0

پیشگیری از سکته مغزی از گهواره تا مادری؛ آنچه هر زنی باید بداند

پیشگیری از سکته مغزی از گهواره تا مادری؛ آنچه هر زنی باید بداند
بازدید 14

به گزارش وبدا، دکتر مژده قبائی، با تاکید بر نقش کلیدی بانوان در سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی، گفت: با توجه به تمرکز ویژه هفته سلامت امسال بر زنان، توصیه من به عنوان یک پزشک و یک زن این است که از سنین پایین، به‌ویژه در مورد دختران، به تغذیه مناسب و فعالیت‌های بدنی هدفمند توجه ویژه‌ای شود. چراکه سلامت استخوان‌ها، عضلات و سیستم عصبی، از همان دوران کودکی پایه‌ریزی می‌شود.

دکتر قبائی افزود: سکته مغزی فقط مختص سالمندان نیست؛ بلکه فرآیندی است که از سنین پایین آغاز می‌شود. تقویت توان عضلانی از طریق ورزش، تغذیه سالم و سبک زندگی فعال، نقش موثری در پیشگیری از آن دارد.

خطرات بارداری و پیشگیری ناآگاهانه

دکتر قبائی در ادامه، در خصوص مصرف ناآگاهانه برخی قرص‌های پیشگیری از بارداری هشدار داد و گفت: بانوان باید در انتخاب روش‌های جلوگیری از بارداری دقت کنند.

به گفته دکتر قبائی، از تهدیدهای جدی بارداری به علت تغییرات هورمونی، لخته‌ وریدی های مغزی، دیابت بارداری و افزایش فشار خون است.

وی تاکید کرد: کنترل نکردن دیابت بارداری و افزایش فشار خون می‌تواند منجر به سکته مغزی و حتی خونریزی‌های مغزی شود. این مشکلات ممکن است حتی در زنانی بروز کند که پیش از بارداری سابقه دیابت یا فشار خون نداشتند، اما پس از بارداری، شاید مجبور به مصرف دارو مادام‌العمر بشوند.

ورزش و کنترل فشار خون؛ کلید پیشگیری از مسمومیت بارداری ( پره‌اکلامپسی)

عضو هیات علمی و دانشیار گروه داخلی اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره)، با اشاره به ضرورت ورزش‌های مناسب در دوران بارداری، بیان کرد: داشتن توده عضلانی مناسب و کنترل وزن در بارداری بسیار حیاتی است. افزایش وزن غیرمعقول همراه با ورم اندام‌ها ممکن است نشانه‌ای از مسمومیت بارداری باشد که نیازمند اندازه گیری فشارخون و مراجعه به پزشک است که در صورت کنترل نشدن، جان مادرو نوزاد را به خطر می‌اندازد.

دکتر قبائی افزود: مسمومیت بارداری می‌تواند باعث زایمان زودرس و تولد نوزادان نارس شود که از نظر مغزی و ریوی دچار مشکلات جدی می‌شوند. نوزادانی که ممکن است برای مدت طولانی نیاز به مراقبت‌های ویژه درNICU داشته باشند.

وی با تأکید بر ضرورت پیگیری مراقبت‌های پس از زایمان، عنوان کرد: خطر سکته مغزی تا ۶ هفته (۴۰ روز) پس از زایمان همچنان وجود دارد. بنابراین، کنترل فشار خون و قند خون در این دوره نیز باید ادامه پیدا کند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *