سالروز ولادت دکتر مینا ایزدیار، بانوی فرهیخته زرتشتی بنیانگذار انجمن تالاسمی ایران در تقویم سازمان انتقال خون به عنوان روز اهدای خون پیروان ادیان الهی نامگذاری شده است و اداره کل انتقال خون استان تهران؛ مرکز اهدای خون وصال از عصر روز گذشته 9 مهرماه میزبان جمعی از نمایندگان ادیان الهی بود که با اهدای خون خود، همدلی، همبستگی و وفاق ملی را در میان هموطنان به منصه ظهور رساندند.
به گزارش وبدا، در این مراسم دکتر اسفندیار اختیاری، نماینده ادوار ایرانیان زردتشتی در مجلس هشتم تا یازدهم که از بانیان ثبت این روز وفاق آفرین بود، نیز حضور داشت.
وی در این مورد گفت: من از نزدیک دکتر ایزدیار را می شناختم و شاهد تلاشهای او برای نجات جان بیماران تالاسمی و کودکان سرطانی بودم، وی کودکان را بسیار دوست داشت و همه بیمارانش را مثل فرزندان خود می دانست و توانست با تاسیس انجمن تالاسمی و فرهنگ سازی و تلاشهای بی وقفه شمار کودکان تالاسمی را از 3000 به 300 نفر کاهش دهد.
وقتی این بانوی فرهیخته در سن 62 سالگی فوت کرد و همه را در شوک فرو برد و به خاطر تلاشهای بی شائبه وی خواستیم اهدای خون را با نام وی پیوند دهیم و روز میلاد دکتر ایزدیار به عنوان روز اهدای خون پیروان ادیان الهی درنظر گرفته شد و جشنواره علمی نیز با نام این بانوی بزرگوار در سازمان انتقال خون به ثبت رسیده است.
دکتر اختیاری سازمان انتقال خون را وفاق آفرین دانست و تاکید کرد: اینجا سازمانی است که وقتی واردش می شوید نمی پرسند دینت چیست و از کجا آمده ای، فقط بررسی می کنند که می توانی خون بدهی یا نه، فارق از قوم و مذهب و نژاد هرکس می تواند خونش را برای هریک از مردم بیمار کشورش هدیه کند و معتقدم اهدای خون مایه وفاق ملی می شود.
وی خطاب به بانوان کشورمان گفت: دکتر مینا ایزدیار یک اسطوره و الگوی معاصر برای بانوان و از شیرزنان این کشور است او جانش را در این مسیر داد و برای نجات بیماران قدم برداشت و بانوان و جوانان کشور نیز باید او را الگو در نظر گرفته برای نجات جان بیماران پیشقدم شوند.
همایون سامه یح نماینده کلیمیان کشور نیز در این مراسم در مورد فرهنگ وفاق آفرین اهدای خون گفت: در زمان جنگ تحمیلی یک رزمنده کلیمی، مسلمان و مسیحی در کنار هم می جنگیدند و وقتی شهید می شدند خونشان در خاک وطن باهم می آمیخت اکنون نیزدر کشورما وقتی مردم به خون نیاز دارند همه ما ایرانیان فارق از قوم و مذهب ودین باید به نجات جان مردم بشتابیم چنانکه برای نشان دادن وحدت جامعه ایرانی، نمایندگان ادیان الهی امروز جمع شدند تا با اهدای خون همدلانه از بیماران حمایت کنند.
وی افزود: گرچه تعداد فعالان اجتماعی و سیاسی مرد نسبت به زن در جامعه ما بیشتر است اما هرجا زنان خدمت کرده اند خوش درخشیده اند و زنان و نام آوردر عرصه خدمت به نسبت مشارکت شان پر شمارند و حتی دردانشگاه ها هم 60 درصد خانم و 40 درصد آقا شاغل به تحصیل هستند و با توجه به موفقیت سازمان انتقال خون در عرصه های علم و عمل امیدواریم این سازمان در جذب خانمها هم موفق شود.
دکتر مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون نیز در این برنامه گفت: الگویی برتر از سازمان انتقال خون برای مظهر و تجلی گاه وفاق ملی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: همه پیروان ادیان الهی و مذاهب مختلف در ایران خون اهدا می کنند و خونشان به هریک از هم وطنان فارق از هر نژاد و دینی تزریق می شود، ما نه از دین و مذهب و نه از نژاد می پرسیم و با شبکه ملی خونرسانی خون هر قوم و منطقه ای را به مناطق دیگر نیز می رسانیم و سازمان انتقال خون مظهر وفاق ملی است.
دکتر جمالی با اشاره به آمار کم اهدای خون بانوان در کشور گفت: باید در این زمینه بیش از پیش فرهنگسازی شود زیرا اهدای خون بانوان هم اکنون در کشور زیر 5 درصد است. علل مختلفی مثل کم خونی و وزن پایین برای این موضوع ذکر می شود اما برخی کشورها تا 50 درصد خون مورد نیاز را از بانوان به دست می آورند. شاید لازم است امکان اهدای خون را به محل زندگی بانوان نزدیک کنیم تا این امر برایشان تسهیل شود. اما در کل در شرق مدیترانه نسبت به بقیه نقاط جهان آمار اهدای بانوان پایین تر است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون به تفاهم نامه های منعقده با مراکز دانشگاهی و سازمان بسیج و هلال احمر، اشاره کرد و گفت: علاوه بر فرهنگ سازی و همکاری این سازمانها آموزش اهدای خون در مدارس و جلب همکاری معلمان در این عرصه می تواند اثر بخش باشد و هم اکنون سازمان انتقال خون برنامه ریزی برای اهدای جوانان و بانوان را در اولویت قرار داده است.
وی تاکید کرد: با سالمندی جمعیت مصرف خون بالا می رود و با کاهش جمعیت جوانان شاخص اهدا کنندگان جوان نیز کاهش یافته است و با فرهنگ سازی باید خانمها و جوانان به سمت اهدای خون جلب شوند تا ضمن ادای دین به هموطنان خود، جلوی چالش تامین خون در دهه های آینده را بگیرند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید