0

هوش مصنوعی؛ دستیار تازه‌نفس پژوهشگران

هوش مصنوعی؛ دستیار تازه‌نفس پژوهشگران
بازدید 17

به گزارش وبدا، دکتر مصطفی رضایی طاویرانی در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش گفت: هوش مصنوعی مانند بسیاری از علوم و رشته‌های دیگر که در بخش سلامت به کار گرفته شدند، تقلیدی از توانمندی‌های زیستی است که با فناوری‌های دیگر ادغام شده است.

وی با بیان این که هوش مصنوعی یک روزه ایجاد نشده است ریشه‌های هوش مصنوعی را از دوران گذشته تاکنون در فعالیت‌های گسترده‌ای عنوان کرد.

دکتر طاویرانی خاطرنشان کرد: ثبت وقایع بر روی حافظه‌های خارج از مغز و به کارگیری ماشین‌های مختلف برای انجام محاسبات، بشر را آماده استفاده از فناوری پیشرفته‌ای کرده است که می تواند با سرعت بالا و دقت فراوان وقایع را دریابد و آنها را پردازش کند.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه با اشاره به گسترده وسیع حوزه سلامت، پیشگیری از بیماری، تشخیص‌ زودرس، درمان موثر و ارتقای کیفی زندگی فردی و اجتماعی انسان را از مهمترین ارکان سلامت جامعه برشمرد.

به گفته وی هوش مصنوعی می‌تواند در تمام موارد ذکر شده و ارکان‌ سلامت به کار گرفته شود و هزینه‌های مربوطه را کاهش دهد.

دکتر طاویرانی گفت: امروزه متخصصان حوزه هوش مصنوعی با دانشمندان حوزه سلامت ارتباط خوبی برقرار کرده‌اند و تشکیل تیم‌های پژوهشی و عملیاتی، چشم‌انداز مثبتی را برای حل بسیاری از چالش‌های مشاغل حوزه سلامت فراهم کرده است.

به گفته مدیر امور پژوهشی دانشگاه استفاده از هوش مصنوعی مانند سایر فناوری‌ها همزمان فرصت‌ها و تهدیداتی را ایجاد می‌کند و برخی افراد بر این باور هستند که استفاده نابه‌جا از هوش مصنوعی می تواند باعث ایجاد تلاطم در زندگی بشر شود حال آن که دیگر فناوری‌ها نیز چنین پتانسیلی را دارا هستند.

دکتر طاویرانی در ادامه گفت: آیا استفاده از ماشین‌آلات راه سازی که هر کدام به جای دهها نفر کار می‌کنند سبب محدودیت در استفاده از آنها شده است؟ آیا استفاده از هواپیماهای نظامی سبب شده است که انسان فناوری پرواز را تعطیل کند. یا برعکس با مدیریت صحیح می توان ضمن استفاده از فناوری‌های متداول و جدید کیفیت زندگی بشر را ارتقا داد و با مدیریت بهینه آنها تهدیدهای احتمالی را به حداقل رساند.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در اجرای پروژه‌های تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه جایگاه مناسب و چشمگیری را به خود اختصاص داده است. این تحقیقات شامل بهینه سازی در روش‌های درمانی و تشخیصی در مراحل اولیه و تثبیت هستند.

به گفته وی با جریان روبه رو رشد استفاده از این ابزار قدرتمند انتظار می‌رود که در آینده نزدیک بخش قابل توجهی از تحقیقات دانشگاه متأثر از کاربرد هوش مصنوعی باشد.

دکتر طاویرانی افزود: به نظر می‌رسد به جای نگرانی از گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، به نحوه مدیریت آن و استفاده بهینه در بالین و نیز سیاستگذاری در حوزه سلامت پرداخته شود.

وی با اشاره به این که همیشه امکان استفاده نابجا از فناوری های مختلف وجود دارد گفت: تعریف ضوابط و نیز اعمال نظارت صحیح می‌تواند علاوه بر جلوگیری از به هدر رفتن امکانات و فرصت‌ها در این حوزه، بهره وری استفاده از هوش مصنوعی را افزایش دهد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *