خبرگزاری مهر، گروه استانها – دانیال قنبری: موضوع قطعی برق طی چند روز گذشته در کشور و استان قم موجب گلایه شهروندان شده است و برای یکایک آنان این سوال پیش آمده که دلیل قطعی آن هم در سطح ملی برای چیست.
در حال حاضر ۶۴۸ هزار مشترک برق در استان قم وجود دارد که ۸۰ درصد آن مشترکان خانگی هستند و سالیانه بالغ بر ۴۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی برق در استان مصرف میشود که نزدیک بر ۴۰ درصد از این میزان مربوط به بخش خانگی است.
از کل مصارف برق در استان قم ۳۸ درصد در بخش خانگی، ۹ درصد در بخش عمومی، ۱۲ درصد در بخش کشاورزی، ۲۸ درصد در بخش صنعتی و ۱۰ درصد در بخش تجاری مصرف میشود.
امسال به خصوص تابستان سال جاری با افزایش متوسط دو درجه هوا در سطح کشور و استان قم نیز به واسطه قرار گرفتن در شرایط اقلیمی مواجه بودیم ضمن اینکه تغییر شرایط آب و هوایی، اقلیم استان قم، پایداری دما و از طرفی تغییرات سبک زندگی رشد ۹ درصدی مصرف انرژی را نسبت به سال گذشته رقم زد.
شرایط مذکور فشار قابل توجهی را به شبکه توزیع برق استان قم و کشور وارد کرد و در حال حاضر حدود هشت هزار کیلومتر شبکه برق و دستگاه ترانسفورماتور در استان وجود دارد که وظیفه توزیع را برعهده دارند.
گزارشها حاکی از این است که تأمین برق استان و کشور با وجود ظرفیتهای موجود نیازمند توسعه است به طوری که سالیانه بایستی یک پست توزیع برق در استانها اضافه شود تا پاسخگوی تأمین برق کشور باشد.
محدودیت منابع و از طرفی رشد بیش از حد انتظار مصرف و متقاضیان موجب ایجاد نا ترازی در صنعت برق استان قم و کشور شده است به گونهای که در سال جاری شاهد ۲۰ هزار مگاوات نا ترازی برق بودیم.
سالانه ۱۷ هزار مشترک متقاضی برق در استان قم افزوده میشود و در این راستا و قضایا متناسب با رشد و امکانات و زیرساخت تأمین برق به خصوص در زمینه احداث نیروگاه مختلف زمان بر است و نیاز به نقدینگی و اعتبارات دارد.
۳۰۵۸ کیلووات ساعت متوسط مصرف خانگی در استان قم است که این عدد از الگوی استاندارد کشوری بالاتر است ضمن اینکه استان قم پتانسیل صرفه جویی ۱۵ درصد این مقوله را دارا است.
حمید دهنوی معاون برنامهریزی شرکت توزیع نیروی برق قم در گفت و گویی اظهار کرد: نیازمند مساعدت مردم در مصرف هستیم و این فرهنگ در کشور جای کار دارد و توانستیم ۸۰ مگاوات طی تابستان سال جاری میزان صرفه جویی داشته باشیم.
مردم در مصرف صرفه جویی کنند
معاون برنامهریزی شرکت توزیع نیروی برق قم بیان کرد: برخورد با ماینرها به دو صورت است که اولین آن ماینرهای مجاز است که از طریق شرکت برق مجوزها را به عنوان یک مشترک اخذ کردهاند و دوم ماینرهای غیر مجاز است که در این زمینه بر حسب مصوبه شرکت نیرو و توانیر کارگروههایی برای برخورد با آنها تشکیل شده است.
دهنوی ادامه داد: بنابر مصوبه و ابلاغ ریاست جمهوری به دلیل محدودیت تأمین سوخت (گاز، گازوئیل، مازوت و …) نیروگاههای کشور و سه نیروگاهها که مصرف مازوت آنها بالاترین حد بود، به واسطه عدم استفاده و ایجاد آلودگی جامعه از مدار خارج شدند و محدودیت جدید در تأمین برق خانگی و تجاری تحت عنوان «مدیریت انرژی در فصل سرد سال» اعمال شده است.
وی گفت: اعمال خاموشی منظم و برنامه ریزی شده و توزیع خاموشی عادلانه در سطح کشور از ساعت ۹ تا ۱۷ اعمال میشود و به واسطه پیگیریها برای استان قم به یک ساعت و نیم تقلیل دادند.
معاون برنامهریزی شرکت توزیع نیروی برق قم تصریح کرد: در حال حاضر با بحران ناترازی انرژی شاهد هستیم، طبق آخرین آمار نیروگاه حرارتی قم به اندازه تمام شهر قم گاز مصرف میکند و برای ایجاد تعادل برای تأمین انرژی این محدودیتها در حال اعمال است.
دهنوی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در خصوص نیروگاههای خورشیدی در استان قم اتفاق افتاده که با توجه به وجود ۳۰۰ روز آفتابی در استان این ظرفیت بکار گیری شده است و تاکنون حدود ۲۲ نیروگاه ظرفیت ۳۹۱ کیلووات برای حوزه اداری و نیروگاههای کشاورزی ایجاد شده است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید