0

٩۰ درصد از سوختگی‌ها و مرگ و میرهای ناشی از آن قابل پیشگیری است

٩۰ درصد از سوختگی‌ها و مرگ و میرهای ناشی از آن قابل پیشگیری است
بازدید 6

به گزارش وبدا، دکتر علی احمدآبادی با تاکید بر اهمیت مراجعه به موقع در زمان سوختگی به مراکز درمانی، اظهار داشت: مردم با سوختگی به عنوان یک بیماری ساده برخورد نکنند تا دچار مشکلات شدید ناشی از سوختگی از عفونت تا فوت نشوند. 

 

وی افزود: با توجه به اینکه سوختگی انواع مختلفی دارد و نوع و وسعت آن مهم است، تأکید بر درمان زیر نظر پزشک متخصص به‌ خصوص در سوختگی‌های عمیق و شدید است و توصیه می شود و از هرگونه خوددرمانی و مراجعه به عطاری، فضای مجازی و دیگر محیط های غیرقابل تأیید، جداً خودداری شود.

 

این پزشک فوق تخصص یکی از مشکلات را در عدم توجه خانواده‌ها به‌خصوص پس از درمان اولیه و ترخیص از بیمارستان دانست و گفت: در این موارد دیده شده بیماری که تا آستانه مرگ پیش رفته با اقدام به‌موقع تیم پزشکی درمان شده و در دوره مراقبت در منزل تا زمان بهبودی کامل به علت استفاده از پمادها، محلول‌ها و روغن‌های تأیید نشده به لحاظ علمی و پزشکی مجددا با وضعیت بسیار ناگواری به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: خانواده آن فرد معتقد بودند که با استفاده از این داروهای به اصطلاح مؤثر در محل سوختگی، به بیمار خود در جهت زودتر خوب شدنش کمک می‌کنند، اما غافل از آنکه آن محصول غیرقابل تأیید بوده و متأسفانه منجر به عفونت، کما و فوت آن فرد شده است.

 

دکتر احمدآبادی به مردم توصیه کرد حتماً در فصل پائیز و قبل از آغاز فصل زمستان نسبت به سرویس، استانداردسازی و آماده کردن تجهیزات گرمایشی خود اقدام و مسیر لوله‌های دودکش را کنترل کرده تا از بدسوزی و آتش‌سوزی جلوگیری شود؛ از سوی دیگر استفاده از کلاهک اچ در سر لوله‌های دودکش در پشت بام‌ها بسیار مهم است تا ریخته برگ و فضله حیوانات و پرندگان باعث انسداد آن نشود. 

 

وی افزود: مشکل دیگر در حوادث سوختگی عدم کنترل کودکان در خانه و حضور آنها در کنار اجاق گاز در آشپرخانه است؛ این مکان برای کودکان نوپا و خردسال تا زیر ٧ سال منطقه ممنوعه و پرخطر بوده و والدین باید به این موضوع به‌طور جدی توجه داشته باشند تا فرزندانشان دچار حوادث سوختگی شدید و بعضاً غیرقابل جبران نشوند.

 

عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مادرانی که کودک خردسال دارند توصیه کرد برای آشپزی تا حد امکان از شعله‌های عقبی اجاق گاز استفاده کنند تا امکان دسترسی برای کودکشان نباشد.

 

دکتر احمدآبادی با ذکر این نکته که بهتر است خانواده هایی که کودک زیر 7 سال دارند، از سماورهای برقی و گازی رومیزی استفاده نکنند، گفت: به جای سماور می توان از کتری کوچک با ته پهن، آن هم در شعله‌های عقبی اجاق گاز و با حداقل میزان آب استفاده کرد. بعضاً می‌بینیم برای درست کردن چای برای ٢ نفر از یک کتری بزرگ و پر آب استفاده می‌شود و همین موضوع، موجب می‌شود که در زمان حادثه میزان سوختگی بیشتری ایجاد شود، اگر سوختگی با کتری کوچک باشد حداکثر تا ٢۰ درصد است، اما با کتری بزرگ این عدد به بیش از ٨۰ درصد هم می ‌رسد.

 

وی تاکید کرد: مشکل دیگری که می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات تنفسی و حوادث سوختگی در عموم افراد به‌ ویژه کودکان، مادران باردار، افراد دارای بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای، سالمندان و بیماران تنفسی شود، روشن کردن پیک نیک و اجاق گاز به عنوان وسیله گرمایشی است که متأسفانه مشکلات زیادی ایجاد کرده و دیده‌ایم که از این وسایل به عنوان جایگزینی برای بخاری‌های آماده یا تجهیزات کمکی آنها در گرم شدن خانه استفاده شده که منجر به ایجاد مشکلات تنفسی با گاز مونوکسیدکربن و حتی آتش‌سوزی و سوختگی می شود.

 

فلوشیپ جراحی سوختگی و ترمیمی با بیان اینکه مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن حالت کرختی و خواب‌آلودگی ایجاد می‌کند، افزود: در زمان حادثه فرد مسموم شده با این گاز نمی‌تواند از خواب بیدار شود و اقدام به فرار از محل کند و متأسفانه در همان حالت خواب به علت ایجاد مشکلات تنفسی شدید، فوت می‌کند.

 

به گفته دکتر احمدآبادی توصیه بسیار مهم دیگر عدم استفاده از بنزین برای روشن کردن آتش است چراکه بنزین یک ماده قابل انفجار بوده و کوچکترین مقدار آن می‌تواند موجب شعله‌ور شدن آتش شود.

 

وی در پایان از گاز طبیعی به عنوان یک نعمت بزرگ در کشور یاد کرد و افزود: از این نعمت به درستی استفاده نمی ‌شود بگونه ای که متأسفانه غفلت‌های زیادی در خصوص استفاده از شلنگ‌های گاز استاندارد و استفاده از بست در سر شلنگ‌ها صورت می‌پذیرد و عدم توجه به همین موضوع که به سادگی قابل انجام است، منجر به وقوع حوادث جبران ‌ناپذیری شده است؛ همچنین بر آموزش استفاده از کپسول آتشنشانی هم تأکید داریم تا در زمان وقوع حریق، در جهت خاموش شدن آتش اقدام شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *