وبدا؛ متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ فوق تخصصی طب مادر و جنین مواردی که در تامین سلامت مادر و جنین از پیش از بارداری تا تولد نوزاد نقش دارند را تشریح کرد.
به گزارش وبدا، دکتر شیدا شبانیان مدیرگروه آموزشی زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در برنامه زنده تلویزیونی “زیر یک سقف ” از شبکه استانی سیمای جهانبین گفت: در هر بارداری، نتیجه یک فرزند سالم نیست و در سیر بارداری به دلایل متعددی امکان از دست رفتن جنین وجود دارد.
وی افزود: جنانچه جنین قبل از وزن ۵۰۰ کیلوگرم (نیم کیلو) یا سن حاملگی کمتر از ۲۰ هفته از دست رود، به لحاظ پزشکی به ان سقط جنین می گویند.
وی شایع ترین علت سقط جنین در دنیا را وجود مشکل کروموزومی و مادرزادی در جنین که مغایر با حیات است، عنوان کرد.
دکتر شبانیان ادامه داد: علل دیگری همچون بیماری های دیابت و عدم کنترل قند خون، مشکل تیروئید، لوپوس و … در مادر باعث از بین رفتن جنین می شود.
وی یادآور شد: در برخی موارد هم بارداری ناخواسته دلیلی برای سقط غیرقانونی جنین است.
وی افزود: در مواردی فاکتورهای خطر برای جنین و مادر از سوی پزشکی قانونی بررسی و در صورت به خطر افتادن جان مادر یا جنین قبل از ۱۹ هفتگی بارداری در بیمارستان تحت نظر پزشک، بصورت قانونی دستور به از بین بردن جنین داده می شود.
دکتر شبانیان گفت: سقط خود به خودی با سن کم حاملگی، خونریزی و عوارض خیلی کمتری به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: اما در برخی سقط ها بویژه سقط های غیرقانونی عوارضی همچون درد و خونریزی زیاد، سوراخ شدگی رحم، اسیب به احشا داخل رحم، عفونت، شوک و ایست قلبی، عدم بارداری تا اخر عمر و حتی مرگ، مادر را تهدید می کند.
دکتر شبانیان خاطرنشان کرد: بیماری های روحی و روانی و افسردگی از دیگر عوارض شایع سقط در مادران است.
وی در پاسخ به سوال راه های پیشگیری از سقط جنین گفت: بانوان باید قبل از بارداری ضمن امادگی روحی، زیر نظر پزشک نسبت به غربالگری، انجام ازمایشات، کنترل وزن، سنجش سطح پروژسترون و … اقدام کنند.
وی افزود: استراحت لگنی، پرهیز از جابه جا کردن وسایل سنگین، پیشگیری از یبوست و پیگیری روند بارداری زیر نظر پزشک متخصص یا پزشک عمومی و یا حتی مراکز بهداشت و بهورزان در نقاط دور دست، در تامین بارداری سالم و بی خطر برای مادر و جنین موثر است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید