0

گردشگران نوروزی خاک هرمز را به توبره کشیدند!

گردشگران نوروزی خاک هرمز را به توبره کشیدند!
بازدید 9

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، میثم قاسمی اظهار داشت: ماسه‌های نقره‌ای ساحل جزیره هرمز بر اثر فرسایش سنگ‌ها ایجاد شده بود و مانند براده‌های نقره، می‌درخشد و تلالو آن نظر گردشگران را جلب می‌کرد. امسال گردشگران با برداشت این ماسه‌ها، ساحل نقره‌ای هرمز را از بین بردند، باقیمانده ماسه‌ها هم بر اثر جزر و مد در زیر گل و لای پنهان شده، اکنون مقدار کمی از آنها باقی مانده و ساحل جذابیت سابق را ندارد.

وی افزود: گردشگران در ایام نوروز بیشتر خاک‌های نقره ای و قرمز جزیره را با خود بردند، اگر این موضوع دوباره برای خاک‌های قرمز تکرار شود و هر فرد یک مشت از این خاک را با خود ببرد خاک سرخ جزیره هم به سرنوشت ماسه‌های نقره‌ای گرفتار می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه محیط زیست استان هرمزگان در یک فراخوان از گردشگران خواست خاک هایی را که از جزیره خارج کردند به این نهاد تحویل دهند، ادامه داد: تاکنون چند بسته خاک از تهران و فارس به محیط زیست استان ارسال شده است، همچنین برخی افراد محلی که از قبل از جزیره خاک برداشت کرده بودند، خاک‌ها را به ما پس دادند.

 

ارسال رایگان خاک‌ها توسط شرکت‌های پستی

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: شرکت‌های پستی تقبل کردند خاک ها را از گردشگران تحویل و آنها را به صورت رایگان برای ما ارسال کنند. برخی مردم هم به صورت خودجوش پویشی برای بازگشت خاک های برده شده توسط گردشگران راه انداختند.

قاسمی تصریح کرد: در روزهای اخیر هم یک نفر مقدار زیادی صدف و کانی از جزیره هرمز جمع کرده بود و زمانی که قصد خروج از منطقه را داشت نیروهای حفاظتی اسکله جلوی او را گرفتند.

وی در پاسخ به این پرسش که ظرفیت گردشگری جزیره هرمز چه تعداد است و در ایام نوروز چه تعداد گردشگر به این منطقه سفر کرده است، گفت: در مورد ظرفیت گردشگری و تعداد گردشگرانی که در نوروز به این منطقه سفر کردند اطلاع رسمی و دقیقی ندارم اما یکی از کارکنان حوزه بنادر به صورت غیررسمی به من گفت، در تعطیلات نوروز در روزهایی که دریا طوفانی نبود به طور میانگین روزانه ۱۰ هزار نفر به صورت رسمی از بندر شهید حقانی بندرعباس و از بندر شهید ذاکری، جریز قشم و همین تعداد به شکل غیررسمی با قایق های شخصی و صیادی از بنادر رسمی وارد جزیر هرمز شدند.

قاسمی تصریح کرد: ورود تعداد زیاد گردشگر به جزیره هرمز بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه باعث آسیب به این اثر طبیعی و جاذبه‌ گردشگری می شود؛ از سوی دیگر اگر فرهنگسازی مناسبی در راستای حفظ منابع طبیعی صورت نگیرد و گردشگران، برخی از منابع منطقه مانند خاک های رنگی و کانی ها را به عنوان یادگاری با خود ببرند از زیبایی های منطقه کاسته و این اثر طبیعی به ورطه نابودی کشانده می شود. از گردشگران تقاضا دارم به جای بردن منابع از آنها عکس بگیرند تا این اثر ارزشمند طبیعی برای نسل های بعدی حفظ شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *