0

عدم پایبندی به اجرای قانون علت تاخیر در اجرای برنامه پزشک خانواده است

عدم پایبندی به اجرای قانون علت تاخیر در اجرای برنامه پزشک خانواده است
بازدید 29

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رئیسی در نشست خبری در ستاد وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب، گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه بودجه پیش بینی شده برای پزشک خانواده نشان دار شده و اگر همین بودجه اختصاص یابد این برنامه اجرایی می شود.

وی افزود: سرانه سلامت هر ایرانی با عدد مشخص در قانون آمده ولی متاسفانه سازمان برنامه پیش بینی بودجه لازم برای آن را نکرده است تا مطابق قانون برنامه اجرایی شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که در سال 1402 باید ۱۵۶ همت به بیمه سلامت اختصاص می یافت ولی فقط ۵۶ همت تخصیص یافت، گفت: اعتبار ۸۰ همتی که مطالبه وزارت بهداشت است برای جبران همین مورد است.

دکتر رئیسی با یادآوری این که سال گذشته کل اعتبارات حوزه سلامت 309 همت بود که این رقم فقط 48 درصد از کل بودجه ای بود که باید به سلامت اختصاص می یافت، گفت: متاسفانه ما را در یک سیکل معیوب می اندازند، ما یک ریال هم پول اضافه نمی خواهیم، بلکه اگر همان پول خودمان که در قانون پیش بینی شده را اختصاص دهند می توانیم برنامه ها را اجرایی کنیم.

وی با بیان این که با افزایش بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی، کم تحرکی، چاقی و افزایش وزن و سرطان ها در سال های آتی شاهد افزایش هزینه های بسیار زیادی خواهیم بود، اظهار داشت: اکنون فقط توجه به سلامت فرد کافی نیست، سلامت فرد را باید در محیطی که زندگی می کند ارزیابی کرد زیرا محیط می تواند بسیار آسیب زا باشد.

دکتر رئیسی گفت: زمانی که در کنار فرد سیگاری قرار می گیرید آسیب زاست. سموم باقی مانده مواد غذایی اگر بالاتر از استاندارد باشد، آسیب زاست. بنابراین همه دستگاه ها باید به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت توجه کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که ارتقای سواد سلامت جامعه بسیار مهم است، ابراز داشت: توجه به ارتقای سواد سلامت و آموزش مهارت هایی که باعث تغییر رفتار در جهت سلامت در برابر مخاطرات می شوند بسیار مهم هستند زیرا تاب آوری افراد در قبال ناخوشی ها را افزایش می دهند.

دکتر رییسی افزود: مساله مهم بعدی استفاده از تکنولوژی ها در سلامت است. اگر از تکنولوژی های جدید استفاده نکنیم تا ۵ سال آینده قطعا از حوزه سلامت دنیا عقب می مانیم. امروزه توسط یک گوشی همراه از بحث خودمراقبتی تا چک اصالت کالاها یا تایید و رد مواد غذایی قابل انجام است.

وی تکنولوزی را تیغ دولبه دانست و گفت: البته تکنولوژی دچار اینفودمی است و متاسفانه در جهت انتشار اطلاعات غلط هم از آن بهره برداری می شود. باید بتوانیم به کمک رسانه ها سامانه پاسخگویی به مسائل سلامت و شایعات بی اساس را راه اندازی کنیم تا آخرین اطلاعات حوزه سلامت در آن منتشر شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص هراس جامعه ویروس اچ پی وی، گفت: این ویروس بیشتر عامل عفونت هایی مانند زگیل تناسلی و در موارد کمتری هم سرطان دهانه رحم است.

دکتر رئیسی گفت: میزان سرطان دهانه رحم ناشی از HPV کم است، بنابراین واکسیناسیون آن که برای پیشگیری از انتقال عفونت هاست انجام می شود.

رییسی خاطرنشان کرد: البته شیوع عفونت های ناشی از اچ پی وی نسبت به قبل بیشتر شده ولی در خصوص میزان آن مبالغه می شود. نتایج بررسی هایی که در خصوص این ویروس انجام شده را به کمیته ملی کشوری داده ایم و به زودی نتایج اعلام می شود.

وی با تاکید بر این که واکسیناسیون اچ پی وی باید بتواند هم عفونت ها و هم سرطان دهانه رحم را کنترل کند، گفت: پیش بینی می کنیم واکسن اچ پی وی وارد چرخه واکسیناسیون کشور شود ولی نه به صورت واکسن های روتین، بلکه همانند واکسن آنفلوآنزا وارد می شود.

وی تولید داخلی واکسن ها را با توجه به مشکلات ارزی و قیمت ارزان تر مفیدتر از واردات آنها دانست و اضافه کرد: در دنیا سالانه 10 میلیون مرگ ناشی از سرطان رخ می دهد که تا ۲۵ سال آینده موارد جدید سرطان به ۳۵ میلیون مورد در سال و مرگ و میر نیز به حدود 18 میلیون نفر خواهد رسید.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: در ایران نیز موارد ابتلا به سرطان از 141 مورد در ۱۰۰ هزار ابتلا هم اکنون به ۱۷۲ در ۱۰۰ هزار رسیده است. شیوع سرطان در سالمندان بیشتر است و آلودگی های محیطی مانند هوا و دخانیات نیز در روند افزایشی آنها موثر هستند.

وی با بیان این که برخی از ریسک فاکتور های بیماری های مزمن ها مشترک هستند، اظهار داشت: فشار خون، مصرف زیاد نمک و شکر، مصرف کم سبزیجات و لبنیات، فست فودها، هوای آلوده، کم تحرکی، عوامل ژنتیکی، چربی خون و مصرف الکل از جمله ریسک فاکتورهای مهم بیماری ها هستند.

معاون بهداشت با انتقاد از این‌که اکثر مطالبات درمانی هستند نه بهداشتی، گفت: قیمت دستگاه سی تی اسکن از ۴ میلیارد به ۵۰ میلیارد تومان رسیده و شرایط کشور دیگر کشش ندارد که در حوزه اعتبارات و تخصیص منابع فقط به اینگونه مطالبات توجه شود.

دکتر رییسی در خصوص اجرای قانون هوای پاک، اظهار داشت: وزارت بهداشت تنها دستگاهی است که سالهاست به وظایف محوله خود در این قانون که همانا هشدار دادن درباره مضرات آلودگی هوا و اندازه گیری بار بیماری‌های ناشی از آن بوده، عمل کرده است.

وی ادامه داد: ۶۰ درصد از آلودگی هوا مربوط به وسایل نقلیه است که سوخت بی کیفیت می سوزانند. آلودگی هوا و تصادفات جاده ای هر دو از کیفیت پایین خودروها ناشی می شوند.

دکتر رئیسی با بیان اینکه سیستم حمل نقل عمومی و ریلی در کشور بسیار ضعیف است، گفت: فناوری های ما به خاطر تحریم‌ها ضعیف است. در جنوب کشور بدسوزی فلرها یا در اقصی نقاط کشور ازدیاد مازوت سوزی موجب افزایش آلودگی هوا شده است.

معاون بهداشت با اشاره به گزارش مفصل وزیر بهداشت در هیات دولت پیرامون وضعیت آلودگی هوا، خاطرنشان کرد: برقی شدن خودروها و نصب و راه اندازی پنل‌های خورشیدی با توجه به این‌که سالانه بیش از ۲۵۰ روز هوا در کشور آفتابی است از ظرفیت‌های خوب برای پاکسازی هوا و محیط هستند.

رییسی در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان این که ۹۴ درصد بیمارستان‌های کشور دارای دستگاه امحای زباله فعال هستند، ابراز داشت: روزانه ۱۵۰ تن تولید پسماند در بیمارستان‌ها داریم که عدم توجه به آن مخاطراتی مانند تب دنگی را که در مناطق دارای زباله تکثیر می‌شوند، افزایش می دهد.

وی با اشاره به وجود مافیای زباله یا طلای کثیف، در این عرصه، گفت: طرح هوشمندسازی امحای زباله ها در اصفهان، قزوین و همدان در حال انجام بوده و دستورالعمل بازیابی زباله‌ها در حال اصلاح است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تهیه اطلس پسماند کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: برخی شهرداری ها هم زباله ها را بدون انجام هیچ عملیاتی در جاهای نامناسب تخلیه می کنند که باید از این کار اجتناب شود.

معاون بهداشت با بیان این که سازمان بهداشت جهانی شاخص ۹۰۹۰۹۰ که ۹۰ درصد شناسایی، ۹۰ درصد درمان و ۹۰ درصد کنترل ایدز را مورد تاکید قرار می‌داد به ۹۵۹۵۹۵ ارتقا داده، اظهار کرد: این سه شاخص باید به ۹۵ درصد برسد. ایران فقط در شاخص اول که شناسایی بیماران ایدز است مشکل دارد که در همین زمینه پویش من تست اچ آی وی می‌دهم را راه اندازی کردیم.

دکتر رییسی افزود: این پویش درصد شناسایی بیماران ایدز را از حدود ۵۰ به حدود ۵۶ درصد رساند و هدفگذاری این است که تا سال آینده به ۶۵ درصد برسیم.

وی با اعلام این که در کشور ۱۴۰۰ نانوایی از آرد کامل برای پخت نان استفاده می‌کنند، گفت: استاندارد روزانه دریافت فیبر برای هر فرد ۳۵ گرم است که این عدد در ایران ۱۸ گرم است. بنابراین برای جبران، سبوس گیری از نان در کشور باید کاهش یابد. راه حل نیز صنعتی شدن نان مانند کشور کویت است تا بتوان مواد مغذی را بر اساس یک دستورالعمل مشخص به تمام نانوایی‌ها ابلاغ و اجرایی کرد.‌

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *