0

اگر کاندوم پاره شد چه کار کنیم؟

اگر کاندوم پاره شد چه کار کنیم؟
بازدید 108

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث کلولندکلینیک، شما احتمالاً نگران هستید که بعد از پاره شدن کاندوم چه کاری باید انجام دهید. طبیعی است که به سمت بدترین سناریوها بروید. اما اجازه ندهید ترس‌هایتان بیشتر شما را تحت تأثیر قرار دهد.
نترسید اما مراقبت های پزشکی فوری دریافت کنید.

در صورت پاره شدن کاندوم چه باید کرد؟
اگر کاندوم در حین رابطه جنسی پاره شد، ممکن است نگران موارد زیر باشید:

بارداری
قرار گرفتن در معرض عفونت های مقاربتی (STI)

پس از پاره شدن کاندوم فوراً به دنبال مراقبت پزشکی باشید. اگر یک پزشک متخصص می شناسید، وقت ملاقات بگیرید. وقتی با او تماس گرفتید، بگویید که یک نگرانی فوری دارید.
به جایی بروید که فکر می‌کنید راحت‌تر درباره رابطه جنسی و نیازهایتان صحبت می‌کنید. هنگامی که برای قرار ملاقات تماس می گیرید، بررسی کنید که کلینیک بسته به نگرانی شما، تست های پیشگیری از بارداری اضطراری و STI را ارائه می دهد.
سعی کنید به اورژانس مراجعه نکنید، مگر اینکه یک مورد اورژانسی پزشکی واقعی داشته باشید. مراجعه به اورژانس می‌تواند بسیار پرهزینه باشد.

چگونه از بارداری بعد از رابطه جنسی محافظت نشده جلوگیری کنیم؟
اگر نگران بارداری ناخواسته احتمالی هستید، در اسرع وقت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده، پیشگیری اضطراری از بارداری مصرف کنید. گزینه های مناسب شما عبارتند از:

پلان B یک مرحله ای (لوونورژسترل)
Plan B One-Step® و داروهای عمومی آن (My Choice®، My Way®، Preventeza®، Take Action®) که به عنوان “قرص صبح بعد از ظهر” شناخته می شود، بدون نسخه در دسترس هستند. بهتر است آن را ظرف 72 ساعت (سه روز) پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید، اما می توانید آن را تا 5 روز بعد از آن نیز مصرف کنید.
هرچه بیشتر منتظر بمانید، برنامه B برای جلوگیری از بارداری کمتر مؤثرتر است. بنابراین، بسیار مهم است که آن را در بازه زمانی سه روزه دریافت کنید.
پلان B یک مرحله ای و نسخه های عمومی آن حاوی لوونورژسترل، یک هورمون مصنوعی است که در برخی از قرص های ضد بارداری استفاده می شود. اما دوز آن با قرص های ضد بارداری معمولی متفاوت است. شما برنامه B را یک مرحله ای در یک دوز مصرف می کنید.

اولیپریستال استات
یکی دیگر از گزینه های قرص صبحگاهی ella ® است، اما فقط با نسخه در دسترس است و یک قرص تک دوزی است و می توانید آن را تا پنج روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید. اما مانند پلان B، الا اگر در 72 ساعت اول مصرف شود، موثرتر است.

آیا می توان بعد از رابطه جنسی محافظت نشده چندین قرص ضد بارداری مصرف کرد؟
معمولاً مصرف چند قرص ضد بارداری برای پیشگیری از بارداری اضطراری توصیه نمی شود. قرص هایی که در دست دارید ممکن است نوع دارو یا دوز مناسبی برای جلوگیری از بارداری نباشد.
مؤثرترین گزینه‌ها عبارتند از Plan B One-step (یا ژنریک‌های آن) و ella که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای کنترل اضطراری تولد تأیید شده‌اند.

در صورت پاره شدن کاندوم در مورد بیماری های مقاربتی چه باید کرد؟
قرار گرفتن در معرض STI بالقوه می تواند ترسناک باشد و حتی اگر شریک زندگی شما علائم STI را نشان ندهد، باز هم ممکن است به آن مبتلا باشد.
در صورت امکان، از شریک زندگی خود در مورد وضعیت STI او بپرسید. اگر آنها در حال حاضر یک بیماری مقاربتی دارند، می دانید که باید آزمایش بدهید. اگر مطمئن نیستید که همسرتان شما را در معرض یک بیماری مقاربتی قرار داده است یا خیر، ممکن است بخواهید آزمایش بدهید.

بیماری های مقاربتی که باید از آنها آگاه باشید
بیماری‌های مقاربتی گسترده و در حال افزایش هستند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، از هر 5 نفر حدود 1 نفر مبتلا به STI است. برخی افراد مبتلا به STI هستند اما هیچ علامتی ندارند.

STI های باکتریایی
شایع ترین بیماری های مقاربتی سوزاک و کلامیدیا هستند که هر دو عفونت باکتریایی هستند. سیفلیس نیز یک بیماری مقاربتی باکتریایی است. اگر در معرض آن قرار گرفته اید، باکتری بلافاصله در آزمایش ظاهر می شود. آزمایش‌ها معمولاً با گرفتن نمونه ادرار یا پاک کردن ناحیه تناسلی شما انجام می‌شود.
هنگامی که آزمایش می‌شوید، با پزشک خود در مورد نحوه انجام رابطه جنسی خود صحبت کنید. مثلاً اگر درگیر رابطه دهانی باشید، آزمایش ادرار و سواب تناسلی ممکن است عفونت سوزاک یا کلامیدیا را نشان ندهد. اگر رابطه جنسی مقعدی داشتید، حتما سواب مقعدی درخواست کنید.
آنتی بیوتیک ها می توانند سوزاک و کلامیدیا را درمان کنند. اگر سریعاً برای این شرایط به دنبال درمان باشید، بنابراین می‌توانید از عوارضی مانند بیماری التهابی لگن (PID)، اورتریت یا ناباروری جلوگیری کنید.

STI های ویروسی
STI هایی که ویروس هستند عبارتند از:

هپاتیت C
ویروس هرپس سیمپلکس (HSV)
اچ‌آی‌وی
HPV

این بیماری های آمیزشی ویروسی بلافاصله در آزمایش خون ظاهر نمی شوند. زمان لازم است تا بدن شما آنتی‌بادی‌هایی را علیه ویروس بسازد، این آنتی‌بادی‌ها نشانه‌هایی هستند که در آزمایش نشان داده می‌شوند. اما هنوز مهم است که آزمایش شوید، به خصوص اگر فکر می کنید در معرض آن قرار گرفته اید. پزشک را در پنجره‌های آزمایش برای STIهای ویروسی راهنمایی می‌کند.
اگر می دانید که در معرض HIV قرار گرفته اید، فورا مراقبت های پزشکی را دریافت کنید. درمان‌های پیشگیرانه، به نام پروفیلاکسی پس از مواجهه (PEP)، می‌توانند از شما محافظت کنند، اما شما باید ظرف ۷۲ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض HIV، مصرف PEP را شروع کنید.
همچنین در مورد انجام پروفیلاکسی قبل از مواجهه برای HIV صحبت کنید. این دارو که اغلب PrEP نامیده می شود، برای افرادی است که HIV ندارند اما در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند. شما هر روز آن را مصرف می‌کنید و می‌تواند خطر ابتلا به HIV از راه جنسی را تا 99 درصد کاهش دهد.

کاندوم ها هنوز هم روش محافظتی عالی هستند
چیزی به نام محافظت کامل در طول رابطه جنسی وجود ندارد. با وجود اینکه کاندوم ها ممکن است پاره شوند، اما این وضعیت به ندرت اتفاق می افتد و آنها همچنان بهترین دفاع شما در برابر بیماری های مقاربتی هستند. کاندوم ها زمانی که به طور مداوم و صحیح استفاده شوند، در پیشگیری از بارداری موثر هستند.
اگر نگرانی اصلی شما جلوگیری از بارداری است، بسیاری از گزینه های کنترل بارداری حتی بهتر از کاندوم عمل می کنند. فقط به یاد داشته باشید، سایر روش های کنترل بارداری از شما در برابر بیماری های مقاربتی محافظت نمی کنند، اما کاندوم از شما محافظت می کند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *