به گزارش آیمد 90 رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در صورت تغییر ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۲۸۵۰۰ تومان، قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر افزایش خواهد یافت. برای جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب بیماران، به ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
«مهدی پیرصالحی» درباره نوع ارز تخصیصی به دارو و تجهیزات پزشکی در سال 1404 اظهار کرد: ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. با این حال، ارز 4200 تومانی تخصیصیافته به تجهیزات پزشکی به ارز ترجیحی یا 28,500 تومان تغییر خواهد یافت. بنابراین، باید راهکارهایی برای حمایت از بیماران تدوین کنیم تا افزایش نرخ ارز تخصیصی منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم نشود.
وی افزود: ارز تخصیصی برای تجهیزات پزشکی در سال جاری 1/2 میلیارد دلار بوده است. برای جبران مابهالتفاوت ارزی از 4200 به 28,500 تومان، حدود 35 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است تا از بیماران حمایت شود و افزایش پرداخت از جیب مردم جلوگیری شود.
پیرصالحی در پاسخ به این پرسش که با تبدیل ارز 4200 تومانی صنعت تولید و واردات تجهیزات پزشکی به ارز 28,500 تومانی، قیمت تجهیزات پزشکی چه میزان افزایش خواهد یافت، گفت: این موضوع به میزان وابستگی کالا به ارز بستگی دارد. برای مثال، اگر کالایی 100 درصد وارداتی باشد، قیمت آن متناسب با افزایش نرخ ارز، یعنی حدود 7 برابر، افزایش مییابد. البته در صورت تأمین بودجه مابهالتفاوت ارزی، این افزایش هزینه به مردم تحمیل نخواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: حدود 40 تا 50 درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود. با این حال، بخشی از این تجهیزات وابسته به قطعات وارداتی است. برای محاسبه افزایش قیمت این تجهیزات، باید سهم قطعات وابسته به ارز در نظر گرفته شود. با این وجود، سقف افزایش قیمت تا 7 برابر پیشبینی میشود./ لینک منبع خبر
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید