0

تدابیر رفع موانع اجرای پزشک خانواده

تدابیر رفع موانع اجرای پزشک خانواده
بازدید 12

به گزارش وبدا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به خبر انتقادی روزنامه رسالت با عنوان «مسیر ناکام پزشک خانواده» در تاریخ ششم اردیبهشت 1404 اعلام کرد:

اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع به عنوان یکی از راهبردی‌ ترین سیاست ‌های نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق عدالت در سلامت، ارتقاء کیفیت خدمات و بهینه‌ سازی بهره وری منابع به عنوان یکی از تکالیف وزارت بهداشت و سایر حوزه های سلامت در برنامه هفتم پیشرفت در نظر گرفته شده است. در سیاست گذاری و اجرای این برنامه علی رغم توجه به دستاوردها و تجربیات سایر کشورهای صاحب نام و صاحب سبک در این زمینه، ساختار جمعیتی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور و  ظرفیت سیستم بهداشتی و درمانی به عنوان مبانی تدوین و طراحی الگوی اجرایی برنامه در نظر گرفته شده است. با توجه به تدریجی بودن اجرای برنامه، از سال 1384 برای استقرار آن در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر تلاش های بسیاری انجام شد و از سال 1391 نیز گسترش برنامه در مناطق شهری دو استان فارس و مازندران انجام شد. در دولت چهاردهم و در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت کشور ، تقویت و تکمیل برنامه پزشک خانواده در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و همچنین باز طراحی و اصلاح ساختار برنامه در دو استان پایلوت (فارس و مازندران) در دستور کار قرار گرفته است. این برنامه با هدف دستیابی به پوشش همگانی سلامت ، ارتقای دسترسی عادلانه به خدمات ، ارائه بسته‌ های جامع خدمات سلامت، کاهش پرداخت از جیب مردم و با تمرکز ویژه بر مناطق محروم، در پی تجمیع منابع مالی و اجرایی حوزه سلامت و  استقرار کامل نظام ارجاع الکترونیک در سطوح مختلف به منظور تکریم ارباب ‌رجوع و از طریق ساماندهی فرآیند ارجاع و نوبت ‌گیری الکترونیک از کلینیک ‌های تخصصی و بیمارستان ‌های سرپایی ارائه خدمات سلامت کشور است.

به‌روزرسانی بسته های خدمت در مدل جدید برنامه پزشکی خانواده بر اساس داده‌های اپیدمیولوژیک جدید، تغییر بار بیماری‌ها به سمت بیماری‌های غیرواگیر و استفاده از ظرفیت فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی در نظام سلامت و  با نگاه به گروه های حساس و آسیب پذیر جزو اولویت‌های برنامه اصلاحی است.

موانع اجرایی شناسایی شده و برای حل آن با همراهی و مشارکت تمام ذینفعان، تدابیری اندیشیده شده است. مسائلی مانند کمبود نیروی انسانی، تعارض منافع و ساختارهای ناکارآمد که در گزارش به آن اشاره شده بود، کاملاً مدنظر مسئولان قرار دارد و برنامه‌های حمایتی برای افزایش انگیزه پزشکان خانواده، بازتعریف نقش تیم سلامت، بهبود نظام پرداخت مبتنی بر سرانه و تقویت جایگاه اجتماعی پزشک خانواده طراحی شده است و اجرا خواهد شد. فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به جمعیت و تعریف مشوق برای گیرندگان و همچنین ارائه دهندگان خدمت هم به منظور ارتقاء و پیشبرد اهداف برنامه در دستور کار قرار دارد.

همچنین با توجه به نگاه ویژه ریاست جمهوری به این برنامه به عنوان یکی از پیشگامان اجرایی کردن آن در مناطق روستایی و عشایری، عزم ملی و تعهد سیاسی برای تقویت و تکمیل و گسترش آن وجود داشته و تامین منابع مالی پایدار آن نیز با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه صورت خواهد پذیرفت.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *