وبدا؛ به دنبال انجام یک مطالعه و طرح پژوهشی، محققان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد دریافتند استفاده از ژل پلاکتی می تواند در سرعت بهبود زخم در بیماران دارای سوختگی درجه دو عمقی اثرگذار باشد.
به گزارش وبدا، دکتر سید لطف الله افضلی بروجنی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
در نشست خبری ترجمان و تبادل دانش
گفت: در یک مطالعه علمی، استفاه از ژل پلاکتی در درمان تعدادی از بیماران دارای سوختگی درجه دو بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد مورد بررسی قرار گرفتند.
دکتر افضلی مجری این طرح تحقیقاتی و مدیر گروه آموزشی جراحی دانشگاه افزود: نتایج حاصل از این
پژوهش نشان داد استفاده از ژل پلاکتی به طور معناداری در کاهش زمان بهبود
زخم و کاهش میزان زخم در بیماران دارای سوختگی درجه دو عمقی اثرگذار است.
فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی اضافه کرد: همچنین بر اساس تحلیل نتایج این تحقیق، بیمارانی که با ژل پلاکتی تحت درمان قرار گرفته بودند پس از ترخیص، با مشکلات و عوارض کمتری روبرو شدند.
دکتر افضلی گفت: اجرای این دستاورد علمی برای درمان و بهبود بیماران دچار سوختگی منجر به کاهش هزینه های درمان و کاهش مدت بستری در بیمارستان خواهد شد.
به گفته وی؛ بهبود زخم فرایندی است که به صورت طبیعی پس از آسیب بافتی شروع میشود و در سوختگی درجه ۲ بافت اپیتلیال و درم تحت آسیب قرار گرفته و ناحیه دچار سوختگی مستعد عفونت و ایجاد اسکار ناشی از تکثیر سلولهای فیبروبلاست طی فرایند ترمیم قرار میگیرد و سرعت بهبود آن از اهیت زیادی برخوردار است.
شایان ذکر است: سومین نشست خبری ترجمان و تبادل دانش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال جاری، به منظور ارائه نتایج ۴ طرح تحقیقاتی خاتمه یافته در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۳با موضوعات فرزنداوری، درمان سوختگی، دیابت و کبد چرب برگزار شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید