0

درمورد شیوع بیماری‌های تنفسی در چین چه می‌دانیم؟

درمورد شیوع بیماری‌های تنفسی در چین چه می‌دانیم؟
بازدید 94

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ابتکار، اینکه کودکان چینی بیشتر با عوامل رایج بیماری‌زا مواجه می‌شوند، چیز نگران‌کننده‌ای نیست؛ این شرایط به بدن کمک می‌کند تا آنتی‌بادی‌های مورد نیاز را بسازد و از آن‌ها محافظت کند.گزارش‌های رسانه‌های محلی چین نشان داده بیمارستان‌های کودکان این کشور مملو از بیمار است، اما مقامات چینی می‌گویند که افزایش بیماری ناشی از بیماری‌های شناخته‌شده است که پس از حذف محدودیت‌های کووید، به طور گسترده‌تری در گردش هستند.
درخواست سازمان جهانی بهداشت برای اطلاعات بیشتر در مورد افزایش بیماری‌های تنفسی در چین، روزهای گذشته نگرانی‌هایی را در سطح جهان ایجاد کرد. سازمان جهانی بهداشت پس از این درخواست، اعلام کرد که مقامات بهداشتی هیچ عامل بیماری‌زای جدید یا غیرعادی در این زمینه مشاهده نکرده‌اند.
چه اتفاقی در چین افتاده است؟
به گزارش یورونیوز، بیماری‌های تنفسی در حالی در چین روبه افزایش گزارش شده است که این کشور اولین فصل سرما را پس از لغو محدودیت‌های سخت‌گیرانه کوید۱۹ تجربه می‌کند.شیوع بیماری‌های تنفسی در چین زمانی مورد توجه قرار گرفت که سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته در راستای برنامه پایش بیماری‌های نوظهور (ProMED) از این کشور خواست اطلاعات بیشتری در خصوص بیماری‌های تنفسی و ذات‌الریه کودکان در چین ارائه دهد. از سوی دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی عکس‌هایی از کودکان چینی که روی تخت‌های مراکز درمانی بودن را دست به دست می‌کردند و رسانه‌ها محلی در شمال غربی چین نیز ویدئوهایی از بیمارستان‌های شلوغ این کشور منتشر کردند که نگرانی‌ها را در این زمینه تشدید کرد.
در جهانی که هنوز هم تاحدودی درگیر ویروس کروناست، اخبار چین در خصوص افزایش ناگهانی بیماری‌های تنفسی، نگرانی عده‌ای را برانگیخته و این مسئله قابل درک است. طی روزهای اخیر تعداد کودکان مبتلا به ذات‌الریه به اوج خود رسیده است؛ به‌طوری که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین، بیش از ۳۵۰۰ مورد ابتلا به عفونت تنفسی را در بیمارستان اطفال بستری کرده است.
اما به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، درست 15 دی 1398 بود که بیانیه ای از سازمان بهداشت با عنوان «ذات الریه با علت ناشناخته-چین» منتشر شد، بنابراین جای تعجب نیست که اخبار مربوط به شیوع مرموز دیگری در این کشور توجه همه را به خود جلب کند، اما یک پزشک سازمان جهانی بهداشت نسبت به نتیجه گیری سریع در این زمینه هشدار داده و می‌گوید دریافت اطلاعات بیشتر بسیار مهم است.
اولین مورد چه زمانی گزارش شد؟
کمیسیون بهداشت ملی چین اولین مورد یک ذات الریه ناشناخته را 23 آبان اعلام کرد. از آن زمان، موارد افزایش یافت که بیشتر آنها منجر به بستری شدن در بیمارستان شد.گفته می شود که این شیوع عمدتاً در پکن پایتخت چین است، اما در شمال شرقی استان لیائونینگ و سایر مناطق نیز رخ داده است. الجزیره هفته گذشته گزارش داد: «یکی از بیمارستان‌های بزرگ در پکن گزارش داده به طور متوسط هر روز حدود 1200 بیمار به اورژانس مراجعه می کنند.»
در مورد این بیماری مرموز چه می‌دانیم؟
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مناطق شمال چین از اواسط اکتبر (اواخر مهر) در مقایسه با مدت مشابه در 3 سال گذشته، افزایش بیماری‌های شبه آنفلوانزا را گزارش کردند.برنامه پایش بیماری‌های نوظهور نیز گروه‌هایی از ذات‌الریه تشخیص داده ‌نشده در کودکان شمال چین را گزارش کرده‌اند.
سازمان بهداشت جهانی گفته مشخص نیست که آیا این موارد با افزایش کلی عفونت‌های تنفسی مرتبط هستند یا رویدادهای جداگانه ای است. در 21 نوامبر، (1آذر) سیستم نظارت بر بیماری های عمومی برنامه پایش بیماری‌های نوظهور اطلاعیه ای در مورد گزارش‌های ذات الریه تشخیص داده نشده صادر کرد. این هشدار می‌گوید بیمارستان‌های کودکان در پکن و لیائونینگ، که 500 مایل از هم فاصله دارند، غرق از کودکان بیمار هستند. برنامه پایش بیماری‌های نوظهور گفت: «این گزارش حاکی از شیوع گسترده یک بیماری تنفسی تشخیص داده نشده است.
به هیچ وجه مشخص نیست که این شیوع از چه زمانی شروع شده است، زیرا غیرعادی است که بسیاری از کودکان به این سرعت تحت تاثیر قرار گیرند.گزارش نشان نداده که بزرگسالان تحت تاثیر قرار گرفته باشند و نشان می دهد که برخی از کودکان در مدارس این بیماری را گرفته اند.یک بیمارستان کودکان پکن به رسانه دولتی CCTV گفت که روزانه حداقل 7هزار بیمار در آنجا پذیرش می شوند که بیش از ظرفیت است. طبق آخرین آمارهای رسمی تا ۳۰ نوامبر سال میلادی جاری، چین وجود هیچ پاتوژن (عامل بیماری‌زا) جدید و ناشناخته‌ای را در مبتلایان به ذات‌الریه گزارش نکرده است. هم‌چنین متخصصان اعلام کرده‌اند که این موج بیماری همانند پاندمی کووید، همه‌گیر نخواهد شد.
علائم این بیماری چیست؟
مقامات بهداشتی چین گفته‌اند که افزایش عفونت ها ترکیبی از ویروس‌های شناخته شده هستند و با اولین فصل سرما این کشور پس از لغو محدودیت‌های سختگیرانه کووید در دسامبر (آذر) گذشته مرتبط بوده‌اند.علائم شامل تب، التهاب ریه بدون سرفه و گره‌های ریوی (‌توده‌هایی روی ریه‌ها) هستند که معمولاً از عفونت گذشته ناشی می شوند. هیچ مرگی در مورد این بیماری گزارش نشده است.مایکوپلاسما پنومونیه یک باکتری است که به طور معمول باعث عفونت خفیف با علائمی شبیه سرماخوردگی می شود. این بیماری به ندرت نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد، اما گاهی اوقات سرفه می‌تواند هفته‌ها طول بکشد و کودکان کوچک‌تر با سیستم ایمنی نوپا در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ذات‌الریه هستند.
چین درباره شیوع این بیماری چه گفته است؟
مقامات چینی اعلام کردند که افزایش بیماری های تنفسی تا حدی به دلیل رفع محدودیت های کووید-19 بوده است. چین خیلی دیرتر از بسیاری از کشورها، محدودیت‌های مربوط به کووید را کنار گذاشت و قوانین آزمایش و قرنطینه را در دسامبر گذشته لغو کرد.مقامات همچنین گفتند که این افزایش به دلیل بیماری‌های شناخته شده در گردش است، از جمله آنفولانزا، ویروس سین‌سیشیال تنفسی، کووید-19 و پنومونی مایکوپلاسما، یک عفونت باکتریایی رایج که معمولاً کودکان کوچکتر را تحت تأثیر قرار می دهد. به گفته مقامات چینی، هوای سرد نیز در این زمینه نقش داشته است.
وانگ کوانی، کارشناس ارشد اپیدمیولوژیک مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های پکن، به رسانه‌های دولتی گفت: با کاهش شدید دما در پکن، در شمال چین، پایتخت وارد فصل شیوع بالای بیماری‌های عفونی تنفسی شد.چین گفته است که هیچ بیماری غیرمعمول یا جدیدی پیدا نکرده و ادامه داده که افزایش عفونت‌ها باعث شلوغ شدن بیش از حد بیمارستان‌ها نشده است.
آیا این ویروس می‌تواند به سایر کشورها سرایت کند؟
مایکوپلاسما برخلاف کووید، یک میکروب شناخته شده و رایج است که هرچند سال یک بار باعث شیوع تازه‌ای می‌شود. ویروس‌های دیگری نیز در حال گردش هستند، به‌ویژه ویروس سین‌سیشیال تنفسی، به این معنی که احتمالاً در زمستان امسال کشورهای سراسر جهان با انواع پاتوژن‌ها مواجه خواهند شد. دولت‌ها باید آمادگی خود را در این زمینه بررسی کنند و زیرساخت های بهداشتی خود را در حالت آماده باش قرار دهند. کارکنان مراقبت‌های بهداشتی نیز باید برای مقابله با بیمارانی که از مشکلات تنفسی شکایت دارند، آمادگی لازم را داشته باشند.
چرا در موج اخیر کودکان بیشتر مورد هدف هستند؟
برخی کارشناسان ادعا کرده‌اند که افزایش موارد ذات‌الریه در کودکان چینی به دلیل «بدهی ایمنی» است. به عبارتی کودکان در طول قرنطینه‌های پی در پی کرونا، در معرض عفونت‌های معمول دوران کودکی قرار نگرفته‌اند و حالا که محدودیت‌های کرونایی کاهش یافته، در معرض عوامل بیماری‌زا قرار دارند و ابتلای آن‌ها طبیعی است؛ تا [پس از ابتلا] مصونیت در آن‌ها ایجاد شود.وقتی محدودیت‌های بهداشتی در یک جامعه کاسته شوند، بخش بزرگ‌تری از جمعیت وجود دارند که نسبت به برخی عوامل بیماری‌زا مصونیت ندارند و بنابراین بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند.
اینکه کودکان بیشتر با عوامل رایج بیماری‌زا مواجه می‌شوند، چیز نگران‌کننده‌ای نیست؛ این شرایط به بدن کمک می‌کند تا آنتی‌بادی‌های مورد نیاز را بسازد و از آن‌ها محافظت کند.از آنجا که عفونت‌های مایکوپلاسما نسبت به سایر اشکال ذات‌الریه، طولانی‌تر و شدیدتر است، موارد ابتلا اغلب در میان کودکان مدرسه‌ای و نوجوانان دیده می‌شود، اما می‌توان آن را به راحتی با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد.باید توجه داشت که علاوه بر مایکوپلاسما، ویروس‌های سرماخوردگی (راینو ویروس)، آنفلوانزا و R.S.V (ویروس سنسیشیال تنفسی) نیز در خصوص شیوع موج بیماری در چین دخیل هستند.
شیوع مایکوپلاسما در سال ۲۰۲۳
اسکات گوتلیب، رئیس سازمان غذا و داروی امریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در ۳ دسامبر گفت: «موج اخیر بیماری، ناشی از عوامل بیماری‌زای شناخته‌شده است و می‌توان آن را کنترل کرد. این موج بیماری قابل گسترش در سطح جهانی نیست؛ بنابراین دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»سر و کله عفونت‌های مایکوپلاسما هر سه تا هفت سال یکبار پیدا می‌شود و به گفته CDC، چین در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ نیز شاهد افزایش موارد مبتلا به این بیماری بوده است، بنابراین وقوع این موج بیماری در سال ۲۰۲۳ تعجب‌آور نیست.
نخستین‌بار که اخباری از وضعیت کنونی چین منتشر شد، در برخی از گزارش‌ها از کلمه «مرموز» برای توصیف این شرایط استفاده شد؛ این امر توجهات بین‌المللی را خیلی به خود جلب کرد، اما با گذشت زمان و دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد این موج بیماری، نگرانی‌ها کاهش یافت. همانطور که جنیفر نوزو، اپیدمیولوژیست و مدیر مرکز همه‌گیری در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه براون، دراین‌باره اطمینان داد: «افزایش موارد ابتلا به مایکوپلاسما در میان کودکان چینی، آنقدرها هم مرموز نیست.»

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *