به گزارش وبدا، دکتر علی جعفریان پیش از ظهر امروز در چهارمین جشنواره طب ایرانی در مرکز همایش های بیمارستان قلب شهید رجایی تهران اظهار داشت: استفاده مردم کشورهای مختلف از طب مکمل، مساله ای جدی است و جنبه فانتزی ندارد و مردم با آن درگیر هستند و 50 درصد از مردم جهان از خدمات طب سنتی مکمل، بهره مند می شوند. اعتقاد داریم طب سنتی و مکمل در مواردی، بسیار ارزشمند و دارای کارایی اثبات شده، است.
مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک 2025 تا 2034 در سازمان جهانی بهداشت، گفت: در تدوین این برنامه نمایندگانی از کشورمان در حوزه طب ایرانی مشارکت دارند چراکه ایران، پیشرفته ترین کشور از نظر تاریخچه و استفاده از خدمات طب ایرانی و مکمل در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت است.
دکتر جعفریان وظیفه وزارت بهداشت را ایجاد دسترسی، ارتقای کیفیت، کاهش هزینه و برقراری عدالت در خدمات سلامت دانست و گفت: در حوزه طب ایرانی و مکمل نیز باید خدمات و محصولاتی که بر اساس شواهد علمی به دست آمده، در جامعه عرضه شود که این عرضه خدمات به معنی ادغام در نظام سلامت نیز محسوب می شود.
وی از امن و بی ضرر بودن، مفید بودن و کیفیت بالا به عنوان اصول مهم در طب ایرانی و مکمل یاد کرد و گفت: برخی مردم تصور می کنند هر محصول طبیعی و گیاهی، بدون ضرر است اما در مواردی می بینیم که استفاده غیرمعقول از داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی تایید شده و نشده، منجر به عوارض شدیدی می شود.
مشاور عالی وزیر بهداشت توسعه اصولی و علمی طب ایرانی و مکمل را گامی در جهت مقابله با خرافات رایج در جامعه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه ظرفیت ها و زمینه های زیادی برای توسعه طب ایرانی، داروسازی سنتی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در کشور وجود دارد که می تواند برای کشور و دنیا، اثرگذار باشد اما مهمترین اصل در این زمینه، شواهد علمی است چون راهی برای مقابله با ادعاهای باطل و نادرست است.
دکتر جعفریان خاطرنشان کرد: وظیفه نظارت و کنترل در حوزه طب ایرانی و مکمل علاوه بر دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت بر عهده سازمان غذا و دارو و معاونت درمان نیز قرار دارد.
به گفته وی باید از فناوری های روز نیز در تولید شواهد علمی و محصولات در حوزه طب ایرانی و مکمل بهره برد تا شاهد ادغام این خدمات در نظام سلامت باشیم.