اخیرا شاهد تبلیغات گسترده برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع خودکشی در افراد LGBTQ در فضای مجازی برای طیف وسیعی از جامعه، از روانشناس، مشاور، ماما، جامعهشناس، مددکار اجتماعی، اورولوژیست، پزشک و روانپزشک گرفته تا سایر رشتهها هستیم.
نکته دوم اینکه LGBTQ مسألهای است که در اکثر جوامع پذیرفته نشده و در اذهان بسیاری از مردم، حتی کسانی که باورهای دینی ندارند با مفاهیمي همچون گناه، انحراف و بیماری یاد ميشود و عمده آموزهها تربیتی و فرهنگي در اغلب جوامع با تأکید بر حفظ و تداوم خانواده طبیعی، این رفتارها را خارج از هنجار تلقي میکنند. افزون بر آن در دین مبین اسلام این رفتارها تقبیح شده و احکام خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
افزون بر آن سوالهایی در این ارتباط وجود دارد؛ از جمله اینکه:
۱. آیا از نظر برگزارکنندگان کارگاه، این رفتار یک سبک زندگی است یا یک بیماری؟
۲. تعداد افراد مبتلا به LGBTQ در ایران چقدر است؟
۳. چه تعداد از این افراد اقدام به خودکشی یا خودکشی موفق داشتهاند؟
۴. چند درصد از افرادی که در ایران اقدام به خودکشی یا خودکشی موفق میپکنند، مبتلا به LGBTQ هستند؟
۵. بیماریهای همراه با LGBTQ کدامند؟
و بسیاری سوالهای دیگر.
با توجه به اینکه اطلاعات ما در مورد هر یک از سوالهای فوق بسیار کم است نشان دهنده این است که این موضوع دغدغه جامعه ما نیست، به ناچار همه اطلاعاتی که قرار است در این کارگاه داده شود مبتنی بر دادههای کشورهای غربی است و ارائه آنها به ویژه در این حوزه که موضوع کاملا فرهنگ وابسته است، خطا می باشد.
به نظر میرسد برگزاری کارگاه آموزشی برای موضوعی که دغدغه جامعه حتی برای گروه تحصیلکرده و دانشگاهی نیست؛ هدفی جز عادیسازی تدریجی آن در جامعه – متاسفانه مثل بسیاری از امور دیگر -ندارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید