0

با ورود هوش مصنوعی مرزهای سلیقه‌ای رنگ باخته‌ است

با ورود هوش مصنوعی مرزهای سلیقه‌ای رنگ باخته‌ است
بازدید 4

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رویداد(TEDx SBMU) که در تالار امام‌خمینی(ره) این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه این رویداد بزنگاهی نوین در زمینه ارتباطات انسانی است، گفت: مفهوم نظریه پردازی در حوزه اجتماعی، فرهنگی ‌و آموزشی با ورود تکنولوژی‌های نوین تغییر کرده و این نشست نقطه شروعی برای حرکت به سوی مرزهای نوین دانش را فراهم کرده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات بشر، فصول مشترک جهانی دارد و ابر‌چالش‌ها و مشکلات بشر از مرزهای جغرافیایی عبور کرده‌ و به چالش‌ها فراملی تبدیل شده‌اند. تغییرات اقلیمی از جمله چالش‌های بزرگ انسان‌هاست و نقش بشر در این حوزه بیشتر از پدیده‌های طبیعی است که مثال گرم شدن بی‌سابقه کره زمین دخالت بشر در طبیعت را اثبات می‌کند.

رییس شورای سیاستگذاری رویداد تدکس با بیان اینکه بار و سیمای بیماریها دستخوش تغییرات اقلیمی شده است، ادامه داد: تغیر در اکو سیستم، زندگی بشر را تحت‌الشعاع قرار داده و مطالعات نشان می‌دهد گازهای گلخانه‌ای می‌تواند ۲۶ درصد حیات جهان را دستخوش زوال کند. رشد قارچ‌گونه جلبک‌های سرخ خلیج فارس و جایگزینی با گونه‌های مفید، جنگل‌زدایی، بیابان‌زدایی و انتشار گازهای گل‌خانه‌ای از جمله موارد دست‌اندازی بشر به طبیعت است.

وی با ‌اشاره به سختگیری‌های FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) برای تایید یک محصول، گفت: تایید توانایی ساعت هوشمند اپل در تشخیص آریتمی‌های قلبی توسط FDA بسیار قابل اعتناست. از دیگر کارکردهای تکنولوژی‌های نوین در حوزه سلامت هم می توان به توانایی گجت‌های پوشیدنی در مانیتورینگ فشارخون، تشخیص آریتمی‌های قلبی، وقفه‌های تنفسی، حملات آسم و تشنج‌های مغزی اشاره کرد.
 
دکتر زالی با بیان اینکه ابزارهای تکنولوژی در سایه هوش مصنوعی برای استفاده‌ های پزشکی به روز رسانی شده‌اند، به بیان مثال‌های دیگری از کارکردهای تکنولوژی‌های نوین در حوزه پزشکی از جمله یکی از اپلیکیشن‌های گوگل برای تشخیص زودرس عوارض چشمی بیماران دیابتی پرداخت و گفت: اپلیکیشن‌های تصمیم‌ساز در علوم رادیولوژی، توسعه تکنولوژی را در این حوزه رقم زده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های هوش مصنوعی در فیبروز ریوی و نقش هوش مصنوعی در متحول کردن تشخیص و درمان، خاطرنشان کرد: سرعت پیشرفت تکنولوژی در حوزه‌های متاورس و واقعیت مجازی بسیار زیاد و ناشی از درهم تنیدن مرزهای بین واقعیت و خیال را در جهان پیش رو است.

رییس شورای سیاستگذاری رویداد تدکس به تحول علوم پزشکی در زمینه چاپگرها و پرینترهای سه‌بعدی در ساخت استخوان فک اشاره کرد و گفت: در سالهای آینده با ورود پرینترهای جدیدتر، علوم پزشکی متحول خواهد شد. تکنولوژی‌های نوین ترکیبی و کوانتوم با ورود هوش مصنوعی معادلات صدهزار وجهی را به چهاروجهی تبدیل کرده است.

به گفته وی جوایز نوبل سال ۲۰۲۴ پیام روشنی داشت که مبنای تمام تحقیقات و پژوهش‌های علمی، هوش مصنوعی است و با ورود هوش مصنوعی شخصی‌سازی آموزش و ایجاد الگوی شخصی در آموزش شدنی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه ۸۰ درصد داده‌ها در هوش مصنوعی بر پایه متن است، اضافه کرد: هوش مصنوعی داده‌ها را آنالیز خواهد کرد، به طوری که بر اساس اعلام سازمان یونسکو می‌توان با کمک داده‌های هوش مصنوعی نابرابری آموزشی را به صفر رساند.

گفتنی است، “تدکس”رویداد بین‌المللی است و مجوز برگزاری این نشست در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با همکاری بنیاد تدکس دریافت شده است. در این نشست که با هدف انتقال دانش و تجربه، ایده‌های نو و مرزهای جدید برگزار شد، جمعی از اساتید دانشگاه و چهره‌های برجسته حوزه‌های ورزش، هنر و فرهنگ، دانش و تجربیات خود را با دانشجویان و شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشتند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *