0

اطلاع رسانی و آگاهی بخشی گامی موثر در پیشگیری از دیابت

اطلاع رسانی و آگاهی بخشی گامی موثر در پیشگیری از دیابت
بازدید 10

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی در سمینار دو روزه تازه های دیابت در ایران که صبح امروز(شنبه) 19 آبان ماه در هتل المپیک تهران برگزار شد، با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا بیشترین مرگ و میر و گرفتاری ها برای کشورهایی بود که بیماری های غیرواگیر و جمعیت سالمندان آنها زیاد بود، افزود: اگر بیماریهای غیرواگیر جدی گرفته و کنترل شود، در برابر بیماریهای واگیر نیز آسیب پذیری کمتری خواهیم داشت.

وی با اشاره به مطالعه ای در مورد دیابت در سال 2021، گفت: بر اساس این مطالعه در دنیا از هر 10 نفر یک نفر به دیابت مبتلا هستند. از هر 9 نفر یک نفر دچار اختلال در تحمل گلوکز یا بالاتر از حد طبیعی بودن قند خون بعد از غذا(IGT) و از هر 18 نفر یک نفر دچار اختلال در گلوکز ناشتا یا بالاتر از حد طبیعی بودن قند خون در زمان صبح و قبل از غذا خوردن(IFG) است.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: همچنین از هر دو فردی که مبتلا به دیابت یا در معرض دیابت هستند، یک نفر شناسایی و تشخیص داده نشده که عدد بالایی است، بنابراین اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه نقش بسیار مهمی در پیشگیری از دیابت یا عوارض آن باشد.

به گفته دکتر رییسی، سه چهارم از بیماران دیابتی در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت سکونت دارند و بر خلاف تمام شاخص ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا و مصرف دخانیات که سازمان جهانی بهداشت بر کاهش آنها در کشورها هدفگذاری کرده، اما در مورد دیابت تاکید دارد که اگر شیوع این بیماری ثابت نگه داشته شود، کشورها کار بزرگی انجام داده اند.

وی، به ادغام برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور از سال 83، اشاره و عنوان کرد: از آن زمان غربالگری و بیماریابی برای افراد بالای 30 سال آغاز شد. همچنین سال 94 سند کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در کشور تدوین و در دوره قبل مسئولیت بنده در وزارت بهداشت، برنامه های خوبی در این زمینه انجام شد و در این زمینه جزو کشورهای سرآمد منطقه و حتی در دنیا بودیم و موفقیت های کشورمان مورد توجه سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت.

دکتر رییسی ادامه داد: همچنین برنامه ایراپن در کشور اجرا شد، اما سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در طول سه سال گذشته مورد بی توجهی قرار گرفت که امیدواریم در این دوره احیا شود. این سند بر 4 رفتار کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و الکل تمرکز داشت؛ چراکه مهمترین شیوع بالای 4 بیماری از جمله بیماری های مزمن تنفسی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان بود و سازمان جهانی بهداشت نیز اخیرا بر اختلالات روانی در بیماری های غیرواگیر به ویژه دیابت، تاکید دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از تهیه چارچوب ملی ارائه خدمت در بیماری دیابت خبر داد و گفت: ثابت نگه داشتن میزان شیوع دیابت، افزایش پوشش درمان بیماران دیابتی به 90 درصد تا سال 2025، بهبود کیفیت درمان در 85 درصد از بیماران، تحت پوشش قرار گرفتن داروهای جدید و تشکیل پرونده الکترونیک و ثبت 100 درصدی بیماران دیابتی تا سال آینده، از مهمترین اهداف این چارچوب است.

وی تاکید کرد: در دولت چهاردهم تشکیل پرونده الکترونیک و ثبت 100 درصدی بیماران دیابتی در مراکز دولتی و غیردولتی در بخش سرپایی و بستری را در دستور کار داریم و قول می دهیم که رجیستری دیابت در این دوره، تکمیل شود و این از اولویت های اصلی دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت است.

دیابت پنجمین علل مرگ و میر در کشور

دکتر رییسی از دیابت به عنوان چهارمین علت مرگ و میر در کشور تا قبل از ظهور کووید19 یاد کرد و گفت: با ظهور کووید19، دیابت پنجمین علت مرگ و میر در افراد 30 تا 70 سال در کشورمان شد. از سوی دیگر، باید به حوادث ترافیکی که سومین عامل مرگ و میر مردم ایران است، توجه ویژه ای شود. چراکه مرگ و میر این حوادث در سال گذشته بیش از 20 هزار نفر تخمین زده شده و اکثر این افراد، مبتلا به بیماری های غیرواگیر نبودند؛ در تصادفات جاده ای، جوان ها را از دست می دهیم که با اهدافمان در حوزه جوانی جمعیت در تضاد است. باید تلاش کنیم که جمعیت جوان را سالم، شاداب و تندرست حفظ کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *