0

ایمپلنت دندان به زبان ساده چیست؟

ایمپلنت دندان به زبان ساده چیست؟
بازدید 44

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ایمپلنت دندان قطعه‌ای فلزی و تخصصی است که از طریق جراحی در استخوان فک کاشته می‌شود تا افرادی که دندان‌های طبیعی خود را از دست داده‌اند بتوانند به‌راحتی غذا را بجوند یا بدون خجالت لبخند بزنند. ایمپلنت‌ها درواقع یک پیوند ثابت و دائم از جنس تیتانیوم بین استخوان فک و دندان مصنوعی یا تاج (روکش) هستند.
اگر می‌خواهید بدانید که ایمپلنت دندان چیست، هزینه آن چقدر است، و چطور باید باکیفیت‌ترینشان را انتخاب کنید، ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید.
ایمپلنت دندان چگونه کار می‌کند؟
وقتی دندانی به دلیل آسیب یا بیماری خراب شده‌است و از بین می‌رود، فرد عوارض آزاردهنده‌ای مانند تحلیل استخوان فک و صورت، گفتار ناقص یا تغییر در الگوهای جویدن را تجربه می‌کند. جایگزین کردن دندان ازدست‌رفته با ایمپلنت فوری به طور قابل‌توجهی کیفیت زندگی و سلامت فرد را بهبود می‌دهد.
سیستم‌های ایمپلنت دندانی شامل بدنه ایمپلنت دندان و اباتمنت (رابط) ایمپلنت دندانی است و ممکن است شامل یک پیچ ثابت‌کننده اباتمنت نیز باشند. بدنه ایمپلنت که معمولاً از جنس تیتانیوم و سازگار با سلول‌های بدن است با جراحی در استخوان فک کاشته می‌شود تا جایگزین ریشه‌ی دندان شود. اباتمنت ایمپلنت دندان معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل می‌شود و از طریق لثه به داخل دهان امتداد می‌یابد تا دندان مصنوعی متصل شده را در جای خود محکم نگه‌دارد.
انواع ایمپلنت دندان: آیا ایمپلنت فوری برای شما مناسب است؟
ایمپلنت‌ها از نوآوری‌های دنیای دندانپزشکی‌اند که جایگزین دائمی برای دندان‌های ازدست‌رفته می‌شوند. با وجود انواع مختلف، انتخاب نوع مناسب ایمپلنت و دندانپزشک ماهر دشوار است. به‌همین علت، بسیاری افراد سوال می‌کنند که بهترین ایمپلنت دندان چیست؟ در اینجا مختصر به ۶ نوع ایمپلنت دندانی اشاره می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که هرنوع برای کدام دسته از افراد مناسب‌تر است.
۱. ایمپلنت اندوستال
ایمپلنت اندوستال نوعی ریشه مصنوعی از جنس تیتانیوم است که داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و بعد از جوش خوردن به استخوان، پایه‌ای برای تاج یا دندان مصنوعی می‌شود. این نوع ایمپلنت رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان است و برای جایگزینی یک یا چند دندان ازدست‌رفته به کار می‌رود.
۲. ایمپلنت ساب پریوستئال
این نوع ایمپلنت به‌جای داخل استخوان فک، روی استخوان و زیر لثه قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی که استخوان فک ضعیف یا تحلیل‌رفته دارند، بهترین انتخاب است. از این نوع ایمپلنت برای جایگزینی چند دندان یا تمام دندان‌های یک فک استفاده می‌شود.
۳. ایمپلنت‌های زیگوماتیک
ایمپلنت‌های زیگوماتیک در استخوان گونه جای‌گذاری می‌شوند. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی که استخوان فک بالای آن‌ها شدیداً تحلیل رفته، مناسب است و برای جایگزینی تمام دندان‌های یک فک استفاده می‌شود. این ایمپلنت‌ها به دلیل طول بلند و استحکام بالا، نیاز به پیوند استخوان را در بسیاری از موارد از بین می‌برند.
۴. مینی ایمپلنت
مینی ایمپلنت‌ها از ایمپلنت‌های سنتی دندان کوچک‌تر و نازک‌ترند. این نوع ایمپلنت برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته در افراد با استخوان فک ضعیف یا تحلیل‌رفته مناسب است و به دلیل قطر کم، به عمق جراحی کمتری نیاز دارد.
۵. ایمپلنت‌های All-On ۴
ایمپلنت‌های All-On-۴ برای جایگزینی تمام دندان‌های یک فک با استفاده از چهار ایمپلنت استفاده می‌شوند. این ایمپلنت‌ها به طور خاص زاویه‌دار و در استخوان فک قرار داده می‌شوند تا ثبات و استحکام کافی برای پروتز کامل دندان را فراهم کنند.
ایمپلنت‌های All-On-۴ برای بیمارانی که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند یا دندان‌های آن‌ها به شدت آسیب‌دیده است، انتخاب مناسبی است. این روش درمقایسه با روش‌های قبلی سریع‌تر است.
۶. ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری نوعی خاص از ایمپلنت‌های دندان است که در یک جلسه و در همان روز کشیدن دندان، در فک قرار می‌گیرد. در این روش، بعد از کشیدن دندان، پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار داده و سپس یک تاج موقت روی آن نصب می‌شود.
ایمپلنت فوری برای همه افراد مناسب نیست. برای انجام این روش، بیمار باید شرایط لازم مانند استخوان فک کافی و سلامت عمومی مناسب را داشته باشد. همچنین، دندانپزشک باید مهارت و تجربه کافی برای انجام این نوع ایمپلنت را داشته باشد.
مزیت اصلی ایمپلنت فوری، بازگرداندن سریع لبخند و عملکرد جویدن فرد است. اما این روش معایبی هم دارد: احتمال عفونت یا جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان فک. همین معایب اهمیت انتخاب مطب دندانپزشکی مجهز و دندانپزشک مناسب را چندبرابر می‌کند.
قبل از انتخاب ایمپلنت فوری، حتماً با دندانپزشک متخصص ایمپلنت‌های دندانی، مشورت کنید تا از مناسب‌بودن این روش برای خودتان مطمئن شوید.
هزینه‌ی یک لبخند زیبا با ایمپلنت چقدر است؟
قیمت ایمپلنت دندان با توجه به نوع، کیفیت مواد و تخصص دندانپزشک متفاوت است. بنابراین، بهترین راه برای اینکه از هزینه‌ی ایمپلنت دندانتان مطلع شوید رزرو نوبت دندانپزشکی برای ایمپلنت و مشاوره با دندانپزشک متخصص است تا باتوجه به نیازتان بهترین روش را به شما معرفی کند.
تقریباً، قیمت ایمپلنت‌های دندان در سال ۱۴۰۲ بین ۹ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان متغیر است. ایمپلنت‌های فوری به دلیل سرعت و سهولت درمقایسه با دیگر ایمپلنت‌ها گران‌تر هستند.
۵ ویژگی مهم ایمپلنت‌های باکیفیت دندان کدام است؟
جنس: ایمپلنت‌های باکیفیت از جنس تیتانیوم خالص یا آلیاژ تیتانیوم هستند. تیتانیوم فلزی زیست‌سازگار است که به خوبی با استخوان فک جوش می‌خورد و احتمال عفونت را کاهش می‌دهد.
طراحی: ایمپلنت‌های باکیفیت طراحی دقیق و سطحی صاف دارند که به اتصال بهتر ایمپلنت به استخوان فک و افزایش عمر آن کمک می‌کنند.
برند: برندهای معتبر ایمپلنت‌های دندانی، سابقه طولانی در تولید ایمپلنت‌های باکیفیت و گارانتی و خدمات پس از فروش دارند، درنتیجه انتخاب‌های مطمئن‌تری هستند.
کشور سازنده ایمپلنت: ایمپلنت‌های ساخت کشورهای اروپایی و آمریکایی معمولاً از کیفیت بالاتری برخوردارند.
مهارت و تجربه دندانپزشک: مهارت و تجربه دندانپزشک در انتخاب نوع ایمپلنت مناسب، جراحی کاشت ایمپلنت و مراقبت‌های بعد از آن، نقش مهمی در موفقیت ایمپلنت دارد.
آیا ایمپلنت دندان برای شما انتخاب مناسبی است؟
پاسخ این سوال بستگی به سن شما، وضعیت استخوان فک، تعداد دندان‌های ازدست‌رفته و دیگر عوامل دارد. هیچ‌کس بهتر از یک دندانپزشک باتجربه و متخصص در جراحی و کاشت ایمپلنت نمی‌تواند پاسخ قطعی این سوال را بدهد. پس، با رزرو نوبت دندانپزشکی برای ایمپلنت مشاوره بگیرید و بهترین نوع را برای دندان‌هایتان انتخاب کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *