قدم اول: انتقاد با آرامش
او ادامه داد: والدین امروزی با دغدغههایی که در این برهه از زمان دارند، ناخودآگاه خشمی که از سوی جامعه به آنها وارد شده را به محیط خانه و خانواده منتقل میکنند. این خشم میتواند زمینهساز واکنشهای سخت و نادرست به کوچکترین اشتباهات و خطاهای کودک شود. پدر و مادرها حتی اگر روز بسیار بدی را پشت سر گذاشتهاند، باید غمها و انرژیهای منفی خود را پشت در خانه بگذارند و با آگاهی از تأثیر عمیقی که بر روح و روان کودک خود دارند، مسئولیت خود را بهتر از همیشه انجام دهند.
قدم دوم: میانهروی در قوانین تربیتی
زند تصریح کرد: گاهی والدین بیش از حد به کودکان خود آزادی میدهند و با این باور که “بچه است، بگذار هر کاری که دوست دارد بکند”، زمینهساز بروز حس خودخواهی در کودکان میشوند که از نظر روانشناسی بسیار مخرب است. از سوی دیگر، والدینی که قوانین بسیار سختگیرانهای در قبال فرزند خود دارند نیز میتوانند به همان اندازه مخرب باشند و حس گناه را در آنان تقویت کنند.
او گفت: همانطور که گفته شد، احساس گناه در کودکان میتواند زمینهساز آسیبها و اختلالات روانی در آنها باشد و این حس میتواند در وجودشان ریشه دوانده و آینده اجتماعی کودک را تحت تأثیر قرار دهد. اگر احساس میکنید که کودک شما در معرض این آسیب قرار دارد، حتماً باید با متخصصان در زمینه روانشناسی کودک مشورت کنید و از آنها بخواهید تا افکار و رفتار فرزند شما را مورد ارزیابی قرار دهند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید