به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی امروز پنجشنبه جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به رشد چهار برابری تولید گندم در لرستان، اظهار داشت: درحالیکه تولید و خرید گندم در کشور دو و نیم برابر افزایش پیدا کرد در لرستان با رشد بیش از چهار برابری مواجه بودیم.
افزایش تولید محصولات باغی در لرستان
وی به پیشرفت مناسب طرح جهش تولید در دیمزارها هم اشاره کرد و گفت: سال اول اجرای جهش تولید در دیمزارها تعداد ادوات خریداری شده ۸۵ دستگاه بودند، درحالیکه سال ۱۴۰۱ به ۲۷۵ دستگاه افزایش پیدا کرد، سال ۱۴۰۲ هم به ۵۲۷ دستگاه افزایش پیدا کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی، گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی از دو هزار و ۲۰۰ هکتار به شش هزار و ۸۰۰ هکتار افزایش پیدا کرد؛ یعنی با رشد سه برابری مواجه بودیم.
شاهرخی با اشاره به افزایش محصولات باغی، عنوان کرد: تولید سیب از ۶۵ هزار تن به ۷۵ هزار تن در دو سال دولت سیزدهم افزایش پیدا کرد، تولید زردآلو هم از دو هزار و ۵۰۰ تن به دو هزار و ۷۰۹ تن افزایش پیدا کرد.
وی عنوان کرد: تولید انار هم از ۵۵ هزار تن به ۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به افزایش تولید نخود در دولت سیزدهم هم اشاره کرد و گفت: تولید نخود از ۱۶ هزار و ۵۲۷ تن به ۴۳ هزار و ۵۴۳ تن افزایش پیدا کرد؛ یعنی رشد سه برابری.
شاهرخی، افزود: قبل از دولت سیزدهم تولید حبوبات ۶۳ هزار تن بود، درحالیکه در دولت سیزدهم این رقم به ۸۷ هزار و ۴۰۰ تن افزایش پیدا کرد.
وی با اشاره به افزایش سطح گلخانههای استان، گفت: قبل از دولت سیزدهم ۷۴ هکتار گلخانه داشتیم، درحالیکه ظرف این دو سال ۴۵ هکتار به سطح گلخانههای استان اضافه شد.
یکپارچهسازی ۱۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم هزار و ۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده است، بیان کرد: ظرف این دو سال همچنین دو هزار هکتار در اراضی شیبدار استان کاشت شده است.
شاهرخی به افزایش ۱۰ درصدی محصولات زراعی استان اشاره کرد و گفت: در ماههای پایانی سال گذشته درحالیکه ۷۷ تن گوشت منجمد برای استان مشخص شده بود، اما با مشارکت تشکلها، اتحادیه دامداران و تعاون روستایی ۴۰۰ تن گوشت ارزانقیمت توزیع کردیم.
وی با اشاره به رفع تداخلات ارضی استان، ادامه داد: از آغاز اجرای رفع تداخلات ارضی یعنی سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ تنها ۷۶ پلاک رفع تداخل شده بود، درحالیکه در دولت سیزدهم ۹۴۰ پلاک رفع تداخل شده است، به دنبال این هستیم که شهریور سال جاری پروژه رفع تداخلات بسته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به صدور سند بعد از رفع تداخلات هم اشاره کرد و گفت: تاکنون ۶۵ درصد سند تکبرگ بعد از رفع تداخلات ارضی برای کشاورزان صادر شده است.
شاهرخی، بیان داشت: در دو سال گذشته همچنین هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان یکپارچهسازی شده است درحالیکه قبل از دولت سیزدهم هزار هکتار از اراضی استان یکپارچهسازی شده بود.
طرحهای کشاورزی در انتظار ابلاغ اعتبار
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم تولید تخممرغ به ۱۲ هزار تن رسیده است، گفت: با راهاندازی دو واحد تولید مرغ ظرف ماههای آینده پنج هزار تن به ظرفیت تولید تخممرغ در استان اضافه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، احیا و مرمت ۸۰ رشته قنات، تکمیل سه ایستگاه پمپاژ را از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد و افزود: با راهاندازی چهار مجتمع پرورش ماهیان خاویاری از جمله مجتمع سپیددشت، «درب گنبد» و «رنگین» به قطب پرورش ماهیان خاویاری تبدیل میشویم
شاهرخی، به راهاندازی ۱۲ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم ۳۸۸ پروژه در بخش کشاورزی به بهرهبرداری رسیده است، همچنین ۲۳۹ واحد راکد و تعطیل به چرخه تولید بازگشتند.
وی با اشاره به کسب رتبه اول جذب تسهیلات تبصره ۱۸ در استان و کشور بیان کرد: در حال حاضر هم ۱۵۰ میلیارد تومان طرح در بانک کشاورزی آماده داریم که منتظر ابلاغ اعتباری هستند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید