0

محدودیت های زنان در دانشگاه ها تبعیضی نارواست/ از تداوم این چرخ تبعیض و ناعدالتی جلوگیری کنید

محدودیت های زنان در دانشگاه ها تبعیضی نارواست/ از تداوم این چرخ تبعیض و ناعدالتی جلوگیری کنید
بازدید 12
دانشجو

به گزارش وبدا، سها قمریان در این مراسم که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت: آقای پزشکیان، تجربه زیسته زنان در دانشگاه سرشار از روایت‌های تبعیض ناروا است. بگذارید از لحظه ورود به دانشگاه شروع کنیم؛ پوشش دانشجویان دختر هر روز تحت بررسی نیروهای حراست قرار می‌گیرد و این البته علاوه بر مواجهه با گشت ارشاد و توقیف خودرو‌های شخصی است؛ ممکن است دختری به واسطه لباسی که پوشیده است نتواند به دانشگاه وارد شود و با او برخوردی شود که دانشگاه را به یک نقطه سیاه در تجربیات روزانه‌اش تبدیل کند. 
 
وی افزود: این دست تجربیات برای دانشجویان خوابگاهی بیشتر نیز بوده است، محدودیت زمانی ورود و خروج خوابگاه از دیگر قوانین تبعیض‌آمیزی است که حضور اجتماعی یک دانشجوی دختر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این محدودیت‌ها به عنوان یک ابزار حمایتی از ما دختران عنوان می‌شوند، در حالیکه قوانین مبارزه با آزارهای جنسی و جنسیتی عموما الکن و ناقص هستند و همین موارد هم زمانی که متهم، استاد، کارمند یا مُراجع مراکز آموزشی باشد، در عمل به ضرر دانشجو تفسیر و اجرا می‌شود.
 
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وجود محدودیت هایی برای زنان در مدارج بالاتر تحصیلی، گفت: دانشجویان مرد هیچگاه به واسطه ازدواج یا فرزندآوری از ورود به مقاطع بالاتر محروم نمی‌شوند اما سقف‌های شیشه‌ای، یعنی همین محدودیت‌های غیرعلنی، دانشجویان دختر را از ورود به مقاطع بالاتر محروم می‌کند. نتیجه‌اش را می‌توانید در نسبت هیئت علمی زن به کل اعضای هیئت علمی ببینید؛ جایگاهی که برای رسیدن به آن، باید از هفت خان گذشت. 
 
وی تاکید کرد: اگر زنی بتواند همه‌ی محدودیت‌هایی که بر او روا داشته شده را رد کند، تازه محدودیت‌های گزینش عمومی است که از پوشش او در فضای مجازی تا جهت‌گیری سیاسی و… را شامل می‌شود. آقای رییس جمهور شما بگویید که آیا محدودیت‌هایی که گزینش بر سر دانشگاه به صورت خاص و نظام اداری و کارشناسی کشور آورده است، امکان استفاده از متخصصان را فراهم می‌کند یا یک پیشنهاد مشخص است برای اینکه از ایران عزیزمان مهاجرت کنیم؟ ما نمی‌خواهیم ایران را ترک کنیم اما مجموعه‌ای از سیاست‌هایی که در کشور شکل گرفته است، این امر را برای بسیاری از دوستان ما ناگزیر کرده است. شما به جای آنکه آن سیاست‌ها را محکوم کنید، گاه دانشجویان و متخصصان را مقصر اعلام می‌کنید.
 
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران خطاب به رییس جمهور گفت: من به عنوان یک شهروند زن ایرانی از شما می‌خواهم که در ارسال لوایح قانونی، انتصاب مقامات و ابلاغ قوانین مثل همین به اصطلاح قانون حجاب و عفاف، حق همه زنان و مردان این سرزمین را مدنظر داشته باشید و از هرگونه تبعیض و ستم که بر اساس قوانین و رویه‌های موجود بر شهروندان روا داشته می‌شود، جلوگیری کنید. 
 
وی ادامه داد: از شما می‌خواهم که لایحه منع خشونت علیه زنان را در مجلس پیگیری و بر تصویب آن پافشاری کنید. مهمترین جنبه قوانین، عادلانه بودن آنهاست وگرنه مصوبات اداری ظالمانه، مصداق قانون نیست که شهروندان آزاد به تبعیت از آن متعهد باشند، چه بسا زیر پا گذاشتن این دست قوانین ظالمانه، به حق و عدالت نزدیک‌تر هم باشد.
 
این دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: آقای پزشکیان از شما می‌خواهیم، از حقوق همه شهروندان دفاع کنید و در این امر، بی‌دفاعان را بیش و پیش از بقیه مدنظر داشته باشید. زنان آسیب‌پذیر را دریابید، از زنان سرپرست خانوار که سیاست‌های اقتصادی آنها را به فقر سوق داده است تا زنان زندانی و علی‌الخصوص زندانیان سیاسی. 
 
وی در پایان تاکید کرد: اگر باور دارید که روز مظلوم از ستم ظالم سخت‌تر است، شما از تداوم این چرخ تبعیض و ناعدالتی جلوگیری کنید.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *