به گزارش وبدا، امسال تقارن شب های قدر با تعطیلات نوروزی موجب شده است که بسیاری از زائران از اقصی نقاط کشور عازم مشهد شوند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد همانند روال سالهای گذشته، با تمهیدات گسترده و تقویت زیرساختهای بهداشتی و درمانی و بسیج تمامی امکانات در خدمت زائرانی است که به سرزمین خورشید هشتم روانه شدند.
استقرار 117 پزشک و پرستار و تیم های اورژانس پیش بیمارستانی درداخل و اطراف حرم مطهر رضوی
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برای شبهای قدر استقرار بیمارستان سیار، 2 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 20 دستگاه آمبولانس، 8 موتورلانس و یک فروند بالگرد اورژانس، در داخل، اطراف و دور رینگ حرم مطهر رضوی برنامه ریزی شده است و در سطح شهر مشهد هم 70 دستگاه در نقاط مختلف بهویژه مناطق شلوغ و پرجمعیت مستقر خواهند بود.
دکتر محمود شبستری خاطر نشان کرد: همچنین استقرار تعداد 50 تیم واکنش سریع را در شبهای قدر و با حضور 50 پرستار خانم و 50 پرستار آقا در صحنها، رواقها و شبستانهای حرم مطهر رضوی خواهیم و این تیمها و افراد با هماهنگی مدیریت درمانی آستان قدس رضوی در محلهای معین شده مستقر میشوند.
رییس ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شبهای قدر از ظرفیت 7 متخصص طب اورژانس، 10 پزشک عمومی و بالغ بر 100 پرستار با تجربه حضور در مأموریتها و عملیاتهای امدادی استفاده شده است، خاطرنشان کرد: این افراد در بیمارستان سیار، دارالشفاء امام(ع) و دیگر مکانهای معین شده جهت کمک بهموقع به بیماران و افرادی که دچار مشکل میشوند مستقر هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: همچنین در این شب ها، قرارگاههای عملیاتی ستادهای خدمات سفر استان و مشهد و واحد EOC دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم که در این ایام به صورت 24 ساعته به مردم خدماترسانی میکنند در محل خدمت خود مستقر هستند، ضمن اینکه نماینده اورژانس 115 مشهد هم در محل سازمان ترافیک این شهر جهت نشان دادن مسیرهای سبز به آمبولانسها، اتوبوسها و موتورلانسها مستقر است.
نظارتهای ویژه شبهای قدر توسط ۳۸۰ بازرس و ناظر حوزه بهداشت
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شب های قدر در راستای حفظ سلامت زائران و مجاوران رضوی، نظارتهای ویژه از محلهای برگزاری مراسم احیا و توزیع نذورات توسط ۳۸۰ بازرس و ناظر حوزه بهداشت صورت میپذیرد.
دکتر شبستری اظهار کرد: بازرسان و ناظران بهداشتی در این شبها در حرم مطهر رضوی، امامزادگان و بقاع متبرکه، مساجد، تکایا، هیات مذهبی، آرامستانها و دیگر مکانهای برگزارکننده مراسم احیاء شب قدر ضمن کنترل تمامی موارد از جمله تهویه مناسب مکانهای سرپوشیده، بر تهیه، طبخ توزیع بهداشتی مواد غذایی و نذورات نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۳۰ تیم نظارتی در حوزه بهداشت با ۳۸۰ نفر فعال بوده که از این تعداد ۷۱ تیم آن با ۲۳۰ بازرس در شهر مشهد هستند، خاطرنشان کرد: در این شبهای خاص توصیهها و هشدارهای بهداشتی را به طور مستمر خواهیم داشت تا که هیچگونه مشکلی برای هیچکدام از حاضران در این مراسمها رخ ندهد.
حدود 34 هزار بیمار به بخشهای اورژانس بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مراجعه کردند
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص دیگر اقدامات انجام شده در حوزه خدمت رسانی به زائران و مجاوران رضوی گفت: از ابتدای فروردین ماه تاکنون حدود 34 هزار بیمار به بخشهای اورژانس بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مراجعه کردند.
دکتر شبستری اظهار کرد: میزان مراجعه بخشهای اورژانس بیمارستانهای مشهد در ایام نوروز بالا بوده، اما این موضوع موجب کاهش کیفیت خدماترسانی به بیماران سرپایی و بستری که از طریق اورژانس ۱۱۵ و یا با مراجعه مستقیم در این بخشها حاضر شدهاند، نشده است.
وی تصریح کرد: خدمات تمامی نیروهای کادر درمان تمامی بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی در این ایام و در قسمتها و بخشهای مختلف همچون تریاژ، CPR، داخلی، جراحی، اتاق عمل، ICU ،CCU، درمانگاهها و غیره قابل توجه و تحسینبرانگیز بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از ابتدای فروردین ماه تاکنون 34 هزار بیمار به بخشهای اورژانس بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مراجعه کردند، خاطرنشان کرد: از این میزان ۲۰ هزار نفر از آنها به مراکز درمانی دانشگاهی و 14 هزار نفر دیگر هم به بیمارستانهای غیردانشگاهی مراجعه کردند.
دکتر شبستری با ذکر این نکته که در این مدت ۷ هزار بیمار جدید در بیمارستانها پذیرش و بستری شدند، تاکید کرد: همچنین تعداد ۲۲۵۰ عمل جراحی اورژانسی هم در اتاق عملهای بیمارستانهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده که ۲ هزار مورد آن در بیمارستانهای دانشگاهی و ۲۵۰ مورد دیگر نیز در مراکز درمانی غیردانشگاهی بوده است.
وی اضافه کرد: در همین بازه زمانی ۵ هزار عمل جراحی غیراورژانسی انجام شده که ۴ هزار مورد آن در مراکز درمانی دانشگاهی و هزار مورد دیگر هم در بیمارستانهای غیردانشگاهی بوده و عملاً اتاق عملهای بیمارستانها در طول این ایام بهطور مستمر فعال بودهاند.
رئیس ستاد سلامت نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۱۳۰۰ زایمان طبیعی و سزارین انجام شده که بیشتر آنها در بیمارستانهای ام البنین(س)، امام رضا(ع) و قائم(عج) بوده است.
دکتر شبستری افزود: میزان مراجعه به درمانگاههای عمومی و تخصصی بیمارستانهای سطح شهر مشهد نزدیک به ۴۳ هزار مورد بوده که این عدد در نوع خود قابل توجه بوده و بهطور میانگین در هر روز بیش از ۶ هزار نفر از خدمات سرپایی این درمانگاهها بهرهمند شدند.
بیش از 520 هزار نفر به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی مراجعه کردند
رئیس ستاد سلامت نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فعالیت دیگر خادمان حوزه بهداشت در ایام اجرای طرح سلامت نوروزی در خصوص مدیریت گسترش و مراجعه مردم به مراکز خدمات جامع سلامت بوده و تاکنون 519 هزار و 271 نفر به این مراکز در سطح شهرهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردهاند که از این تعداد 233 هزار و 564 نفر از آنها به مراکز فعال در سطح شهر مشهد مراجعه نمودهاند.
دکتر شبستری اظهار کرد: در حوزه بیماریها تعداد 1157 مورد نمونهگیری در بازه زمانی 15 اسفند ماه سال گذشته تا کنون در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده که 783 مورد آن در شهر مشهد بوده است و این اعداد در روز آخر این بازه زمانی به ترتیب 35 و 23 مورد بوده است.
رییس ستاد نوروزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: در طی این مدت و در حوزه بیماریها 1412 مورد شناسایی فرد مشکوک به بیماری واگیر، 1256 مورد حیوان گزیدگی و انجام 3132 مورد واکسیناسیون هاری در حوزه تحت پوشش این دانشگاه داشتیم که به ترتیب 964، 617 و 1661 مورد آن در شهر مشهد بوده است.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت خانواده، گفت: در این حوزه نیز 37 هزار و 536 مورد مراقبت از مادر باردار، 9017 مورد مراقبت پس از زایمان، 53 هزار و 320 مورد مراقبت از کودکان زیر 5 سال و برگزاری کلاسهای مشاوره حین ازدواج برای 1642 نفر داشتیم که از این میزان 20 هزار و 665، 5476، 31 هزار و 213 و 1107 مورد آن در شهر مشهد بوده است.
پاسخگویی به بیش از دو هزار تماس در خصوص نیازهای دارویی طی ایام نوروز
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیش از دو هزار تماس در خصوص نیازهای دارویی طی ایام نوروز توسط کارشناسان حوزه تدارک و توزیع دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد پاسخ داده شد.
دکتر شبستری خاطر نشان کرد: به منظور خدمت رسانی هر چه بهتر به زائرین و مجاورین بارگاه مطهر رضوی در ایام نوروز و طبق برنامه ریزی های انجام شده در خصوص طرح بسیج سلامت نوروزی این معاونت؛ کارشناسان اداره تدارک و توزیع دارو مدیریت امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه، همه روزه در این معاونت حضور و به تماس های صورت پذیرفته با سامانه ملی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شماره 190 در خصوص کمبودهای دارویی (داخلی ۳-۱-۱) پاسخگویی مناسب انجام داده و راهنمایی های لازم توسط کارشناسان مربوطه صورت گرفته است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید