اخبار نظام سلامت
نظام سلامت در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم جامعه از نقش مهمی برخوردار میباشد. یک سیستم بهداشتی میتواند دسترسی افراد را به خدمات درمانی مناسب فراهم نماید. همهی افراد باید حق دسترسی به خدمات درمانی و مراقبتهای بهداشتی را داشته باشند. با این حال بسیاری از آنها در سراسر جهان، از این حق محروم هستند.
نظام سلامت چیست؟
نظام سلامت (Health System یا Health Care System) یا سیستم مراقبت بهداشتی، سازمانی متشکل از موسسات، افراد و منابعی مالی میباشد که خدمات بهداشتی و مراقبتهای بهداشتی را ارائه میدهد. از طریق نظام سلامت میتوان خدمات بهداشتی را به خوبی ارائه کرد. از نحوه تامین مالی آنها گرفته تا نیروی کار، امکانات و تجهیزات، یک سیستم بهداشتی قوی تضمین میکند که همه افراد میتوانند بدون مشکل مالی به مراقبتهای بهداشتی با کیفیت بالا دسترسی داشته باشند.
پیامدهای نبودن نظام سلامت
جامعهای که از یک سیستم بهداشتی قوی برخوردار نباشد و یا نظام سلامت ضعیفی داشته باشد، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم خواهد کرد. در ذیل، برخی از این مشکلات بیان میشود:
-
عدم وجود امکانات بهداشتی مناسب
در صورت نبودن نظام سلامت و یا ضعیف بودن آن، جامعه از داشتن امکانات بهداشتی مناسب محروم خواهد بود. بنابراین، در جایی که باید این امکانات بیشتری برای بهبود وضعیت درمانی و بهداشتی وجود داشته باشد و مورد نیاز است، جامعه از داشتن آنها محروم خواهد شد. نبودن امکانات مناسب به ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده که فاصلهی زیادی با شهرها دارند، مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.
-
کمبود پرسنل بهداشت و درمان
کمبود پرسنل بهداشت و درمان یکی دیگر از پیامدهای نداشتن سیستم بهداشتی میباشد. جامعهای که از داشتن چنین افرادی بیبهره است، قادر به ارائهی مراقبتهای بهداشتی مناسب، با کیفیت بالا یا خدمات حیاتی نخواهد بود.
-
ارائه خدمات بی کیفیت
ارائهی خدمات بیکیفیت باعث بی اعتمادی و سوء ظن افراد جامعه میشود و آنها را از جستجوی برای درمان و مراقبتهای بهداشتی لازم باز می دارد. خدمات ضعیف بهداشتی و درمانی، بیماریها و مرگ و میرهای ناشی از آنها را افزایش میدهد و خسارتها و ضررهای جبران ناپذیری را وارد میکند.
-
افزایش هزینهها
یکی دیگر از پیامدهای عدم وجود سیستم بهداشتی، افزایش هزینههای بهداشتی و درمان میباشد. این امر باعث میشود که بسیاری از مردم از خدمات بهداشتی و درمانی محروم شوند و آنها را از جستجوی برای دریافت مراقبتهای بهداشتی باز میدارد.
اهداف نظام سلامت
این نظام اهدافی را دنبال میکند که برای جامعه و افراد آن بسیار اثر گذار میباشد و پیامدهای مثبتی را به دنبال دارد. در ادامه به برررسی این اهداف میپردازیم و آنها را بررسی مینماییم.
- ارتقاء سلامت در جامعه: ارتقاء سلامت در جامعه و بهبود کیفیت زندگی افراد از مهمترین اهداف نظام سلامت میباشد. این امر میتواند از طریق ارائهی خدمات درمانی و آموزشهای بهداشتی صورت بگیرد.
- پیشگیری از بیماریها: یکی دیگر از اهداف سیستم بهداشتی، پیشگیری از انواع بیماریها و کاهش ابتلاء به آنها میباشد. نظام سلامت از طریق واکسیناسیون و افزایش آگاهی میتواند از شیوع و گسترش بسیاری از بیماری جلوگیری کند و پیامدهای آن را کاهش دهد. بنابراین، از نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها برخوردار میباشد.
- ارائهی خدمات درمانی مناسب: ارائهی خدمات درمانی با کیفیت یکی دیگر از اهداف نظام سلامت میباشد. این نظام میتواند از طریق بهبود خدمات پزشکی و در دسترس قرار دادن و همچنین ارتقاء امکانات بهداشتی، باعث ارتقاء کیفیت خدمات رسانی شود و آن را بهبود ببخشد.
- تدوین برنامههای بهداشتی: سیستم بهداشتی با تدوین و اجرای برنامهها و سیاستهای بهداشتی، میتواند به بهبود وضعیت سلامت افراد جامعه و ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی کمک نماید.
بازدید معاون غذا و دارو از پارک علم و فناوری استان
دکتر کمالی معاون غذا و دارو به همراه مدیران غذا و دارو از شرکت ها و واحد های مستقر در پارک علم و فناوری بازدید کردند. شایان ذکر است این بازدید به منظور بررسی روند کار و مشکلات پیش روی شرکت ها و آشنایی بیشتر با محصولات و شرکتهای فناور و دانشبنیان از شرکت های مستقر در پارک بازدیدانجام پذیرفت.
جلسه ارتقاء عضو هیات علمی رسمی قطعی دانشکده پزشکی برگزار شد
جلسه ارتقاء دکتر شهریار سمنانی فوق تخصص گوارش و کبد بالغین و عضو محترم هیات علمی رسمی قطعی این دانشکده پزشکی از مرتبه علمی دانشیاری به استادی با حضور کمیته منتخب در محل جلسات دفتر ادامه مطلب
نزدیک به ۷۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری و درمان هستند
وبدا؛ عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ بررسی اپیدمیولوژیک روند ۱۰ ساله سرطانهای شایع در چهارمحال و بختیاری انجام و ترجمان دانش نتایج این طرح را در ادامه مطلب
مصرف بیش از حد و یا نادرست آنتیبیوتیکها باعث مقاومت میکروبی میشود
وبدا، کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: مصرف بیش از حد و یا استفاده نادرست آنتیبیوتیکها موجب کاهش اثر دارو و همچنین مقاومت میکروب در بدن می شود. به گزارش ادامه مطلب
با همدلی ، وفاق و هم افزایی مشکلات و کاستی ها را به فرصت تبدیل کنیم
نشست جمعی از اعضای هیات رییسه دانشگاه و روسای دانشکده ها با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صبح امروز (۳۰ آبان) در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر سروش سرپرست ادامه مطلب
نشست هیات رییسه دانشگاه و روسای دانشکده ها با دکتر سروش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
نشست جمعی از اعضای هیات رییسه دانشگاه و روسای دانشکده ها با دکتر سروش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، صبح امروز (۳۰ آبان) در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه ادامه مطلب
کارگاه آموزش مهارت ارتباط زوجین برگزار شد
کارگاه آموزش کارکنان با موضوع مهارت ارتباط زوجین در سالن آمفی تئاتر دانشکده پزشکی برگزار گردید. در این گارگاه دکتر شروین سادات هاشمیان متخصص پزشکی اجتماعی وعضو هیئت علمی دانشگاه به بحث و تبادل نظر ادامه مطلب
تصاویری از اولین پیوند موفق صورت در جهان
مردی که اولین پیوند موفقیت آمیز صورت و دست را دریافت کرده است، در مورد تصادف وحشتناک اتومبیل که منجر به انجام این عمل شد صحبت کرد.
اجرای طرح ملی پایش گاز رادُن در ساختمان های مسکونی کشور و تدوین نقشه جامع پرتوزایی/ گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از اجرای طرح ملی اندازه گیری گاز رادُن در منازل مسکونی در سالجاری در 8 استان شامل استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قزوین و ایلام خبر داد.
رژیم غذایی هدفمند، کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی
بیماریهای کلیوی یکی از چالشهای جدی سلامت هستند که میتوانند زندگی افراد را به شدت تحت تأثیر قرار دهند. با این حال، تحقیقات نشان داده است که تغذیه مناسب و هدفمند میتواند نقش بسیار مؤثری در مدیریت و کنترل این بیماریها داشته باشد. رژیم غذایی مناسب نه تنها میتواند فشار وارده بر کلیهها را کاهش دهد، بلکه به تعویق انداختن پیشرفت بیماری و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک میکند. با تنظیم میزان مصرف پروتئین، سدیم، پتاسیم و مایعات، و همچنین رعایت توصیههای پزشک و متخصص تغذیه، میتوان به کلیهها در حفظ عملکرد بهتر و جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کرد. رژیم غذایی هدفمند، به معنای انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی است.
دستور مجدد وزارت کار برای اجرای قانون ارتقای بهره وری در بیمارستانهای خصوصی
در پی نامه رئیس کل سازمان نظام پرستاری به وزیر کار مبنی بر لزوم اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت در بیمارستانهای خصوصی، مدیر کل روابط کار این وزارتخانه به مدیران کل این وزارتخانه دستور داد اقدامات لازم برای اجرای این قانون و نظارت بر روند اجرای آن انجام شود.
ورزش از متغیرهای مهم و تأثیرگذار در پیشگیری از بیماریها است
دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به افتتاحیه چهارمین المپیاد ورزشی کارکنان (آقایان) وزارت بهداشت، با تاکید بر اهمیت ورزش در پیشگیری از بیماری ها، پیشگامی این وزارتخانه را در توجه ویژه به ورزش همکاران جامعه سلامت، اقدامی تبلیغی در حوزه سلامت و الگویی سودمند و موفق برای سایر سازمانها عنوان کرد.