0

پروبیوتیک و پری‌بیوتیک ‌ها دقیقا چه تفاوتی با هم دارند؟

پروبیوتیک و پری‌بیوتیک ‌ها دقیقا چه تفاوتی با هم دارند؟
بازدید 23

به گزارش بهداشت نیوز، اما پروبیوتیک‌ها به باکتری‌های مفید روده گفته می شود که وظیفه هضم ترکیبات پری بیوتیک را بر عهده دارد. پروبیوتیک‌ها با حضور در دستگاه گوارش موجب تقویت و رشد باکتری های مفید مقیم در روده‌ها می‌شود. این میکروب‌ها جذب مواد معدنی به‌ ویژه کلسیم و منیزیم را از دستگاه گوارش افزایش می‌دهد و خطر چاقی و دیابت نوع 2 را کم می‌کند. 

از سوی دیگر پروبیوتیک‌ها از علائم عدم تحمل لاکتوز شیر در افرادی که دچار این عارضه هستند، می‌کاهند و با تقویت سیستم ایمنی، مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها بیشتر می‌کنند. در نتیجه مصرف این محصولات در افرادی که مستعد نفخ و سایر مشکلات گوارشی هستند می تواند کمک کننده باشد. همچنین یکی از مهم‌ترین آثار استفاده از محصولات پروبیوتیک کمک به کاهش کلسترول خون است. 

بنابراین مصرف روزانه محصولات پروبیوتیک، به ویژه فرآورده‌های لبنی همچون شیر، ماست، کفیر یا پنیر پروبیوتیک توصیه می شود. دانستن این نکته نیز حائز اهمیت است که باکتری‌های پروبیوتیک بیشتر از یک هفته تا حداکثر 10 روز زنده نمی‌ مانند. مصرف این نوع محصولات برای کودکان زیر یک سال باید تحت نظر پزشک باشد.

پس می‌توان این‌طور نتیجه گرفت که پری بیوتیک‌ها در حقیقت غذای پروبیوتیک‌ها هستند.

«الهه عباسی»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *