آشنایی با روش های استخراج طلا

آشنایی با روش های استخراج طلا

طلا در اسید سولفوریک محلول نیست مگر در مواردی که اسید نیتریک یا سایر عوامل اکسید کننده وجود داشته باشد.

نقش اسید سولفوریک در استخراج طلا

 در این حالت مجدداً با رقیق شدن با آب رسوب داده می شود. نه پلاتین و نه پالادیوم در آلیاژ نقره حل نمی شوند. مس زمانی که با نقره آلیاژ می شود حل می شود، اما به دلیل نامحلول بودن سولفات مس در اسید سولفوریک قوی، این عمل یا به تعویق می افتد یا از آن جلوگیری می شود. مس نیز به دلیل مقدار کم آن، تقریباً سه و نیم برابر نقره اسید سولفوریک مصرف می کند. روی نیز شبیه به مس عمل می کند.

آهن نیز به آرامی مورد حمله قرار می گیرد، آهن سفید حاوی فسفر، کمتر از خوک خاکستری مورد حمله قرار می گیرد. سولفات آهن تشکیل شده در اسید سولفوریک قوی نامحلول است. قلع و آنتیموان نیز حل می شوند، اما با رقیق شدن نمک های اساسی تشکیل می دهند.

سرب به آرامی مورد حمله قرار می گیرد، اگر در مقادیر زیاد باشد، اما در مقادیر کم به راحتی حل می شود. در صورت وجود بیش از حد سولفات سرب از محلول اسید قوی جدا می شود. با رقیق شدن با آب، سولفات سرب حل شده توسط اسید قوی به پایین پرتاب می شود.

از حقایق فوق در جداسازی طلا از نقره توصیه می شود که فقط دو فلز موجود باشد. مقادیر کمی از فلزات دیگر تداخلی ایجاد نمی کند، اما مقادیر زیاد باعث ایجاد مشکل می شود. به همین دلیل شمش پایه معمولاً ابتدا با فرآیند مایع سازی برای از بین بردن مس تصفیه می شود. اگر آلیاژ پایه در حمام سرب قرار گیرد و به شدت گرم شود، طلا و نقره در سرب حل می‌شوند، در حالی که مس پس از سرد شدن، آلیاژی با سرب تشکیل می‌دهد و در بالای آن شناور می‌شود. سپس ممکن است با خاکستر یا موادی که آن را در هم ببندد سفت کرده و خراشیده شود. طلا و نقره را می‌توان بدون فلزات دیگر از طریق فرآیند طبقه‌بندی به دست آورد، یا همانطور که در مقیاس بزرگ، جامه‌بندی نامیده می‌شود، اکسید سرب که برای اکسید شدن و انتقال شیمیایی یا مکانیکی فلزاتی مانند آرسنیک، آنتیموان، یا قلع شمش، اگر به نسبت مناسب باشد، برای جدا شدن آماده است.

طرح کلی فرآیند اسید سولفوریک همانطور که در ابتدا در دفتر سنجش نیویورک استفاده شد. این فرآیند شامل هشت عملیات بود:

  1. جداسازی و دانه بندی شمش
  2. محلول شمش دانه بندی شده در اسید سولفوریک
  3. ذوب ادغام باقیمانده نامحلول طلا
  4. تراکم دودهای اسیدی
  5. کاهش سولفات های نقره توسط مس
  6. شیرین کردن و ذوب مس رسوب داده شده
  7. تصفیه سولفات مس
  8. درمان محصولات بای

آلیاژها به گونه‌ای ساخته می‌شد که از دو تا چهار نقره تا یکی از طلا را در خود جای دهد. سپس ذوب می شود. اگر ایریدوسمین وجود داشت، بسته ای که حاوی آن بود با چهار یا پنج برابر وزن خود نقره ذوب می شد، عمدتاً برای کاهش چگالی آلیاژ، فلزات پلاتین به پایین فرو رفتند.

سپس آلیاژ مذاب نقره و طلا به آرامی بیرون ریخته شد و فلزات سنگین در کف باقی می ماند. نقره بیشتری اضافه می شود و این روند تکرار می شود تا اینکه در نهایت مقدار طلای باقیمانده ناچیز شود.

سپس “شاه” یا بخش جدا شده از آلیاژ نقره-طلا به خودی خود رسیدگی می کند و نقره از آن جدا می شود. آلیاژ طلا و نقره را دوباره ذوب می کند و از ارتفاع چند فوتی با حرکت موجی در ظرفی پر از آب می ریزند که خنک نگه داشته شود.

شمش دانه‌بندی شده به گلدان‌های چدنی با ابعاد زیر وارد شد: – 45 اینچ. قطر، 26 اینچ عمیق، حدود 160 گالن اسید را در خود جای داده است. هر گلدان دارای یک هود نیمکره ای است که با سرب پوشانده شده و به محفظه متراکم اسید متصل است. دهانه هایی در هود برای هم زدن دانه ها یا وارد کردن مواد در نظر گرفته شده است.

بار آلیاژ از 300 تا 400 پوند است و مقدار اسید مصرفی معمولاً چهار برابر وزن آلیاژ است. پس از چند ساعت جوشاندن، محلول با سیفون خارج می شود که باید مواظب بود که طلا از بین نرود. این با چرخاندن انتهای سیفون برای حدود سه اینچ به دست می آید. اسید تازه وارد می‌شود و طلا را با استفاده از ملاقه سوراخ‌دار بیرون می‌آورند و در یک اسکوپ قرار می‌دهند. سپس این طلا را در یک قابلمه کوچکتر گذاشته و اسید بیشتری به آن اضافه کرده و می جوشانند. این عملیات پنج بار تکرار می شود.

سپس طلا را در وان گذاشته و ابتدا با آب سرد و سپس با گرم شست و شو می دهند. اغلب سولفات سرب همراه با طلا باقی می‌ماند، اما با گذراندن دقیق جریان آب روی طلا، قرار دادن آن بر روی یک تخته شیبدار، ممکن است به صورت مکانیکی شسته شود. پس از آن در صورت لزوم دوباره با اسید سولفوریک می جوشانند تا در هنگام ذوب شمش به 998 ریز برسد. در مجموع حدود هفت جوش با اسید مورد نیاز بود که عملیات پنج روز طول کشید.

مراکز معتبر فروش اسید در ایران

برای بدست آوردن نتیجه خوب در هر کار ابتدا باید معتبر ترین مراکز فروش آن محصول را یافت. یک سری از افراد بعد از خرید اسید برای استخراج طلا به نتیجه مطلوب نرسیده و در نهایت به این مهم پی می برند که اسید خالص به آنها فروخته نشده است.

آداک شیمی یکی از معتبر ترین مراکز فروش اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید کلریدریک و انواع مواد شیمیایی در ایران می باشد.

نقش اسید نیتریک در استخراج طلا

نقش اسید سولفوریک در استخراج طلا

اسید نیتریک در استخراج طلا مانند یک اسفنج عمل می کند و طلا را به خود جذب می کند این ویژگی باعث می شود که اسید نیتریک بتواند طلا را از بقیه فلزات جدا کند. اسید نیتریک یک ماده شیمیایی بسیار قوی است که بیشتر برای کارهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در بین اسید ها فقط اسید نیتریک است که می تواند فلزاتی مانند مس و نقره را در خود حل کند. در فرآیند استخراج طلا برای جدا سازی مس ، نیکل و روی می توانید از اسید نیتریک استفاده نمایید. به طور مثال اگر بخواهید طلا را آن حل خواهند شد پس برای تفکیک طلا از نقره یا فلزات دیگر می توانید از اسید نیتریک استفاده نمایید.

هنگام استفاده از اسید نیتریک توجه داشته باشید که حتما از ماسک استفاده نمایید زیرا اسید نیتریک هنگام واکنش دادن از خود گاز سمی تولید می کند که این گاز می تواند به سیستم تنفسی آسیب جدی وارد کند.

استخراج طلا با اسید کلریدریک

نقش اسید نیتریک در استخراج طلا

استخراج طلا با اسید کلریدریک از روش های متفاوتی انجام می شود که این روش ها شامل موارد زیر می باشد :

  1. بکار بردن محلول سیانید
  2. بکار بردن محلول اسید پراکسید
  3. بکار بردن بی سولفات سدیم
  4. سوزاندن بردهای الکتریکی
  5. شیوه اسید کاری مانند: هیدروکلریک اسید، اسید سولفوریک و اسید نیتریک
  6. بیولوژیکی
  7. پودر کردن بردهای الکتریکی
  8. شیوه قالکاری

در واقع زمانی که طلا در کنار اسید کلریدریک قرار می گیرد واکنش خاصی نمی دهد. اما زمانی که اسید کلریدریک و اسید نیتریک با هم ترکیب می شوند طلا در آن حل می شود و در مرحله بعدی باید مقدار کمی اوره اضافه کنیم تا طلا به جامد تبدیل شود. اکنون طلا فاقد هر گونه ناخالصی است و می توانید آن را از روش شستشو، خشک و فیلتر بازیابی کنید.

استفاده از بوراکس برای استخراج طلا

برای ذوب کردن طلا و تفکیک فلزات می توانید از پودر بوراکس استفاده نمایید. بوراکس در فرآیند استخراج طلا به عنوان یک تمیز کننده عمل می کند و می تواند طلا از از تمام ناخالصی ها جدا کند. اگر اطلاعات و مهارت کافی در این زمینه داشته باشید می توانید با استفاده از بوراکس و گرما طلا را از تمام ناخالصی ها جدا کنید. این به این خاطر است که بهره بردن از بوراکس ، نقطه ذوب همه انواع عناصر در یک قطعه مثل طلا را کم می‌کند و علاوه بر ذوب کردن طلا تمام ناخالصی‌ها را به شکل سرباره از طلا تفکیک می‌نماید.

استفاده از متابی سولفیت در استخراج طلا

نقش اسید کلریدریک در استخراج طلا

متا بی سولفیت یک ماده بسیار پر کاربرد در استخراج طلا است. بعد از اضافه کردن متابی بعد از خنثی کردن اسید، متابی سولفیت به وسیله محلول اسیدی در واکنش قرار می‌گیرند و گاز دی اکسید سولفور پخش می‌شود که این گاز طلا را در ظرف ته نشین می‌نماید.

متا بی سولفیت سدیم یک نگهدارنده در بین مواد غذایی است اگر چه گرید غذایی هم برای بازیابی طلا تاثیر دارد.

همچنین مهم ترین کاربرد متا بی سولفیت سدیم در بین عوام برای خشک کردن میوه به عنوان نگهدارنده است.

نقش سولفات آهن در استخراج طلا

سولفات آهن ماده از است به شکل بلورهای سبز که برای بازیابی طلا در تیزاب سلطانی مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که می خواهید این ماده را خریداری نمایید حتما توجه داشته باشید که رنگ آن سفید یا زرد نباشد حتما باید به صورت بلور های سبز رنگ باشد.

برای خرید سولفات آهن با کیفیت مرغوب می توانید از فروشگاه اینترنتی آداک شیمی اقدام نمایید.

منبع: adakshimi.ir
  |   لینک کوتاه : https://iranmedicalinfo.com/?p=97764

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. شهین ملکی گفت:

    سلام، من همیشه به داستان‌های استخراج طلا علاقه داشتم. می‌خواستم بدونم به طور کلی چه روش‌هایی برای استخراج طلا وجود داره؟

    1. کارشناس روابط عمومی گفت:

      سلام دوست عزیز، دنیای استخراج طلا بسیار جذاب و پر از روش‌های مختلف است. به طور کلی، روش‌های استخراج طلا را می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد:

      روش‌های سنتی: این روش‌ها اغلب در مقیاس کوچک و به صورت دستی انجام می‌شدند و شامل روش‌هایی مانند شستن شن و ماسه در رودخانه‌ها، استفاده از جیوه برای جداسازی طلا و روش‌های ساده ذوب بود.
      روش‌های صنعتی: با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های استخراج طلا صنعتی‌تر و پیچیده‌تر شدند. این روش‌ها شامل استفاده از مواد شیمیایی مانند سیانید، فرآیندهای فیزیکی مانند آسیاب کردن سنگ‌ها و جداسازی با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته می‌شود.
      برخی از مهم‌ترین روش‌های صنعتی استخراج طلا عبارتند از:

      سیانیداسیون: یکی از رایج‌ترین روش‌ها است که در آن از سیانید برای حل کردن طلا استفاده می‌شود.
      فلوتاسیون: در این روش، ذرات طلا را با استفاده از حباب‌های هوا از سایر مواد جدا می‌کنند.