به گزارش وبدا، دکتر احمد اسمعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این پرسش که آیا روزهداری به سلامت ما لطمه میزند یا واقعاً برای سلامت مفید است؟ گفت: براساس شواهد علمی، اثرات مفید روزهداری بر سلامت در مطالعات متعددی کاملاً به اثبات رسیده است. گفته میشود افرادی که مشکلات سلامتی مثل بیماریهای گوارشی، سنگ کلیه و دیابت نیاز به مصرف انسولین، دارند، تحت نظر پزشک مجاز هستند که روزه نگیرند. اما افرادی که سالم هستند و مشکلی ندارند نه تنها روزهداری برای آنها بد نیست بلکه بسیار هم به سلامت آنها کمک میکند.
دکتر اسمعیل زاده در ادامه به تشریح فواید روزه داری پرداخت و با بیان این که روزهداری باعث محدود شدن دریافت کالری می شود، گفت: دریافت کالری محدود موجب میشود مقداری از چربی بدن کم شود. وقتی که چربی بدن کمتر شد باعث کنترل فشار خون، پایین آمدن قند خون و کنترل چربیهای خون میشود؛ مشکلاتی که امروزه به صورت مرتب در جامعه با آن مواجه هستیم و شیوع بسیار بالایی از این بیماریها را داریم.
وی افزود: با کاهش وزن در پی روزهداری، افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، کبدشان التیام پیدا میکند. روزهداری باعث استراحت لوله گوارش و بهبود عملکرد گوارشی ما شده و در طول زمان میتواند به بهبود عملکرد گوارش منجر شود.
به گفته مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مطالعات نشان دادهاند که روزهداری آرامش روان بیشتری به ارمغان آورده و با کاهش التهاب در بدن همراه است لذا میتواند به حفظ و ارتقای سلامت افراد در طولانی مدت کمک کند.
دکتر اسمعیل زاده در ادامه به برخی بیماریها و مشکلات سلامتی در افراد اشاره کرد و گفت: به افراد دارای مشکل رفلاکس و نیز کسانی که به سنگ کلیه مبتلا هستند توصیه می شود که روزه نگیرند.
وی افزود: برخی از افراد مبتلا به دیابت هستند و انسولین تزریق میکنند و نیز افرادی که داروهای مکرر میخورند، نباید روزه بگیرند و در دین اسلام هم روزهداری برای افراد با شرایط خاص، محدود شده است.
دکتر اسمعیل زاده با بیان این که روزهداری میتواند به تداوم و ارتقای سلامت افراد سالم جامعه کمک و طول عمر آنها را بیشتر کند. در عین حال تصریح کرد: در دین اسلام همیشه تأکید بر سلامت است؛ یعنی اولویت اول به سلامت داده و گفته شده است که اگر پزشک شما و شرایط سلامتیتان اجازه میدهد، روزه بگیرید.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید