به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، استفاده از گیاهان داروئی و فرآورده های طبیعی در سلامت، پرورش و پیشگیری و درمان بیماریها از قدیم الایام در انسان و دام سابقه بسیار کهن دارد و از طرفی با بالا رفتن هزینه های تولید، ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی و به مخاطره افتادن بهداشت و سلامت انسانی به نظر می رسد مصرف گیاهان داروئی و داروهای گیاهی با اثرات درمانی مشخص میتواند تا حدودی از این معضلات جلوگیری کند.
با توجه به سند ملی گیاهان داروئی و طب سنتی براساس سند بالادستی نقشه جامع علمی کشور، توسعه علوم و فناوری گیاهان داروئی به طبع آن داروهای گیاهی جزو اهداف مهم نظام سلامت کشور میباشد.
از این رو طبق سند علمی گیاهان داروئی و طب سنتی، توسعه داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و سنتی جزو وظایف مهم و دارای اولویت در سازمان دامپزشکی کشورتعریف شده است که با تاکید معاون وزیر و ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور جناب آقای دکتر نوروزی، معاونت تشخیص و درمان اهتمام جدی برای پیشبرد این اهداف دارد.
کمیته علمی و فنی داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و طب سنتی بصورت دوره ای در سازمان دامپزشکی کشور با حضور نمایندگان ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان داروئی و طب سنتی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، اداره کل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، پژوهشکده های گیاهان داروئی و اساتید دانشگاهی با تخصص های مختلف فارماکوگنوزی، دامپزشک، داروساز به منظور بررسی کلیه پرونده ها و درخواست های ثبت و تولید تشکیل میگردد.
از مهمترین وظایف این کمیته برای ثبت داروهای گیاهی، بررسی دقیق و علمی فرمولاسیون و اطمینان از اثر بخشی، کیفیت و ایمنی داروهای گیاهی و طبیعی و اعتماد بخشی به کلنسین های دامپزشک جهت تجویز و نسخه نویسی و در نهایت جامعه هدف (مرغداران و دامداران …) است.
لازم به ذکر است ترکیب جدید اعضاء کمیته علمی فنی داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و طب سنتی دفتر دارو درمان با ابلاغ احکام اعضاء توسط ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور آغاز بکار نموده است و ریاست این کمیته به عهده معاون محترم تشخیص و درمان می باشد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید