0

خواص درمانی عود هندی که از آن بی خبرید

خواص درمانی عود هندی که از آن بی خبرید
بازدید 12

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی‌دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: استفاده از عود در بسیاری از کشورها مثل هند متداول است. بیشتر افراد از دود دادن عود جهت خوشبو شدن فضای اطراف استفاده می‌کنند ولی آنچه که اهمیت دارد این است که عود در صورتی که غیر تقلبی باشد خواص بی نظیری دارد که مصرف آن را حتی به عنوان دارو می‌توان پیشنهاد کرد.

عود خوب چه خصوصیاتی دارد؟
عود باید محکم، چرب و شیرین باشد. اگر روی آتش گرفته شود از اول تا آخر بوی آن خوب و یکسان باشد و تغییری نکند. حتی در انتها که حالت سوخته پیدا می‌کند بوی بدی ندهد. عود خوب را اگر در آب بیندازیم باید ته نشین شود و نباید روی آب بماند. اگر عود را به پارچه ای بمالیم نباید بوی آن به راحتی برطرف شود.

علاوه بر دود دادن از گیاه عود به صور ت خوراکی و جوشانده نیز استفاده می‌شود. جهت برطرف شدن بعضی بیماری‌ها و مشکلات از این گیاه مفید می‌توان به صورت جویدنی استفاده کرد. جالب است بدانید از عود در ساخت داروهای مرکب یا ترکیبی طب سنتی نیز استفاده می‌شود.

خواص درمانی عود هندی
طبیعت یا مزاج عود هندی، گرم و خشک است.  عود شادی آور است و برای تقویت مغز، قلب، کبد و معده مفید است. در داروهای تقویت کننده معده گاهی از عود هندی نیز استفاده می‌شود. بخور آن برای برطرف شدن رطوبت و تری زیاد مغز توصیه شده و برای تقویت قلب و برای رفع شپش نیز از بخور آن استفاده می‌شود. جویدن عود، دهان را خوشبو می‌کند و برای تقویت لثه و دندان نیز مفید است.

در طب سنتی عود را به عنوان بازکننده انسدادها در نظر می گرفتند و برای تقویت اعصاب و تحلیل بادها و نفخ از عود استفاده می کردند. عود مقوی کبد و رحم است و برای درمان بیماری‌های مفصلی مثل نقرس می‌تواند کمک کننده باشد. در مشکلات و بیماری‌های گوارشی مثل تهوع و اسهال هم می‌توان از عود بهره گرفت.

باید دقت کرد علی رغم اینکه نوع خوراکی عود می‌تواند برای مشکلات تنفسی مفید باشد ولی نوع دود دادنی آن در بسیاری از بیماری‌های تنفسی مثل آسم سبب ایجاد عوارض برای بیمار می‌شود. مطالب نوشته شده در کتب قدیمی طب سنتی  حاکی از آن است که استفاده از عود را در گذشته  برای خانم‌های باردار مفید می‌دانستند.

علی رغم خواص بی نظیر این گیاه، مطالعات و پژوهش‌های بیشتری جهت اثبات فواید آن مورد نیاز است تا بتوان به راحتی و بدون نگرانی از عوارض آن، مصرف این گیاه را به صورت خوراکی یا دود دادنی توصیه  کرد.

منبع: خبرآنلاین

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *