به گزارش آیمد 90 حدود دو هفته پیش در دولت حذف ارز حمایتی تجهیزات آزمایشگاههای تشخیص طبی تصویب شده است، اما هیچ اعتباری برای جبران مابهالتفاوت هزینه تامین این تجهیزات در نظر گرفته نشده است و این نگرانی وجود دارد که کیفیت خدمات آزمایشگاهها پایین بیاید و هزینههای مردم برای خدمات تشخیصی افزایش زیادی پیدا کند.
محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان این مطالب افزود: حذف ارز حمایتی از وسایل آزمایشگاهی باعث گران شدن قیمت این کالاها در بازار و افزایش قیمت تمام شده خدمات آزمایشگاههای تشخیص طبی میشود. این افزایش قیمت باید روی جزء فنی تعرفه خدمات آزمایشگاهها تاثیر بگذارد و تعرفه این مراکز اصلاح شود تا بیمهها بتوانند مابهالتفاوت آن را جبران کنند، اما تعرفه این خدمات تغییری نکرده است.
وی گفت: اگر قیمت تعرفه خدمات آزمایشگاههای تشخیص طبی در همان نرخ قبلی باقی بماند قطعا آزمایشگاهها را با مشکلات جدی مواجه میکند و از این جهت روی فعالیت آزمایشگاهها تاثیر منفی میگذارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: این موضوع میتواند تبعات مختلفی هم برای آزمایشگاهها و هم برای مردم داشته باشد و ممکن است روی کیفیت تشخیصهای آزمایشگاهها تاثیر بگذارد و خطاهای آزمایشها را افزایش دهد یا آزمایشگاهها را به سمت اخذ مبالغ بیشتر و خارج از تعرفه از مردم هدایت کند.
وی افزود: این تصمیم حدود دو هفته پیش در دولت گرفته شده و جلسات متعددی بین سازمان بیمه سلامت، سازمان غذا و دارو تشکیل شده تا با تامین اعتبار مناسب جلوی تبعات منفی گران شدن تجهیزات و کیتهای آزمایشگاهها گرفته شود، در واقع باید ابتدا تکلیف اعتبار مابهالتفاوت آن مشخص میشد بعد ارز حمایتی تجهیزات آزمایشگاهها حذف میشد.
ابراز نگرانی مدیرعامل بیمه سلامت از تبعات حذف ارز حمایتی تجهیزات آزمایشگاهها
ناصحی گفت: اکنون بودجهای از سوی سازمان برنامه و بودجه برای جبران افزایش قیمت خدمات آزمایشگاهها اختصاص داده نشده است و در حقیقت ارز حمایتی را برداشتهاند، اما مابهالتفاوت ریالی آن را در نظر نگرفتهاند و این تصمیم نادرستی است.
وی افزود: سازمانهای بیمهگر طبق قوانین موجود ۷۰درصد تعرفه دولتی را برای آزمایشگاههای دولتی و خصوصی برای بیماران سرپایی پرداخت میکند و البته برای بیماران بستری میزان پوشش بیمهای ۹۰درصد تعرفه دولتی است، اما وقتی تعرفهها تغییر پیدا نکند با وجود افزایش هزینه آزمایشگاهها بیمهها نمیتوانند پرداخت بیشتری به آزمایشگاهها داشته باشند و بیمهها فعلا با همان قیمتهای قبلی هزینه آزمایشگاهها را پرداخت میکنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: کار درست این بود که با توجه به افزایش قیمت تمام شده خدمات آزمایشگاهها جزء فنی تعرفههای آزمایشگاهها افزایش پیدا کند. سازمان برنامه و بودجه باید بودجه لازم را برای تغییر تعرفه آزمایشگاهها تامین کند.
خطر افزایش خطای آزمایشگاهها و افزایش هزینههای مردم
وی افزود: تا جایی که اطلاع دارم بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهها با ارز ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی تامین میشد، بنابراین حذف حمایت ارزی این تجهیزات و تامین لوازم آزمایشگاهها با ارز آزاد، هزینه آزمایشگاهها را حداقل دو برابر میکند و البته اگر ارز برخی تجهیزات ۴۲۰۰ تومانی بوده باشد این افزایش هزینه بسیار بیشتر خواهد بود و در مجموع هزینه آزمایشهای طبی بر اساس نوع کیت و تجهیزات آن بین2 و در مواردی ۸ برابر بیشتر میشود. افزایش هزینهها متفاوت خواهد بود و نمیتوانم نرخ میانگینی اعلام کنم.
ناصحی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت برای جلوگیری از فشار به آزمایشگاهها و مردم این موضوع را پیگیری کرده است، اما تا زمانی که سازمان برنامه، بودجهای را برای جبران هزینه آزمایشگاهها تعیین نکند، کاری نمیتوان انجام داد و جای نگرانی دارد که کیفیت خدمات آزمایشگاهها پایین بیاید و مردم دچار هزینههای بیشتری در بخش سلامت بشوند.
وی گفت: قانون صراحت دارد که نباید هزینههای مردم در بخش سلامت افزایش پیدا کند و پرداخت از جیب مردم نباید بالا برود، اما فعلا بودجه و اعتباری برای جبران این هزینهها در نظر گرفته نشده است./ لینک منبع خبر
برچسب هاتجهیزات آزمایشگاهی محمد مهدی ناصحی
در حافظه کپی شد
ارز حمایتی تجهیزات آزمایشگاهها را برداشتند، اما مابهالتفاوت را ندادند
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید