلف هستند اشاره کرد و اظهار کرد: اما در این راستا باید اهمیت ورود واکسنهای جدید و پیشرفته و همچنین ساخت بذر واکسنها را مورد توجه قرار داد و امیدواریم مؤسسه رازی بتواند در ادامه دستاوردهای خود در تحقق این مهم کنار سازمان دامپزشکی کشور باشد.
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز تحقیقاتی و تولید واکسن در ایران و خاورمیانه است که در سال ۱۳۰۳ هجری خورشیدی (۱۹۲۴ میلادی) تحت عنوان “مؤسسه سرمسازی ایران” تاسیس شد. این مؤسسه به افتخار زکریای رازی، دانشمند بزرگ ایرانی، نامگذاری شده و در ابتدا به تولید سرمهای درمانی برای بیماریهای دامی و انسانی شامل سرمهای ضد مارگزیدگی و دیفتری بودند.
با گذشت زمان، مؤسسه رازی به سمت تولید واکسنهای مختلف مانند سل، سیاهسرفه، و هاری از دستاوردهای این دوره رفت. بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی)، تولیدکننده اصلی واکسنهایی مانند واکسن آنفولانزای فصلی، واکسنهای دامی مختلف و همچنین در تحقیقات برای واکسنهای نوین و پیشرفته گردید.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید